Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fem tips för ett bättre förhållande

– Prata alltid ut direkt och säg ifrån med en gång om något inte känns bra. Det är varken hälsosamt eller nyttigt att bära på sina tankar och känslor. Vi har som regel här hemma att man alltid säger det man tänker oavsett vad det är. Det skapar en nära och ärlig relation. Annars är det lätt att irritation och ilska byggs upp i en stor hög som bara väntar på att explodera.
– Överraska då och då! Det behöver inte alls vara något stort utan räcker med lite tända ljus och en skål godis en vanlig tisdagskväll. Eller varför inte köpa en massageolja och spontant bjuda på en massage innan läggdags? Finns så mycket småsaker man kan göra för att visa uppskattning till den man älskar. Och en liten gest kan betyda mer än vad man tror.
– Ta mycket i varandra. Låter kanske klyschigt men det funkar! När man har en bebis hemma så har man inte längre samma tid för varandra. Små gester i vardagen som att stryka varandra över axlarna, kramas lite i soffan eller hålla handen betyder mycket för relationen.
– Våga bråka och rensa luften. Vi har små bråk varje dag (kan handla om allt möjligt) men dom är över på cirka två minuter och då har vi både rensat luften och pratat ut, förstått varandra och gått vidare. Det är inte alls farligt att bråka lite utan snarare tvärtom. Känns som om det på något vis räknas som något fint att ”inte bråka” i ett förhållande. Jag säger tvärtom! Så länge man blir sams igen efteråt.
– Ta vara på varandras svagheter och styrkor. Hjälp varandra i vardagen! Oavsett vad det handlar om. Ta tvätten som exempel! F hatar att tvätta och vika småsaker som tröjor och sockar medan jag avskyr  att vika sängkläder och bära tillbaka den rena tvätten till byrån. Vi fördelar det väldigt smidigt genom att jag tvättar och viker alla kläder medan han viker sängkläderna och bär ut allting. WIN-WIN =)
10151606-10205665620741141-987641808-n
En bild på oss som togs för ett år sedan innan vi skulle iväg på bio/middags-date. <3

Kommentarer

  1. Sara

    Hej Gabriella.
    Först vill jag bara säga, vilken fantastisk blogg! Älskar att gå in o läsa. Har en liten personlig fråga, känn dig helt fri på o svara! (Förstår om det kan va lite för personlig) När ungefär bötjade du o din man ha sex igen efter förlossningen? Jag o min man fick vår första barn för 4veckor sedan. Suget efter sex har kommi ganska tidigt men det gör för ont fortfarndei underlivet. otroligt frustrerande för oss båda. När anser du att man bör kolla med bm angående smärtan elr ska man låta kroppen få ”läka ihop” själv i 4 veckor till? Han en toppen kväll!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis!! TACK för så fina ord, blir jätteglad <3 vi kunde ha sex ganska snabbt efter förlossningen. Jag har inte gått på efterkontroll (tackade nej) då jag läkte jättebra på typ tre veckor, slutade blöda och allt kändes som vanligt. Oj, jag vet faktiskt inte! Det skadar ju inte att boka in en kontroll redan nu om ni är sugna, kraaam och detsamma!

  2. C

    tror verkligen jättemycket på de här tipsen. Speciellt det första! har jättemånga kompisar som inte berättar när de tycker något känns lite jobbigt eller fel i relationen och så går de och bär på det och deras partner har ju ingen aning om att de gör fel så de fortsätter att göra samma saker och då blir det lite värre för varje gång och till slut bara exploderar det. Tror många gör slut och skiljer sig för den anledningen och går och bär på saker i flera år. Mina vänner tycker jag har en fantastisk relation och undrar hur vi kan vara så sams och inte tröttna på varandra och mitt enda svar är att vi pratar om ALLT, hela tiden. Ta på varandra och överraska är också jätteviktigt, tror en relation dör ut om man slutar med sånt! följer man allt du skriver om tror jag verkligen att relationen håller livet ut. kramar, hoppas F och Jason mår bra och lycka till med flytten <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur!! Instämmer verkligen och tror precis som du att det är så det är! TACK fina du och stor, stor kram <3 hoppas dagen har varit fin <3

  3. Bea

    Har en fundering kring sex man ni fått barn. Har ni tid med det med ett litet barn? Blir det mycket mer sällan och vart brukar eran son vara då? Kanske konstig fråga men är själv orolig inför det när jag får barn!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jadå! Man får finna tid och ta sig tid. Man har alltid en stund över när lillen sover ensam en stund i sängen/soffan/vagnen. Så man får passa på! Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish