Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Jag är en ”list”människa

Någon annan där ute som gör listor på allt? Många kanske kallar mig kontrollfreak men jag kallar mig för ”smart”. Då slipper jag ju gå runt och ha allt i huvudet! Allt finns nedskrivet istället och hjärnan får vila, haha 😉  Är nog inte så kul att läsa mina listor som INTE handlar om shopping och därför tänkte jag dela med mig av en inköpslista på saker som ska inhandlas inom snar framtid.

Till hemmet: 

– En lampa till hallen och en lampa till vardagsrummet. Jag har klickat runt massor på olika inspo-sidor men hittar ta mig tusan inget som jag tycker om! Jag är lite sugen på ”silvia steel” eller ”silvia white” (googla så hittar ni) men är samtidigt sugen på en kristallkrona i vardagsrummet. Å andra sidan har vi en enorm sådan i vårt sovrum och även i Jasons rum kommer vi att ha en lampa med kristaller (inte äkta).. Blir lite för mycket om vi ska ha en till!? Älskar även House Doctors lampa – DIY (googla) men vet inte var den skulle passa.. Alltså gud! Hjälp mig! Ni har ju ändå rätt bra koll på vad jag gillar. Har ni några bra tips? Länka gärna i kommentarsfältet isåfall. Pris och sådant spelar ingen roll.

– Jag har ju Kähler-vaserna i silver (googla om ni vill veta hur dom ser ut) och är nu sugen på dom ny-utkomna som är vit-randiga. SÅ SÅ SÅ fina! Ska slå till på en liten sådan och matcha ihop med dom jag redan har tror jag.

– Skultunas lilja i silverfärg (googla) som precis har kommit ut och är sååå fin. Guld är verkligen snyggt att ha hemma men det är inte riktigt min stil. Nu äntligen har denna skönhet alltså kommit ut även i silverfärg och ingen är gladare än jag. Ska inhandla den snarast.

– Fler soffkuddar. Vi har redan många fina men man kan inte ha för många.

– Nya bestick! Jag är sugen på ett gäng från Iittala och har nu bestämt mig för att vi ska köpa dom. Det är trots allt en investering och vi kommer att ha dom i flera, flera år framöver. Kommer matcha fint med alla nya Iittala-glas som vi har köpt.

Till mig: 

– En nattkräm som är riktigt fet. Jag köpte ju nyss hem Dermalogicas produkter (du kan bland annat köpa dom HÄR -adlink och även läsa mitt inlägg om dom HÄR) och dom är såå underbara. Min hy har blivit så mycket bättre på bara en vecka MEN jag har rätt torr hy (speciellt på vintern) och krämen räcker inte riktigt till för mig. Får lite torra partier och flagnar smått. Återigen tar jag gärna emot tips från er!

– Täckbyxor, ordentliga vantar och mössa. Ja, nu är det ju bara att plocka fram vinterkläderna och säga hej till -30 grader vissa dagar, hehe.

– Nya naglar. Har bokat tid den fjärde februari faktiskt. Så underbart!

– Ett frisörbesök, hehe. Mitt hår ser ut som ”hej-kom-och-hjälp-mig”. Dock är inte detta jätte-prioriterat just nu och jag ska avvakta tills vi har landat lite.

Till Jason: 

– Klossar från ”Design Letters”. Dyra? JA! Fina? JA! Älskar dom och har spanat på dom länge men varit lite snål. 600:- för några klossar känns ju lite överdrivet. Har dock avvaktat nu i cirka en månad men suget efter dom finns kvar. Ska därför slå till inom snar framtid. Så fin inredningsdetalj i barnrummet.

– EN VAGN! Nu har jag läst igenom alla era kommentarer i föregående inlägg och TACK för så himla bra tips och råd kring val av vagn. Det står mellan att köpa ett nytt chassi till vår Stokke (det blir en ”trailz” istället för en ”crusi” med andra ord) eller en Bugaboo Donkey (just för att vi är sugna på syskon och hoppas på en till graviditet om inte allt för länge). Bugaboon blir ju dyrare att köpa här och nu men är ju en mer långsiktig lösning medan trailz-chassit går på runt 6000:- och fungerar ihop med alla andra vagndelar som vi har idag. Ska fundera lite och bolla med mannen. Återkommer med beslut!

– Dopgrejer! Jason ska ju döpas den 20e februari och vi kommer att ha närmsta familjen på besök efter att vi har varit i kyrkan. Tänkte köpa lite fina dekorationer och sådant. Har redan en tanke på hur jag vill ha det! Kommer bli så fint. Sedan tänkte jag bara en RAW chokladkaka och någon god lite nyttigare paj med bär och vaniljvisp. Familjen är rätt hälsosam så det känns som det bästa alternativet för alla! Inte så mycket socker eller mjöl utan gott OCH nyttigt. Mums!

– En ny, VARM mössa.

11909699-10207497025285110-100752049-n

Och en annan sak vi måste göra när vi flyttat klart är att fylla kyl och frys. LÄNGTAR! Jag äääälskar att gå i matvarubutiker så blir ju en dröm för mig, hehe. Ska ladda upp med olika typer av mjöl, god frukt, grönsaker, frysvaror.. Ja, allt! Visar sen såklart, hehe =)

Kommentarer

  1. Madelene

    Hej! Nu vet jag inte om någon redan har gett dig samma svar men jag chansar 🙂 Min hy blir katastrofal (torr och flagar massor) på vintern och kändes som att jag hade testat allt. Nu senast köpte jag en rengöringsmjölk, ansiktsvatten och ett oljeserum från L’oreal. Jag använder mjölken, sen vattnet, serumet och till sist en fet nattkräm när jag ska sova. På morgonen är det samma procedur minus mjölken och att jag har en dagkräm ist. Inte en enda flaga! Är så lycklig!

  2. Linda

    Du borde komplettera med Dermalogicas Skin Hydrating Booster som är ett serum du kan lägga på de torrare partierna! Ett måste för mig på vintern och perfekt där huden blir fnasig 🙂 Utbildar mig just nu till hud- och spaterapeut och jobbar bara med Dermalogica, SÅ bra produkter!

  3. Lisa-my

    ”Nivea soft face-body-hands” är extremt bra mot torr hy. Har provat alla möjliga ansiktskrämer, både dyra och billiga men den här slår allt och sen det här att den är extremt billig och håller länge är bara ett plus!

  4. Jamilia

    Listor är verkligen toppen. Jag gör det när det blir alldeles för mycket i huvudet.. Haha. 🙂
    Klossar till Jasons rum. Där kanske jag har en idé som kanske faller dig i smaken. Jag hittade nyligen en instagram som heter smallthingsbyhanna och på hennes hemsida säljer hon jättefina klossar där man valfritt väljer bokstäver och man kunde väl även välja annat motiv på klossarna med. Har inte kollat sådär jättemycket. Och dom finns i olika färger.
    http://smallthingsbyhanna.storedo.com/p/namnklossar-bakgrund
    Där är direktlänk till klossarna. 🙂

    Sen lampa kollade jag runt lite efter. Men tänkte skriva mina personliga favoriter när det gäller heminredning så kanske du hittar något där. 🙂
    Dessa:
    http://www.vitvitarevitast.se/
    http://m.chilli.se/

    Och sist men inte minst så har jag ett tips på en kräm. Den gör verkligen mirakel för huden. Jag har den själv och har bland annat använt den en gång när jag brände mig i solen och det hade lagt sig något enormt under natten tack vare krämen. Den är RIKTIGT fet. Haha.. Och den kan kännas äcklig på huden just för att den är så fet men den hjälper verkligen mot det mesta. Jag ger dig länken här så kan du ju gå in och läsa på den. 🙂
    http://www.lyko.se/elizabeth-arden/elizabeth-arden-eight-hour-cream-skin-protectant-original

    Hoppas jag har kunnat hjälpa dig någorlunda och hoppas att du hittar vad du söker. Massa kramisar! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur, håller med! 🙂 ååååh, tack för alla tips!! den där krämen kikade jag faktiskt på så kanske ska slå till ändå hihi 😉 Den verkar ju SÅ fet precis som du säger <3 STOR kram underbara du <3

  5. Hannah

    Hej!
    Tönkte tipsa om Villeroy & Bochs bestick ”Piemont”. Lite dyrare än ittalas men mycket finare tycker jag. 🙂 Håller just nu på att samla på mig hela setet, har bordsbesticken, soppsleven och tårtspaden. Ser också superfint ut tillsammans med essenceglasen från Ittala (har också dem.)

    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips!:) Älskar dom glasen också hihi 😉 och besticken är ju så fina (dom du tipsade om), kram!:)

  6. C.

    Till den torra hyn mååååste du prova origins drink up intensive over night mask!! Den är visserligen inget att smörja in med varje natt, men jag använder den 1-2 gånger i veckan/efter behov, och det är verkligen som att smörja in ansiktet med balsam och det är lent o mjukt som en babyrumpa när man vaknar.
    Origins använder ju dessutom ekologiska ingredienser och jobbar med miljövänliga metoder för att spara på jordens resurser, något som det känns som om du brinner för? 🙂
    Rekommenderar den till alla jag känner, testa!!

  7. Louise

    Vill tipsa dig om forever livings propolis creme som är världens bästa för torr hy till hela kroppen, ansiktet och även till barn 🙂 den är också bra att smörja i ansiktet när det är kallt ute då den skyddar och inte innehåller vatten som de flesta andra krämer gör (vatten fryser på huden när det är kallt) funkar till barn och vuxna 🙂 världens bästa kräm ! Googla forever living återförsäljare 🙂 dom har en massa andra produkter också som är superbra 🙂 ha det bra och tack för bästa bloggen <3

  8. Malin

    Hej fina du!
    Du säger att du behöver en fet kräm som är bra. Jag kan STARKT rekommendera GLAM GLOW som finns på kicks. Otroligt rengörande och dryg. Kanske dyr med värd varenda krona! Den har vunnit pris och är sjukt bra verkligen, speciellt den vita men sedan finns det olika färger på förpackningarna beroende på vad man har för hudtyp. Du kommer älska den, testa bara 😉 stor kram <3

  9. E.Brockman

    Jag tycker att en flos sarfatti sitter perfekt i vardagsrummet, finns i 3 färger. Krom, mässing och just nu (limited edition) även koppar.

    Vi har en i matsalen hemma som jag bara älskar!!

  10. Martina

    Hejsan! Ett tips på kräm till dig. Köp ems salva/kräm från bodystore. Luktar lite lavendel och gör verkligen huden helt underbart mjuk. Har använt den i 2 dagar och har nog aldrig varit mjukare, även stora dottern som haft exem i knävecken försvann nästan över 1 natt. Testa vettja!

  11. Vera

    Hej Gabriella,
    Har haft precis samma problem med Dermalogica (i övrigt är deras produkter det bästa jag provat) och kan verkligen rekommendera Weledas ”Iris day creme for dry/very dry skin”. Finns som nattcreme också men den tycker jag är på gränsen till för fet. Krämen luktar gott och innehåller naturliga ämnen.
    Mvh Vera

  12. Josefin

    Hej, älskar din blogg och din instagram! Superindpirerande verkligen.
    Jag jobbar på Clinique och vi har den absolut bästa masken för torr hud som jag nånsin testat. Det är en nattmask som du kan använda 1-7 dagar i veckan som sista steg på kvällen! Lovar och garanterar att den kommer hjälpa dig! Bra pris på den också

  13. Annika

    Prova Rosenseriens Night Care Intense. 100% ekologisk och rent dunder för torr hud. Den går lika bra att ha på dagen som på natten. Passar även till röda små barnrumpor eller nariga kinder.

  14. joss

    Det ENDA som funkar för mig är förvånansvärt BULLDOG skinncare for men, Protective Moisturiser! Den är precis som det låter en kräm för män, jag kom förbi min pappas som en snabb lösning för att min egna tagit slut då jag inte kan gå utan någon. Ansiktet säger ifrån och blir som en kaka…Krämen finns att köpa på Kicks för ca 100kr, så värt att testa iallafall. Återigen, det är verkligen den enda som funkar, och jag har testat allt från high-end till budget varianter. Tips tips!

  15. Sanna

    Hej testa cetaphil ansiktskräm förr torr och känslig hud vi kommer köpa en bugaboo med när ett syskon vän syns i magenlängtar så mycket tills jag blir gravid igen (sonen är 7 månader)

  16. Wilma

    Jag ÄLSKAR också listor! Skriver listor för vad jag ska göra när jag är ledig, vad jag ska köpa hem, vad jag ska köpa till stugan osv.
    Listor är ett måste, det underlättar verkligen så mycket!
    Din blogg är supermysig, älskar den verkligen. Läser mååånga bloggar och din är helt klart min favorit! Kram<3

  17. Krista

    Måste tipsa om min favoritmössa, den är stickad utanpå och fleecefodrad inuti. Från Clas Ohlson, finns svart och lila, den är fin och VARM.

  18. Malin • @frekvent

    Precis lika för mig! Jag har fullt med listor överallt – på kylskåpet, i flera kollegieblock, kalendrar, datorn, mobilen.. haha! Men det är lite terapi för mig. Jag blir lugn och mindre stressad av det. Antagligen för att man får ut alla saker ur hjärnan! 🙂

  19. Anna

    Hej!! Tänkte tipsa om vad som funkar på mitt ansikte! Har haft problemhy, finnar etc i 15 år ( är 25) och har lagt otroliga summor på att testa alla möjliga hudvårdsprodukter. För några veckor sedan började smörja in mig med kokosolja på kvällen innan jag lägger mig. Och vilken otrolig skillnad det blivit redan! Inte en finne och supermjuk hy som aldrig blir torr. På dagarna kör jag med vanlig dagcreme då huden är så återfuktad av oljan sedan natten. (Tror inte man kan ha oljan under smink heller.) testa lite med René Voltaires olja till natten!! Tack för en underbar blogg. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack underbara du för att du delade med dig, låter ju underbart!! <3 Och tack för så himla fina ord. STOR kram och tack för alla tips <3

  20. Nina

    Angående klossarna hade jag personligen tyckt att det hade varit jätteroligt att göra egna. Att måla en bokstav på ena sidan och kanske göra föräldrarnas och barnets handavtryck på de andra, eller skriva olika små fina budskap eller måla en fin bild på de andra. När jag var liten älskade jag och min lillebror att jämföra våra handstorlekar med våra föräldrars och våra gamla handavtryck haha. Säkert därifrån jag fick idén 🙂 Jag är en ganska pysslig person också, så det är lite därför jag hade tyckt att det vore kul hehe ^^

    Angående den torra hyn kan jag dela med mig av tips från min mamma och mormor. De har sagt att det är samma sak som gäller för hela kroppen, i princip. 1) Välj bra krämer, och ska man vara ute bör de vara oljebaserade och inte alls vattenbaserade. Är de vattenbaserade så fryser man tydligen hehe. 2) Låt aldrig något vara ute i kylan utan kläder över, inte ens för en sekund! Handlar det om händerna, få på vantarna innan du går ut, t.ex. Man tänker att det inte spelar någon roll om man går utan vantar i typ 5 min när det inte ens är särskilt kallt, men det gör massor. Gäller det ansiktet så försök använda en mössa som går långt ned på pannan eller en halsduk som går att vira runt haka och så. 3) Om man är mycket tid, ex. på ett jobb eller i en lägenhet, där luftkonditioneringen ser till att luften är väldigt torr (märker man lättast genom att man får torr hud, ögonen klagar hyfsat fort eller man är ganska törstig), se till att dricka mycket, men försök också ha ett glas vatten framför dig för att återfukta luften. Vet inte om allt detta stämmer, men jag har börjat följa allt mer seriöst och inte bara förlita mig på kräm, och mina problem med hyn försvann helt på en vecka hehe 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för att du delade med dig! ja, det låter ju smart! Är dock SÅ SÅ SÅ sugen på just dom av någon anledning, haha. Finns ju liknande klossar för en hundring men har fastnat för dom ordentligt! Galet!<3 Tack för alla bra tips och för att du tog dig tid att kommentera <3 kramar

  21. Olivia

    Om du är så otroligt torr skulle jag rekommendera en av våra ljuvliga och kraftiga krämer, som fungerar jättebra även i ansiktet. Den går även jättebra att blanda ut med andra krämer eller oljor, om man vill ha en lite tunnare konsistens.
    http://www.myaloevera.se/olivia/sv/shop/category/hud/product/aloe_propolis_creme

    Den fungerar också bra nu på vintern, då den inte innehåller något vatten. 🙂
    Det som självklart gör den så himla bra även för ansiktet är att den innehåller aloe vera, i massor.

    Den är även härlig att blanda med vår härliga olja/serum/kur, för extra boost.
    http://www.myaloevera.se/olivia/sv/shop/category/ansikte_1/product/alpha_e_factor

    Kram, kram!!

    Hojta, så kan jag skicka prover till dig. 🙂

  22. Johanna

    Kul om du skriver ett dopinlägg! Hurdant dop vill ni ha? Sånger/psalmer, mat, pynt, val av faddrar, antal gäster osv 🙂

    Har flera Gudbarn, ännu ett döps snart. Äääälskar dop och det känns som drömmen att vår bebis kommer i vår så vi också kan fixa dop 🙂

    Min dröm vore ett ”babyshower”-aktigt dop i blått eller rosa med fina ballonger och färgade kakor mm.. Men jag är inte så pysslig så den tanken får jag skrota 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det kan jag absolut göra! 🙂 jag kommer dock att göra precis som jag gjorde med vårt bröllop (hehe) och inte planera alls. Blir bara lite dekoration och fika hemma hos oss i lägenheten och själva ceremonin blir enkel och liten med min och Fs familj och några nära vänner. Mer än så blir det inte, hihi 😉 har aldrig varit så mycket för stora fester och ståhej faktiskt! Har inte ens börjat fundera på psalmer och vi kommer nog inte ha några gudföräldrar alls. Om något händer oss så är vår tanke att mina och Fs föräldrar ska ha hand om Jason. 🙂 Men ja.. Kommer nog att styra upp det hela liiiiite bättre så lovar att sätta ihop ett inlägg om det när jag sätter mig ner och ser över det hela 😉 kram finis!!

  23. Sophie

    Hej!
    Hoppas allt är bra med er och att flytten flyter på som ni har tänkt! ☺️

    Tänkte ge ett tips – läser Ulrika Forsbergs blogg (från ph) och hon berättade om en sk. ”Sovorm” som hennes syster säljer.

    Du kan säkert hitta mer info på ”saraspresentbod” på instagram och kolla upp om detta någonting för lilla Jason Tyckte själv den var smart!

  24. angelinalovelina

    Tror att didriksson har rätt bra täckbyxor som håller värmen och dem är även rätt stilrena. Det finns ju en del söta mössor från odd molly vet ej hur varma dem är men söta är dem iallafall. Hoppas du hittar allt på din lista och jag älskar också att göra listor livet blir ju så mycket enklare av det. Sökte på lilja silver och dem var verkligen underbara du borde verkligen satsa

  25. Anna

    Om du har torr hy satsa på en bra fuktmask och kör peeling två gånger i veckan. Ofta tror man att man behöver fetare produkter när det egentligen är fukt man behöver 🙂

  26. Hannah

    Hej Gabriella! Jag blev så glad när jag läste att du tänkte pröva Dermalogicas produkter för jag har använt dem i många år nu och älskar dem. Dock har jag samma problem som du; på vintern får jag snustorr hy och börjar flaga på vissa partier. Den här vintern gjorde jag slag i saken och köpte till två produkter till min hudvårdsrutin: en ansiktsolja från Estelle & Thild och en ansiktskräm från Biotherm som heter Cocoon och innehåller massor med fukt. Huden surplar i sig det och nu upplever jag att den är i balans. Så det är mina tips! Stort lycka till! 🙂

  27. Vilma

    Jag använder mig av Dermalogicas produkter, och använder mig av ett serum på de mer torrare ställena (som kinderna) under min dagkräm. Fungerar perfekt nu på vintern nu när jag är lite torrare! Bor i Norrbotten och för någon vecka sedan hade vi -30° i en vecka så då använde jag mig av serumet varje dag och blev inte alls torr i ansiktet som jag brukar bli när det är kallt! 🙂

  28. Annica

    Fördel med barn är att man kan dela på vissa saker. Badoljan och även hans lotionen. Testa mini care och känn skillnad nästan direkt. Jag är super torr vinter tid och har själv eksem och min hud är bättre än någonsin sen jag testade hans saker. ☺️ Kraam

  29. Nathalie

    Heej! Hur mycket handlar ni mat för i månaden? Och skulle du kunna göra ”Gabriellas-matkasse” kanske en gång i veckan där du visar vad du har handlar för mat?? Du är så inspirerande med maträtter osv hehehe! 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja absolut det kan jag göra! 🙂 Oj, svårt att säga men om man räknar med hämtmat och fika osv så landar det kanske på strax under 7000:-. Men på ICA blir det kanske 5000:- eller lite mer varje månad. Kram!

  30. Martine

    Å, gleder meg til å se hvordan dere får det i det nye leiligheten! Jeg synes denne lampen er kjempe kul:
    http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90311494/

    Jeg bruker en hudkrem som er økologisk og har ikke stoffer som ødelegger huden. Den er fra RÅ Organic Skincare, et norsk merke. Siden du trenger mer fukt hadde jeg da gått for denne:
    http://xn--rorganicskincare-dob.no/products/kime-intensiv-pleie-dagkrem
    Den ga meg veldig fin fuktighet under graviditeten og er snill med huden 🙂

    Å, jeg ELSKER Design Letters! De har sååå mye fint! Har du sett sengetøyet til baby?
    http://designletters.dk/webshop/aj-vintage-abc/textile/baby-bed-linen.html
    Sååå fine!

    Kan du lage et innlegg om dåp/dop? Jeg skal også døpe min lille snart (28.mars) og hadde vært moro å se hva du skal gjøre 🙂

    Klem til dere <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för bra tips!! 🙂 GUD VAD FINA!! 🙂 Jo, jag kan absolut skriva om det lite längre fram 🙂 håll utkik fina du!! KRAM <3

  31. annie

    Om du känner dig torr trots ansiktskräm så kan jag tipsa om att även använda ansiktsserum, jag använder apoliva sensitive från apoteket och det gör huden så mjuk. Gillar också de andra produkterna från den serien.

  32. Elin

    Barrier repair från dermalogica är super! Speciellt när det är kallt och blåsigt ute, skyddar och mjukgör 🙂 avslutade alltid med att lägga den på mina kunder efter behandling på vinterhalvåret! ☺️

  33. Nikki

    Åh, jag är också sån att jag älskar listor! Gör listor jämt och på allt möjligt, haha. Typ saker jag ska göra, köpa osv. Älskar också att läsa dina listor hår på bloggen!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish