Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Det drar ihop sig

Idag är en sådan där dag när jag känner mig tom på inspiration. Jag känner mig svag, tråkig, sämst och ful. Det är grått ute och jag har huvudvärk. Jag är stressad inför flygresan på fredag och jag oroar mig över hur Jason kommer ta det hela. Sedan ska jag inte tala om hur orolig jag är över hur vi ska få ihop allt. Hoppas verkligen att det ska gå som vi har planerat det hela. Magen vänder sig bara jag tänker på det. Vill att allt ska vara över och att vi ska sitta i nya lägenheten med var sin kopp té och en god bulle i soffan, se på TV och mysa. Det känns så långt bort fastän det inte är det. På måndag är vi där och jag vet att jag kommer att jobba dag och natt tills allt är på plats bara för att få undan alla kartonger så fort som möjligt. Nu har vi bott tillräckligt länge i detta kaos. Blir så himla negativ och lättirriterad när jag är stressad. Och just att bli stressad och vara stressad är en av mina värsta ovanor. Jag måste verkligen finna något som får mig att varva ner. Har alltid haft problem med just stress och att hantera den.
Jag fick en kommentar av en av er igår där det stod att Jason verkar så lugn och en fråga kring om han aldrig skriker eller gnäller. Tänkte att jag delar med mig av vad jag svarade i detta inlägg då det är rätt många som brukar maila eller skriva på Facebook om just detta och om jag har några tips för en ”nöjdare” bebis:
”Hej finis! 🙂 Tack snälla för dom fina orden! Värmer så mycket <3 Nej, han är faktiskt alltid lugn och skriker nästan aldrig. Våra närstående kommenterar alltid hur lugn han är och alla vi möter gör också det. En gång började han skrika framför min mamma och då sa hon ”åh, nu skriker du som en liten bebis för första gången”, haha.. Men ja.. Vi försöker tillgodose hans behov innan han inser att han har behovet eller vad man ska säga. Alltid torr blöja, alltid mat i magen, alltid ta en promenad eller vagga honom tills sömns när vi ser att han börjar bli trött osv. Sedan får han vara naken jättemycket och sedan vi började låta honom vara det så är han en ännu gladare bebis. Han tycker det är så himla skönt att få lufta och vara utan. Vi ger också jättemycket närkontakt och han får ligga hud mot hud i princip hela dagarna (förutom när vi ska någonstans eller har besök osv). Är det bara vi hemma så är vi ”lättklädda” så att han alltid får den där närheten. Sedan involverar vi honom hela tiden och han är ALLTID med och får sitta med oavsett vad vi gör, gå och lägga sig samtidigt som vi osv. Vi anpassar oss efter honom och försöker inte ”tvinga” honom att sova vissa tider eller liknande. Kort och gott så är det nog just det att vi försöker se hans behov innan han förstår att han har dom själv. Så slipper han lägga fokus på det. Klart att han gnäller och är ledsen ibland men det är max en kvart om dygnet typ. Så vi anstränger oss alltid för att ligga ”steget före”. Kram fina du och detsamma!”
Sedan kan jag förresten passa på att skriva (på tal om detta) att han VRÅLADE igår kväll i tio  minuter helt från ingenstans. Iiiiiiingenting fungerade och vi testade verkligen ALLT som brukar lugna. Vi har aldrig varit med om något liknande tidigare och det gick över lika snabbt som det kom. Hur som helst så löste vi det såhär efter många om och men:
12607271_10208494700146358_1853306042_n
Ja.. Pappa F föreslog att vi skulle testa ”Babblarna”. Vi har ju hört så mycket gott om dessa filurer och nu fick vi verkligen bekräftat att det funkar! Från ett vrål till joller, skratt och fullt fokus på dessa färgglada ”gubbar”. Jag som lovade mig själv att aldrig bli en mamma som sätter mitt barn framför dator/TV. Men vad spelar det för roll i det stora hela? Tror inte att det finns något negativt i det så länge det inte sker för ofta. Detta är första gången Jason tittar in i en skärm faktiskt och det kändes… bra! Man får ta till med alla medel tycker jag. Det finns inga rätt och fel och det är upp till varje förälder. Vad har ni för tankar om små bebisar/barn och tv-tittande? Hur gör ni med era små?  
12607251_10208494700666371_461583955_n
Annars har jag haft på mig denna godbit idag. Ni finner den HÄR i vitt och HÄR (adlinks) i blått. Jätteskön är den. Och varm! Rekommenderar den verkligen. Dock inte så härlig att amma i men det gör inte så mycket när man bara är hemma. =)
10580339_10208494700466366_2107752375_n


Pappa F fångade oss på bild idag. Är så dålig på att ta kort på mig själv men lovar att bli bättre på det nu när vi har flyttat klart och alla stora, fina speglar har kommit upp. Då ska jag bjuda till med en och annan selfie, hehe.
12625741_10208494700346363_320317141_n
Åt pizza till lunch! Var sååå gott! Nu blir det bara takeaway för vår del innan jag och Jason ska iväg. Vi kommer dock att satsa på lite nyttigare alternativ än detta! Hur har ni gjort när ni har flyttat? Rensat ur kyl och frys precis innan flytt eller levt på hämtmat i slutet för enkelhetens skull?
12647993_10208494700426365_883859847_n
Får frågor då och då om Jasons d-droppar och här är dom vi har testat hittills. Favoriten är den från ”Holistic”. Dom andra får han ont i magen av.
12606951_10208494700506367_263810292_n

Efter en låååång promenad med vagnen och hundarna i regnet så köpte vi juice och smoothie på ”juicebaren” som ligger nära där vi bor. En med bland annat avocado, grönkål, spenat, ingefära och en med grape, apelsin, mynta.
12584033_10208494700626370_1320129117_n
Nu sover Jason och Zelda ligger och vaktar. F skurar golvet och jag är supersugen på en chailatte på sojamjölk. Kanske blir en tur med bilen ikväll för att köpa en sådan. Har drömt om den hela dagen, haha. Nu ska jag hjälpa till med städningen innan lillen vaknar. Stor kram på er och hoppas att dagen har varit fin <3

Kommentarer

  1. Lena

    Har en kille i samma ålder som Jason. Han är också mest glad och pratig men när de är så små kan de ju inte berätta vad dem vill så då är deras sätt att visa att något inte är okej att ex skrika/gråta/ gnälla. Pratade med vår BVC sköterska om det och hon uttryckte sig så klokt att ditt barn är ett friskt barn om det visar olika känslor. Och det stämmer ju så väl, även vi vuxna har ju normalt olika känslotillstånd. Lycka till med flytten!!

  2. Anna

    Hej, tack för en superbra blogg! Den är väldigt inspirerande, intressant, givande och väldigt välformulerad!
    Har följt den enda sedan jag vart gravid i samma veva som dig. Det är kul att följa någon som har en son som är precis lika gammal :)! Min son har väldigt mycket problem med magen. Jag ger ersättning så har nu bytt sort, ger Semper-magdroppar samt minifom innan varje måltid men upplever fortfarande problem även om det blivit bättre. Därför fick jag nytt hopp här nu när du skriver om D-dropparna! Ska genast beställa Holistic för att se om de gör någon skillnad på vår knodd! Hur doserar du dessa droppar? Dropparna från BVC ska man ju ge ca 5 droppar per dag, men läste på Holistic står det 1-2 droppar för barn, hur gör ni?
    Kram/ Anna 28 år från Stockholm

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Tack för så snälla ord, blir otroligt glad <3 Åh, jag förstår.. Ja, testa dessa!! Det kanske hjälper! 🙂 Hade ju varit underbart om det gjorde det! 🙂 Vi kör på runt en droppe per dag med dessa. STOR kram och hoppas dom funkar för lilleman<3

  3. Lisa

    Du behöver nog inte oroa dig över flygresan, han kommer sova som en stock som han brukar göra. Ungar älskar vibrationerna i luften.

  4. Jamilia

    Åh! Förstår precis hur du menar med stressen. Jag kan inte alls hantera min stress heller. Det är fruktansvärt jobbigt.. Och jag blir likadan i känslor och humör när jag stressar. Men tyvärr så är det nog mååånga människor som stressar i det samhället som vi lever i idag. Speciellt om man åker kollektivtrafik… Då ser man verkligen stressen hos alla. Folk ser ut som yra hönor som bara springer in i varandra och springer åt alla håll och kanter… Haha! Jag hoppas för oss båda att vi hittar ett sätt att koppla av den stressen. För det är verkligen viktigt att man kan det. Stress är blä…
    Och jag hoppas du mår lite bättre snart fina du. <3
    Försök bara tänka på när allt är färdigt och hur mycket ni kommer njuta av det. Tänk inte på allt jobb med det. Tänk kanske lite som att jobbet bara är något man gör, något som är lätt undanstökat och håller en kortare tid och njutningen är något långvarigt och något som är totalt värt det. Jag sitter alltid och dagdrömmer mig förbi det svåra till den bästa biten av det som ska ske. Haha.. Om du förstår vad jag menar. 🙂
    Det kommer bli hur bra som helst. 🙂
    Massa kramisar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig…<3 Ja, stress är INTE kul. Fy tusan!! <3 Tack för en peppande kommentar och jag förstår precis vad du menar. <3 KRAM

  5. Josefin

    Min pojke gillar inte att åka bil så när han börjar tappa tålamodet så sätter vi på babblarna. Innan han kollade på det så räckte det att man lös med mobilen eller annan lampa men nu när han blir 5 månader så funkar det inte 😉 babblarna går alltid hem dock.
    Såg att någon kommenterat att tv-tittande hämmar språket osv. Saken är den att babblarna är skapat av pedagoger och är gjort för att barn ska utveckla sina sinnen. Dels dom färgglada figurerna, för dom allra minsta. Sen är melodierna och låtarna också noga planerat. Namnen på babblarna är också noga utvalda för att barn ska utveckla sitt språk. 🙂
    Håller också med tidigare kommentar om att även en bebis son gråter är snäll. Vår bebis gråter väldigt sällan, men vi brukar säga att han är lugn om någon kommenterar det. Det kan ju sticka lite i folks ögon iom att det faktiskt är normalt att bebisar gråter en del, vilket jag brukar försöka tänka på dom dagar då E är lite gråtig.
    Lycka till med resan!

    1. Lina

      Ja det är ett hjälpmedel för språkutvecklingen i förskolan men det som hjälper språkutvecklingen är när en vuxens mun rör sig.. Exempelvis med babblarna som hjälp vid samlingen på förskolan..Barn lär sig inte språket via ljud, utan hur munnen på den som talar rör sig, alltså är det inte så jättestimulerande att parkera sitt barn framför en iPad och tro att detta utvecklar mitt barns språk, vuxna måste prata med och till sina barn! /förskollärare

      1. Josefin

        Jag menar naturligtvis inte att man ska sätta barnen framöver babblarna och tro att dom ska lära sig prata. Men NÄR dom pratar och om dom tycker om babblarna så antar jag att dom kommer lära sig namnen p på dom och just namnen är ju typiska för att utveckla(!) sitt språk.

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 Jättekul att läsa dina tankar <3 Och tack för lyckönskningen!Håller tummarna att det ska gå fint <3kram

  6. En till mamma

    Under spädbarnstiden hände det naturligtvis att tv:n var på vid långa amningsstunder etc. Men sedan har vi faktiskt varit extremt restriktiva med tv:n och inte låtit sonen titta på den utan underhållit honom på andra sätt. Mycket för att vi inte tror att det är bra med så mycket skärmtid för så små barn och för att det faktiskt finns viss forskning som visar på att det inte är bra för små barns hjärnor. Först nu när han är 2,5 år har han fått titta på något enstaka barnprogram och eftersom detta var en av våra viktigaste principer så är jag stolt över att vi lyckats hålla det. sen lägger jag inga värderingar i hur andra gör har vänner som gjort helt tvärtemot! Apropå gnällig/”snäll” bebis kan det också handla mycket om personlighet, bebisar är så olika. Sen kommer det utvecklingsfaser senare då det faktiskt är positivt att barnet testar föräldrarna genom att skrika/gnälla för det visar att barnet är som tryggast med sina föräldrar 🙂 Lycka till med flyget kommer gå kanon!

  7. Johanna

    Jag vill INTE att mitt barn ska se tv mycket eller ha en iPad..men så säger jag nu, med bebis i magen 😉 Tror garanterat att tv:n kommer att åka på, men iPad hoppas jag inte att vi lockas av..även om det förstås kan underlätta vid långa bilresor osv, men då kanske man kan låna någons. Hoppas att barnet blir likt mig – väljer böcker framför tv tusen gånger om. Vet faktiskt inte ens hur man tar på tv:n härhemma eftersom det kräver typ tre knapptryck haha.. Jag vill alltså ha mycket böcker hemma från Start och erbjuda dessa till barnet. Dels för att underlätta framtida skolgång (jag är lärare och det är synd tycker jag så ovana barn är vid läsning, det påverkar deras skolgång negativt och det hade kunnat avhjälpas med mer läsning vid tidigare ålder..), men också för att böcker ger mig avslappning och glädje. Hoppas det funkar så! Men med pappa i huset kommer bebis helt klart få se på tv..mycket.. Och jag dömer ingen som gör så.
    Jag är nyfiken på hur det funkar att ha naken bebis. Kissar/bajsar han inte överallt, liksom? Eller han kanske är mer regelbunden eller ger tecken eller något? Jag hade gillar att testa det. fast blir kanske svårt för jag tror inte vi är hemma så mycket i början haha..och man går knappast naken hemma hos andra 😀 eller inte vi i alla fall haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 Haha ja,så sa jag också när han låg i magen 😉 Vi har dock lyckats bra hittills! Får se hur det blir i framtiden! 🙂 Jo, han bajsar och kissar överallt så vi får tvätta mycket och ofta. Man lär sig dock med tiden vilka signaler som innebär vad och hinner springa till handfatet eller ta på en blöja. Dock inte alltid. 😉 Kraaam fina du

  8. Jennifer

    För det första, jag flög med lillan igår för första gången och det gick superbra! Hon och Jason är jämngamla så det kommer funka för er med. Plus att alla är supersnäll när man kommer med en liten.
    För det andra. Min sambo kollar på hockey rätt mycket och lillan ÄLSKAR det haha. Alltså även fast vi inte vänder henne mot skärmen så ålar hon tillslut så hon ser det sen är hon som paralyserad av fascination, busungen..Måste vara kontrastfärgerna och att det rör sig mycket! 😀

  9. mina

    har du testat vattenbaserad d-vitamin? vi är nöjd med den då min son fick ont i magen av den oljebaserade vi fick av barnmorskan

  10. Sara

    Jag brukar ofta ha tvn på hemma på dagarna. Sitter dock inte framför den heeela tiden Lilleman tittar ibland. Om jag t ex ska göra frukost eller värma på lite lunch så kan han få kika på tvn under tiden. Det brukar funka bättre än att vara med mig i köket. Bra eller inte? Tja, jag vet inte
    Ang nöjd och ”snäll” bebis. Det har jag diskuterat med olika personer. Vissa säger ju ”min bebis är sååå snäll”, vad är en snäll bebis? Om din bebis gråter lite då och då, och kanske vaknar två gånger på natten. Medan min bebis aldrig skriker och sover hela nätter, är min bebis snällare än din då? Jag har ju skrivit det förut men det känns som att mammor är så himla tävlingsinriktade, typ.
    Jaja, vad jag svamlar Hoppas du förstod något av det. Nu är det nog dags att sova. Haha!
    Kraaam

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig av dina tankar finis <3 så kul att läsa verkligen. STOR kram och hoppas du har en fin dag <3

  11. Anette

    Mormorn till min lilla tjejs (5 månader gammal) pappa berättade för oss att när hennes barn var små, för 60+år sedan, så brukade hon alltid göra iordning ett bad åt sina barn när de fick ”skrikattacker”.
    Så en dag hände det att vår tjej fick en sån där knasskrikarkväll och vi försökte med ”allt”, och så kom vi ihåg vad hon sagt om badet, så vi gjorde iordning baljan och stoppade ner henne där i mitt i skriket och det funkade!
    Hon skriker ungefär lika ofta som Jason verkar göra (nästan aldrig) så de gånger hon gör det så fixar vi badbaljan och låter henne plaska (Tack gode gud för insatsen i baljan!) i 5-10 minuter, ibland med en leksak och ibland utan. Funkar alltid!
    Hoppas det hjälper någon som råkar läsa!

      1. Anette

        Så lite så! Värt att prova, det tar några minuter innan vår slappnar av ordentligt men inom 10 minuter är hon alltid lugn igen!

  12. Alma

    Hej! Brukar nog aldrig kommentera bloggar, men nu gör jag det 🙂 Jag har en dotter på 15 månader, man kan nog kalla mig för en sån där ”petig mamma”. Nyttig eko mat, försöka vara väldigt pedagogisk med henne osv. Hon går ej på förskola då jag är hemma fru och vill hellre ha henne hemma med mig. Och vet du vad, min dotter får faktiskt kolla på tvn ibland eller sitta på paddan. För jag tror faktiskt inte det skadar henne då och då. Hon leker som ett vanligt barn, busar och har för sig. Sen att hon sitter ibland å kollar på Emil i lönneberga eller Pippi som hon brukar göra, tror jag ej kommer göra henne till något sämre. Hon tycker det är roligt och skrattar å härmar. Sen är jag med på att man ska inte sitta hela dagen å glo in i en skärm. Men tror att man överdriver i denna frågan lite också. Så länge ni känner att det är ok å ej för mkt. Så bry er inte vad andra tänker om er, ingen vill ert barn mer väl än NI. Han är er värld ju. Ta hand om er och lycka till med flytten <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Åh,tack för din kommentar. Så givande och så kul att läsa 🙂 Tror precis som du!! <3 STOR kram och tack för alla fina ord. <3

  13. Lina

    ACO d-vitamin droppar finns även gjorda på vatten, dessa får bebisarna inte ont i magen av, blå etikett istället för gul!

  14. Isabelle23

    Hej!
    Har oxå läst studier som någon ovanhade kommenterat angående tv-tittandet Jag personligen var dels rädd att min sons blick skulle bli påverkad negativt. Då ögonen inte har ”fixerat” sig riktigt när dem är så små. Och när det är så snabba bildspel på skärmarna så hinner liksom inte ögonen med riktigt. Och hjärnan har inte utvecklats tillräckligt för att kunna ta till sig dessa bildspel. Hjärnan blir överansträngd kan man säga. Jag hade alltid honom vänd så han bara kunde se mig när jag tittade på tv. Nu är min son 3år och får kolla på barnprogram i korta stunder men ser till att det som visas är anpassat för hans ålder. Sedan tror jag inte att eran son får titta några längre stunder, eller ofta vid en skärm heller! men ville bara dela med mig. ha det så fint!

  15. Amina

    Min son är 9 månader och kollar ofta på ipaden. Vid varje måltid ty? Han klasar av att äta utan med. Jag begränsar den numera. Men vanliga tvn är ju på. Han klättrar ju och kollar nära tvn ibland och ibland bryr han sig inte. Tycker inte att man bör begränsa sig själv helt heller. Han är van vid tvn och bryr sig inte alltid. Förresten är babblarna pedagogiska och du utvecklar sig genom dem. vissa förskolor har börjat använda det. Emin kollar på olika, både
    Svensk och engelska.

  16. Emelie Broberg

    Hej, ang d-droppar.
    Kolla så att dom inte innehåller palmolja, vet att aco som du har på bilden innehåller det. Palmolja är bla orsaken till att bebisar får ont i magen av d-droppar. (fått höra det av min mamma kompis som är väldigt insatt).

  17. Mio

    Hej! Jag funderar lite på vad ni använder för tvättlappar till Jason, om de är mjuka och varifrån ni köper dem? Jag tycker att de från Babyproffsen är ganska bra, de från ICA/Coop osv är dubbelsidiga och så hårda på något sätt. Och sen har jag en fråga om nätterna, sover Jason med eget täcke eller ert/ditt? Min son sover alltid bredvid mig i och med att vi liggammar på nätterna, och jag brukar svepa över mitt eget täcke över honom (de säger ju dock att bebisar ska ha eget täcke). Nyfiken på hur du gör 🙂 KRAM

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! 🙂 Vi använder inga tvättlappar alls faktiskt. När han har bajsat tar vi av honom blöjan och sköljer rumpan i handfatet bara! 🙂 Sedan torkar vi med handduk. Supersmidigt verkligen 🙂 När vi är ute använder vi våtservetter från NATY. Han sover under samma täcke som oss båda! Vi har ett superstort dubbeltäcke. 🙂 KRAM finaste du <3

  18. Vernesa.24 år tvåbarnsmamma

    Älskar dräkten han har på sig , min har likadan så fin är det . PS var har du köpt hollistic d vitamin ?
    Kram o lycka till med flygresan , de brukar säga att amma när flyget lyfter är bra då man kan få ont i öronen av trycket .. O amningen hjälper väl antar jag .. Oroa inte dig det blir bra

  19. Jen

    Jag personligen skulle inte sätta mitt barn framför en skärm, jag har läst en studie om att barn inte lär sig ljud och ord dom hör på tv eller radio utan att dom snarare får ett mindre ordförråd. Dom hade testat på amerikanska barn där hälften fick prata med en kinesisk man 1 timme om dagen och hälften fick lyssna på en inspelning. Dom som pratade med en verklig person lärde sig kinesiska flytande och dom som lyssnat på inspelning lärde sig inte det. Sen har jag även läst att barn som tittar på en skärm blir passiva och har svårare att hantera och underhålla sig själva när det är tråkigt och även att fantasin begränsas. Dock så beror det även på vad man låter dom se, men först när dom är äldre. Små barn (under 2 år) får inte ut något i det långa loppet av skärmar. Min dotter dras alltid till skärmar så jag som alltid har haft tv:n på i bakgrunden får snällt ha den avstängd haha. Jag har vart nyfiken på babblarna men väntar nog tills hon är två år 🙂

    1. Sanns

      Hej,
      Har också läst denna studie och håller helt med. Våran lilla får inte heller se på TV eller dylikt. Det är ju en dålig vana vi vuxna har och skapar ett behov oss våra barn de inte behöver. Barnet är ju ledsen av en anledning. Här försöker vi trösta när det krisar med sång eller leksak som låter. Brukar alltid funka. Han blir oftast ledsen när han verken ser eller hör mig tex när han får ligga i babygymmet medans man springer på toa.
      Tack för en bra blogg och lycka till med flytten ❤️

  20. Nathalie

    Vi började visa vår son babblarna runt 3 månader nån gång ibland, inte för att trösta utan mer för att typ kunna laga mat när man var ensam eller duschaåh liknande, nu är han 10 månader åh brukar kolla nångång om dagen, tycker inte det är någon fara så länge man håller det under kontroll, oftast är det roligt en stund sen är det roligare att springa runt åh busa åh leka med leksaker som det ska vara

  21. L - MammaPrat.blogg.se gravid i vecka 35

    Man vill väl bara sitt barn det allra bästa och jag hade ju hellre satt det framför Babblarna än låtit det fortsätta skrika! Måste ju göra så ont i mammahjärtat <3
    Man vet ju vad som funkar bäst för sitt barn och jag tror inte direkt J tar ngn skada av det där 😉
    Min kompis bebis är 1 mån äldre än J och han ÄLSKAR tvn, han tjuvkikar alltid även fast han inte "får" hihi 😛
    Kram/L

  22. Emla

    Hej Fina du!
    Snart har ni flyttat in och jag håller tummarna för er att allt går som planerat. Hoppas du och Jason kommer fram säkert när ni ger er iväg på fredag. Lite läskigt kan det kännas men det kommer gå bra, jag reste för första gången med min prinsessa när hon var 4 månader. Jag var så rädd hela tiden och klumpen i min mage växte, men när planet väl har kommit igång kommer det kännas bättre. Barnet sover de mesta av tiden annars kan man alltid amma eller sätta på roliga barnfilmer från youtube. Ska du förresten satsa på att starta en youtube kanal, tänker kanske när ni har flyttat in och det blir lugnare. Skulle vara roligt att följa med er och gärna spana in ditt nya hus på film. All lycka till er verkligen, ni verkar vara en supermysig familj! Stor kram 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack gulle du!! <3 Jag hoppas verkligen det. Förstår att du var orolig. Tack för peppen!! <3 Jaaa, vi ska sätta igång med youtube snart! Direkt vi är framme i Umeå och har kommit iordning lite, håll utkik! 🙂 STOR kram och tack för så himla fina ord. Blir otroligt glad <3

  23. Emelie

    Flytten kommer gå bra! Snart är ni i nya lägenheten!
    Jag är väldigt anti att sätta min dotter framför en skärm men dömmer verkligen ingen som gör det! Vi har tex aldrig tvn på när hon är vaken, nu är hon 8 månader och är med mer men när hon var spädbarn hade jag tvn på nästan hela dagarna när man ammade och så. Det kan ju vara kvällsoro som Jason fick igår. Är vanligt när dom är så små och har många intryck att smälta! Min dotter hade det en hel del vad man än gjorde så hjälpte inget men det går över! Och ni känner ju Jason bäst och vet vad som är bäst för honom! Stor kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du för peppen! Behöver den verkligen nu! 🙂 Tack för att du delade med dig <3 Jaa, så är det nog. KRAM underbara du! <3

  24. Stina

    Jag har också lätt för att stressa upp mig! Det finns bra appar för avslappning, min man är duktig och kör dem varje dag ; )
    Jag däremot… : )
    Flytt är det värsta! Blir galen av kaos, precis som dig.
    Men ni är Snart i mål! Fokusera på din målbild <3
    Och flygresan kommer att gå bra!
    Du skriver ju själv att ni är väldigt lyhörda för Jasons behov. Du har igen det på resan!
    Ha gott om tid på er, du kan amma honom i lugn och ro i bilen innan ni checkar in. Kan du pumpa ut så ha med flaskor till planet om du inte vill amma där.
    Ha med en filt och nappar, dom är bra vid start och landning alt amma. Det hjälper honom att tryckutjämna. Skriker han så skriker han, en flygvärdinna sa till mig att det egentligen är det bästa för trycket : )
    Flygresan är kort så övriga resenärer får hålla ut! Dessutom är de flesta lyriska i en bebis!
    Ha med bärsele, du kommer att få lyfta ur honom i säkerhetskontrollen men i övrigt kan du ha honom i den och ha händerna fria. Vid gaten kan du ställa dig långt fram och säga att du vill stiga på tidigt för att välja plats : ) Jag har fått sitta längst fram och med sätet bredvid ledigt. Det är gött för man har mycket grejer. Ta med lite leksaker att ta till under resan, sånt han diggar och kanske något nytt.
    Tänk att 40 min är stigning och landning, sen 1 timme i luften då du får något att äta.
    Jag ska tänka på er, det kommer att gå bra! : )
    Men det är okej att oroa sig, det är nog ganska normalt.
    Stor Stor Kram till er!

    1. Stina

      En sak till; jag fastnade i säkerhetskontrollen och fick packa upp hela ryggsäcken… Slutligen hittade de ett paket med våtservetter ”Kolla in terroristen” typ…
      Jag ville sjunka genom golvet. Så ha såna paket högt upp i väskan om det händer. : )
      Barnmat i alla former får du ha med, de kommer att fråga.
      Ha med något ombyte oxå på flyget om olyckan är framme. Flygvärdinnan finns där för att hjälpa er <3 Det är faktiskt hens jobb. : )

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åååååh tack för en sådan peppande och fin kommentar. Blev genast lite lugnare. Känns skönt!! <3 Ja och i värsta fall om han skriker så rör det sig ju bara om en timme och 40 minuter och det kan fasiken folk stå ut med kan jag tycka. Nu när jag tänker på det så är det alltid en bebis som skriker när jag flygit och det har aldrig ens rört mig i ryggen. barn är ju.. barn liksom. Finns inte så mycket man kan göra. Håller alla tummar jag har att det ska gå bra iallafall ! 🙂 STORT tack för kommentaren återigen och stoooor kram från oss <3 🙂

  25. tove

    åh, hur sitter tröjan? är den likadan i modellen som de blommiga peplumtopparna från bikbok eller är den mer vid? kram <3

  26. Emma

    Jag är anti att visa min bebis skärmen(dömer ingen som gör det dock! En skrikig bebis kan få en att ta till vad som helst) men vi testade att bara spela babblarna utan att visa honom skärmen och det funkar 9 ggr av 10 när han har skrikiga stunder:)

  27. Sara

    Hej Gabeiella. Åter igen tar du upp ett ämne man kan relatera och lära av. Angående det du skrev om d vitamin dropparna. Vi fick dem vanliga utav Bvc och när jag tänker efter så va det i den vevan vår sons magproblem började. Har
    inte ens tänkt tanken att det skulle va kopplat med dem. Hur kom ni fram till det och är dem du rekommenderade ok med Bvc? Och vart köper man dem?
    Tack för en bra blogg!

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Jason hade ALDRIG haft ont i magen och samma dag som vi gav dropparna som BVC gav oss gallskrek han. Slutade med dom direkt. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Jason hade ALDRIG haft ont i magen och samma dag som vi gav dropparna som BVC gav oss gallskrek han och hade såå ont. Då slutade vi genast med dom och skippade det helt ett. Så vi märkte direkt att det var dom och han fick dom inte mer efter det. Sedan läste jag på massor och dropparna man får på BVC är iiiiinte så bra enligt min mening om man ser till ingredienser och liknande (googla så hittar du massor av info). Jag läste massor och kikade även på livsmedelsverket och liknande. Fick också flera mail av upprörda mammor att jag absolut inte skulle ge dropparna från BVC då dom innehåller massa ”skit”. Konfronterade sköterskan om detta och hennes svar var typ att ”jaaa men det är dessa vi får för att ge ut”. Nu lyssnar jag på BVC med halva örat bara och läser på om allt själv. Tycker inte att dom är så pålästa alla gånger tyvärr. Finns mycket mer info att hämta på nätet, i böcker och i fb-grupper (men man får självklart vara källkritisk som tusan och gå lite på magkänsla också) 🙂 Vi köpte hos piggabutiken.se. 🙂 Vilken lång text det blev, kram! 🙂

  28. Malin

    Vi visar ibland babblarna med. Hon älskar verkligen som skiner som en sol när hon ser på dom hehe. Jag va med imot Ipad/dator men jag tror inte att de skadar när man visar då och då. Kram

  29. N.sikstrom

    Ack, dessa Babblare! Vi tar också till med detta när det är kris. Säg att jag är ensam hemma (som jag är de flesta dagar) och behöver duscha och fixa mig inför en tur iväg på äventyr, ja då får han titta på Babblarna en stund. Sen handskas vi med bissingar som precis trängt igenom och ibland är verkligen det enda som fungerar just lite skärmtid. Vill dock tipsa dig om att Babblarna även finns på Spotify! I den mån det går så kan man få sin otröstliga bebis gladare med lite tokdans och sång 🙂 Se till att ha youtube-appen på mobilen till flygresan också ”in case of”, tips tips!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha kul att det är en sådan ”nödlösning” 😉 Men va!? Åh vad bra! Ska spana in det på en gång. Tack snälla för tipset 🙂 Stor kram! 🙂

  30. Fanny - 21 årig morsa

    Jag är också emot att sätta en mobil/ipad/dator framför August. Har dock visat August babblarna de gånger han varit otröstlig (precis som ni) och det funkar ett tag, sedan blir han bara arg på dem. Haha, oftast räcker det med att vi gör något konstigt ljud så blir han nyfiken och lyssnar på oss i stället. Eller så ”trummar” man på något material så slutar han gråta och kikar på detta istället.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish