Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att jobba på

Alla har vi ju saker att jobba på när det kommer till oss själva. Vi är alla perfekta på vårt egna vis (hatar uttrycket ”ingen är perfekt” – för JO det är vi allihop!) men det finns såklart alltid något att tänka på och förbättra. Det kan vara stort eller litet. Här är några punkter som jag måste bli bättre på för min egna skull och för andras skull. Jag skrev förresten en liknande lista HÄR för bara någon månad sedan. Detta blir alltså en förlängning på den listan.
Dricka vatten om dagarna – Jag är så himla känslig och direkt jag avviker från mitt vanliga ”vattenintag” (som för den delen inte heller är stort) så får jag fruktansvärt ont i huvudet och mår inte alls bra. Kan förstöra en hel dag på grund av att jag är uttorkad. Så nu ska det bli ändring på det. Har bloggat om detta flera gånger förr och då fått tips om en app som man kan använda. Ska testa den snarast.
Lägga bort det dåliga samvetet – Sedan jag blev mamma har jag lätt för att känna mig dålig. Jag kan känna att jag inte räcker till som mamma eller att jag inte räcker till som fru eller vän. Detta sitter givetvis bara i mitt huvud! Jag vet att jag är långt ifrån ensam att ha dessa tankar och dom flesta nyblivna mammor kan nog känna igen sig. Man försöker göra allt ”rätt” trots att det egentligen inte finns några rätt och fel. Man gör sitt bästa och det RÄCKER. Och går något snett så är inte det hela världen. Lätt att glömma bort men viktigt att komma ihåg. Du DUGER mer än väl. <3
Låta bli stressen – Lyfte ju detta även i föregående inlägg men det tåls att nämnas igen. Jag MÅSTE stressa ned. Man kan verkligen bli sjuk av stress och det är inte trevligt för varken en själv eller ens omgivning att stressa upp sig.
Inte få panik när Jason blir ledsen – Dom senaste fyra dagarna har Jason skrikit helt utan avbrott i kanske 20-30 minuter utan att vi har fått honom att lugna ner sig. Igår skrek han dock inte alls så förhoppningsvis är denna lilla ”period” över nu. Det återstår att se. Vi testade iallafall ALLT men det hjälpte inte. Vi tror båda två att det kan bero på att han är stressad av allt som händer runtomkring. Allt flyttande osv. När dessa ”utbrott” kommer så blir jag själv så himla ledsen och känner mig maktlös. Det har ju löst sig till sist men just i stunden håller jag på att bryta ihop. Stressad mamma = stressad bebis. Och det gör ju inte det hela bättre! Så ja, detta måste jag jobba på. Eller så kommer det naturligt med tiden.
10968207-10205821075787420-831577713-n
En gammal bild på mig! Här låg Jason i magen och jag hade precis gjort mig iordning inför en utekväll. Jag visste såklart inte om att jag var gravid, haha. Plusset på stickan kom någon vecka senare. Tänk att livet kan vända så fort från en dag till en annan!? Galet. Men fantastiskt! =)

Kommentarer

  1. Rebecka

    Hej! Fick barn samtidigt som dig och reste hem till Umeå på besök nu i förra veckan, bor i Norge. Upplevde precis samma sak med min lilla tjej. Alldeles för många intryck på samma gång samtidigt som våra små är inne i en häftig utvecklingsfas just nu. Jobbigt när det man står i det men jag brukar tänka att hon utvecklas och blir starkare när hon väl kommer ur det. Tack för en ärlig och inspirerande blogg med mycket variation! Ha en fin dag och helg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh så mysigt det låter 🙂 <3 Jamen visst är det så!! Skönt att min bebis inte är den enda. Tror precis som du att det beror på alla nya intryck! Det blir så mycket att ta in för dom små. TACK för så fina ord och så kul att våra små är i samma ålder. Stor kram <3 och detsamma!

  2. Ella

    Hej! Förstår precis paniken när ens barn skriker och man inte förstår varför. Min son fyllde precis 1 år. Fick ett boktips av en kompis när han var någon månad gammal, Växa och upptäcka världen heter boken. Den beskriver barns utvecklingsfaser, varför dom är grinigare, klängigare, sämre aptit och sömn i vissa perioder. Den har verkligen hjälpt mig att ha mer förståelse och ger mig lite extra tålamod när perioderna är som värst. http://www.adlibris.com/se/bok/vaxa-och-upptacka-varlden-tio-steg-i-barnets-mentala-utveckling-9788798872283 . Ett varmt tips till alla nyblivna mammor där ute! 🙂

  3. Linda

    Hej! Det där med att dricka vatten, ett tips är att fylla en 1 liters flaska på morgonen och dricka av under hela dagen. Då vet man hur mycket vatten man har fått i. Funkar för mig 🙂 Kram!

  4. Sara

    Läste runt en del och fick tips från familj och vänner när mitt hjärta var i Jasons ålder. Vi trodde först också att det var tänderna som spökade men så var det inte, hon fick sin första när hon var 6 månader och andra direkt efter hon är idag 8 månader..
    Men till saken haha.. jag tror det kan vara mycket nya intryck under dagarna för er sötnos så han på kvällarna inte kommer till ro när allt blir ”lugnt”. Det kan vara något helt annat men märkte ganska ofta när vår tjej var liten att hon reagerade oerhört mycket på när vi hade haft gäster eller så..
    Hoppas allt går bra för er och att lille Jason kommer må bra i sitt nya hem :)!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för att du delade med dig <3 Jaa, det verkar ju vara något sådant. Efter en hel dag "i farten" så blir det skrik.. Tror det är exakt så. STOR kram <3 och tack <3

  5. Linn Wässing

    Hej!
    Vi hade en period med vår dotter i v 7 till 13 nåt sånt där hon skrek extremt mkt mellan 18-21 varje kväll. BVC kallade det kolikliknande beteende. Det var förstås jättejobbigt att man inte kan trösta trots att man provar allt och man känner sig så maktlös. Det jag gjorde som hjälpte mig att känna mig i alla fall lite tryggare och lugn mitt i allt var att läsa på om barns skrik, och tips på hur man kan tänka när det händer. Sen kan man försöka vända på det och tänka att ni får lära känna och försöka förstå jason ännu mer och djupare när ni nu får se en ny sida av honom. Jag brukar tänka så då vi har en tjej som verkar veta precis vad hon vill (eller snarare vad hon inte vill 😉 ) att det är bra att dem uttrycker vad som inte är bra istället för att bara ”nöja” sig hela tiden om du förstår hur jag tänker då? 🙂 Det är jobbigt det där men jag tror man blir bättre och bättre på att förstå vad dem vill, eller att det ok att bara få gråta ut ibland. Så går mina tankar kring gråt just nu i alla fall 🙂 mvh/Linn

  6. Nina

    Har också problem med drickandet! Tänkte tipsa om ett knep som hjälper för ”småätare” som mig haha. Det är att alltid ha glas+gärna hyfsat stor behållare med vatten ståendes på alla platser där man är under dagen. Då blir det lätt att man dricker små mängder typ hela tiden. Fyller på gör man sedan i samband med att man ändå måste springa på toaletten, vilket lätt blir rätt ofta när man hela tiden dricker 🙂 Sedan vet jag inte om du är en småätare haha. Men jag är det och då blir det lätt att jag smådricker när det står framför mig, medan jag annars skulle dra mig för att lyckas gå och dricka ett helt glas då och då 🙂 Det är i vilket fall min bästa strategi hittills!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh, låter ju kanon! Ska börja med detta och hoppas det funkar för mig med. STOR kram och tack för att du delade med dig <3

  7. Auin

    Hej! När Jason gråter, är det samma tidpunkt varje dag? Och när han gråter drar han in benen mot magen? Om han nu gör det, så kan det vara kolik. Du kan söka upp de på 1177 eller prata med BVC. Min son fick det nät han va ca 1,5 månad o det varade det i 10 dagar. Vi gav honom magdroppar i mjölken för att lugna ner magen. Hjälpte inte så värst men bättre än inget. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är inte samma tidpunkt! 🙂 det är lite olika beroende på när vi ”landar” hemma efter allt spring. När han har fått för mycket intryck på en dag så händer det. Vi har sluppit det dom två senaste dagarna sedan vi flyttade in i lägenheten och han började känna sig ”trygg” igen. Tack för att du delade med dig <3 kram

  8. Nathalie

    Jag är inne i en period nu med dåligt samvete hela tiden.. är gravid igen, alldeles i början, och är så fruktansvärt trött. Så när jag är själv med vår son på snart två år orkar jag verkligen inte göra något, vill bara sova…. Men han är inte så sugen på att somna halv6 precis.. Och har dåligt samvete mot min sambo med för när sonen väl somnat finns det ju egentligen tusen hushållssysslor att göra och även att vi skulle kunna lägga Iite tid på att vara med varandra, men det orkar jag absolut inte, somnar ofta redan när jag nattar.. Vet ju att det bara är en period, men känner mig så tråkig och jag vill så mycket men orkar inget.. Känns som att jag är enda trötta mamman i världen, haha..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh! Skickar tusen miljarder kramar! Förstår att det är tufft men kom ihåg att du visst räcker till! LOVAR <3 bara du som känner så. Duktiga du! Kämpa på, kram

  9. Annelie

    Det där med att Jason är otröstlig. Kan inte det vara en så kallad gnällperiod? Vi kalla det så här hemma. Båda våra barn har haft ca 1 timme varje dag i Jason ålder då dom vart otröstliga och gnälliga. Det var inte för hunger, blöja och nära fick dom vara. Dom behövde bara få vara gnälliga och skrika ur sig. Vet flera av mina vänners barn som vart likadana.
    Det höll i sig i alla från tre dagar till flera veckor i perioder. Vi lärde oss mellan vilka tider det var också. Så då kunde vi sätta oss i soffan och bara mysa med dom och låta dom skrika ur sig. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nu har han slutat skrika! var bara dom dagarna när vi inte bodde hemma. Dom senaste kvällarna har vi sluppit det helt. Gissar på att det som sagt varit mycket intryck för honom under dagarna och att det har ”slagit hårt” på honom mot kvällen när han väl fått slappna av. Tack för att du delade med dig finaste du, uppskattar jättemycket att läsa dina tankar och erfarenheter, kram <3

  10. Malin

    Våran dotter gjorde prescis så där när hon var i Js ålder (är fem månader nu) om ni inte har en app om utvecklingensteg så ladda ner en sån, tips 🙂 jag har gravid och baby och den är jätte bra 🙂 så roligt och skönt att läsa om dom så liven 🙂 kram!

  11. sara

    Hej! En sak som underlättar om man vill förändra något är att formulera sig i positiva termer, alltså formulera vad man faktiskt vill göra (istället för vad man inte vill göra). Tex som när du skriver ”dricka mer vatten”. Det för att det är lättare att planera hur man faktiskt ska göra något än att säga till sig själv ”det där ska jag inte göra”. Lycka till!

  12. Elin

    Ett tips från en helammande mamma till en annan, RESORB! Det har varit räddningen för mig de dagar jag slarvat med vattnet, den med hallonsmak är heeelt ok och faktiskt ganska god 🙂

  13. Malin

    Jag blir också himla ledsen när våran bebis är otröstlig. hon grät från 4v till 14v varje kväll helt otröstligt i en två timmar. Men tillslut fann vi oss i det (BVC trodde kolik), och min dotter har verkligen en superpappan som ”inte tyckte det var så farligt” Medans mitt hjärta gick i tusen bitar.. nåja nu är pigan 18v och en glad skit. Efter regn kommer solsken 🙂 kämpa på!

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Fina du, tack <3 Åh, kommer inte ihåg. Har inte funnit den själv än faktiskt. Om jag kommer på det så svarar jag! KRAM

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur, förstår dig <3 Som tur är har han inte skrikit alls dom två senaste dagarna så vi gissar på att det berodde på att det blev för mycket intryck dom dagarna vi inte riktigt hade ett hem och när han sedan fick slappna av så blev det för mycket helt enkelt. Vi håller tummarna att det håller sig borta framöver med <3 STOR kram finaste du <3 🙂

  14. Isabelle

    Så kul att du är ”tillbaka” på bloggen 🙂 Måste bara fråga om denna app? Vad heter den? Ammar just nu och är totalt värdelös på att dricka vatten, det är ju så dumt! Speciellt nu när man producerar massa mjölk behövs ju vätska mer än någonsin annars!! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad glad jag blir! Kommer inte ihåg vad den heter men lovar att säga till om jag kommer på. Ska leta rätt på den snarast då jag tänkte testa den själv också! STOR kram <3 🙂 Och ja, visst är det så!

  15. Mysan

    Rolig lista 🙂 precis som du skrev om Jason så tror jag det är för alla nya intryck 🙂 säkert en utvecklingsfas ! Så det positiva är att de är nya saker som är påväg att hända med honom och han liksom upptäcker världen 🙂 min pojk gjorde likadant förra veckan 3 dagar i rad ( han var 3 månader igår ) och några dagar efter de upptäckte vi massa nya färdigheter som han inte kunnat innan:) roligt ! 🙂 man brukar säga 1 steg tillbaka, 2 steg framåt när det kommer till utveckling hos barn 🙂 jag kan också säga att jag får panik när min lilla kille blir ledsen ! Jag MÅSTE öva på det 🙂 tack för en bra blogg ! Du är
    Toppen 🙂 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Nu har han inte skrikit alls senaste två dagarna så hoppas det håller sig borta nu när vi landat i lägenheten! 🙂 <3 Tack för att du delade med dig och så skönt att jag inte är ensam. Du är också toppen!! <3 STOR kram 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vad du är snäll! TACK <3 Det är så svårt att säga! Han är SÅ lik mig ibland och ibland är han en kopia av F. Det varierar från dag till dag 🙂 kram

  16. sofia

    Åh det finns nog inget värre än när man inte vet vad som är fel så man kan trösta sin bebis.. 🙁 Får hoppas det bara berodde på miljöbytet så han inte har haft ont.
    Annars kanske det kan vara tänder som spöker.. Om det är tänderna finns det en jättebra salva på apoteket man kan smörja på tandköttet, BabyDent heter den om jag inte minns helt fel. En kall tesked eller en kall bitring är också skönt för dom…
    Kram på er <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish