Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Frågor om mat

Fick lite frågor som jag tänkte besvara i detta inlägg. Har du någon fråga till mig? Ställ den gärna i kommentarsfältet isåfall. Kram!
Om du bara fick äta en enda maträtt för resten av ditt liv – vad skulle det vara?
Jag måste nog svara tacos på den! Jag älskar verkligen det och man kan ju variera sig massor när det kommer till grönsaker osv. Annars älskar jag pasta och ”kött”färssås! Vet dock inte om jag hade orkat äta det varje dag, haha.
Vilken är din favoritglass?
Jag gillar inte glass speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Kan äta en då och då på sommaren men dom traditionella glassarna går bort för min del. Jag gillar hemgjord lite nyttigare glass. Har delat med mig av ett enkelt recept HÄR. Tycker att ”vanlig” glass lätt blir för söt och sliskig.
Vad dricker du helst på sommaren? Och på vintern?
Jag dricker helst iskalla drycker på sommaren! Isté eller vanligt kranvatten med massor av IS i! Annars gillar jag verkligen en melonslush som jag brukar göra. Då mixar jag vattenmelon med is och citron. Så gott och enkelt! På vintern gillar jag varma drycker mest. Gärna té eller chailatte. Gillar också varm choklad med grädde och har börjat testa mig fram för att hitta mer djurvänliga varianter som inte innehåller komjölk! Just nu är favoriten en på kokosdryck och oboypulver + sojagrädde.
Vad gillar du för typ av restauranger? Vad ska det vara för typ av mat och stämning? 
Åh, denna är så svår! Jag gillar ju alla typer av mat så länge den är vegetarisk! Äter allt från indiskt till grekiskt till ja.. allt! Jag gillar restauranger med lugn stämning! Avskyr när dom har hög musik och blir så himla stressad av det. Inte alls kul att äta då.
12571024_10208431765333027_690982468_n
Här var vi på restaurang i december. Jason sov snällt hela tiden. Det var dock lite hög musik och inte alls rätt stämning för en barnfamilj vilket resulterade i att vi åkte hem redan efter varmrätten, hehe. 

Kommentarer

  1. Profilbild
    Lisa

    Tänkte tipsa om ett alternativ att äta tacos. Det är att göra ”köttfärsen” fast istället göra en sorts linsröra. Du steker bara lök och kokar upp linser i en kastrull. När nästan allt vatten har sugits upp häller du linserna i stekpannan med löken. Sedan tillsätter du faijtakrydda och låter det puttra tills vattnet är helt borta och äter i tacosen 😀 supergott!!

  2. Profilbild
    Linn

    Hej jag älskar din blogg. Har du/ni provat äggmjölk någon gång ? Jag har hört att den är god och rätt bra. Lycka till med familjen och flytten 🙂

  3. Profilbild
    Mia

    Ett tips på ljuvlig glass/mousse är att köra en avokado och fryst banan(eller banan o lite isbitar) i mixern med kakao och ev. honung, agavesirap tills helt slätt. Blir alldeles lent, krämigt och underbart att toppa med jordnötssmör och hallon.
    Varm choklad är min favvo! Provade häromdagen och blev så gott, koka upp havredryck(Oatly) med kakao och råsocker/oboy pulver och vispa så det blir lite skummigt. Blandade även i lite kanel och chili, supergott och vegansk!!
    Älskar älskar din blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för så bra tips 🙂 Ska helt klart testa 🙂 och tack för så fina ord, blir så himla glad <3 STOR kram

  4. Profilbild
    Emilia

    Hej! För det första vill jag säga att detta är FÖRSTA gången någonsin som jag kommenterar någons blogg, men jag bara måste få sagt att jag verkligen älskar din blogg! Så underbart fina bilder och inlägg, går in hit flera gånger om dagen och läser, och blir alltid lika glad. Du är även min favorit-instagrammare hihi, underbart konto verkligen! Tycker eran Jason är så söt, stort grattis till er!
    Fortsätt med det du gör, du är en förebild för MÅNGA!! Kram // 17-årig tjej ❤️
    Har dessutom ett tips på en nyttig och hemmagjord ”glass” eller vad man ska kalla det. Frys in 2-3 bananer, beroende på hur mycket ”glass” du vill ha, självklart funkar mer. Frys i några timmar och när det är kallt så mixar du ihop det till en ”gegga” eller vad det ska kallas haha, lägg det sedan i en skål bredvid. Sedan tar du frysta hallon/mango/blåbär eller vad du vill ha för smak i. Självklart funkar en blandning men jag brukar ta mango då jag älskar det och det blir så fräscht. Mixa ihop detta också till en ”gegga” och sist så blandar/mixar du ihop bananen med den andra ingrediensen. Lägg in i frysen igen. Resultatet blir rätt likt en sorbet som är perfekt på sommaren. Inget socker behövs och det blir SUPERGOTT. Ett stort tips Hoppas du förstår vad jag menar, är så dålig på förklaringar haha. Kram igen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Alltså underbara du, TACK <3 du anar inte hur glad jag blir och din kommentar värmer rakt in i hjärtat såhär innan läggdags! 🙂 Du gjorde min kväll! Nu kan jag somna gott <3 TACK TACK TACK <3 och tack för tipset också, ska testa det 🙂 KRAM

  5. Profilbild
    SarahLi

    Hej! Jag undrar om du kan göra ett litet inlägg på hur brösten förändrades under graviditeten och om de blev likadana efteråt osv. Tack för en bra blogg ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Mina har inte förändrats allt för mycket faktiskt så har inte så mycket att skriva om det. Dom ser ut och känns typ likadant som innan 🙂 <3 kram fina du!

  6. Profilbild
    Lollo

    Åh nu längtar jag till sommaren !
    Fina bilder på dig ❤️ Tack för att man blir glad när man kollar in här ❤️Kraam

  7. Profilbild
    Jonna

    Hej!
    Förbannat bra blogg måste jag bara säga! Jag är nybliven mamma 24 år som också bor i Umeå, kul att du flyttar tillbaka 🙂 Undrar lite hur du/ni ser på vaccinering? Kommer ni vaccinera Jason, varför/varför inte? Min dotter är idag 10v och jag är extremt kluven i denna fråga..
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Tack för så fina ord <3 Vi kommer inte att vaccinera. Jag kan varmt rekommendera boken: Vaccinationer: Risker och Skador. Jag har läst på otroligt mycket under hela graviditeten och även nu efteråt och de har även F. Vi har valt baserat på all kunskap vi skaffat att inte vaccinera. Jag är övertygad om att alla föräldrar gör det som dom känner är bäst för deras barn så alla är vi olika. Men det är valet vi har gjort för vår son. Jag har dock inget emot vaccin eller folk som väljer att vaccinera. Tvärtom! Respekterar fullständigt det valet och tycker att allt är lika rätt. Vi är alla olika och tur det finns flera alternativ så att man kan välja det man känner är bäst 🙂 Kramar

  8. Profilbild
    Isabel

    Åh måste tipsa om ikaffe ifrån oatly som är super god till så mycket mer än i kaffet! Ett plus är att den går att skumma! Brukar värma den på spisen med kakao och kokossocker sen tar jag en skvätt på sidan och värmer i micron och skummar som topping till chokladen. Ibland när jag fått tag i veganska mashmallows kan jag ha det ovan på skummet 🙂 mvh ikaffe frälst vegan

  9. Profilbild
    L - MammaPrat.blogg.se gravid i vecka 35

    Haha det är så komiskt! Började läsa din blogg precis när jag plussade (i somras) och det var massa melonslush på bloggen! Fräscht tänkte jag o gjorde några sommardrinkar! Bara de att ja hade ett fruktansvärt illamående i början o spydde som en tok i tre månader.
    Melonslush va de värsta ja visste o ja kunde inte kolla in din blogg för så fort jag såg eller hörde om melon så fick jag kväljningar.
    Och nu läser ja om de igen o hela känslan för detta kommer tillbaka! ”Åh nej! Prata inte om det nu” Hahahah.
    Lite kul hur ord/bilder in påverka en sådär.
    Snälla gabbi, kan du försöka att inte nämna de på några veckor så jag kan fortsätta läsa din blogg? 😉 hihi.
    Kram/ L, gravid v 35

  10. Profilbild
    Ida

    Hej, tänkte höra hur ni ska få upp era möbler och kartonger till Umeå? Anlitar ni någon flyttfirma och vad ligger det på? 🙂 ska själv flytta tillbaka upp till Luleå från Göteborg så är lite fundersam hur jag ska göra 😀
    Många kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! 🙂 Min pappa och F hjälps åt att flytta upp allt i lastbil 🙂 med firma hade det kostat oss cirka 30.000 och nu går det på runt 10-15 tusen istället med bensin + hyra lastbil. kramar <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish