Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tre månader som pappa

Om jag inte har helt fel så är det i alla fall en person som har frågat eller bett mig gästblogga på Gabriellas blogg. Jag gillar inte att skriva speciellt mycket men eftersom att jag gör allt för min fru så är det klart att jag kan göra det lite då och då.
Jag skulle gärna vilja veta vad ni skulle vilja läsa om och ifall ni har någon specifik fråga som ni vill att jag ska svara på. Så kommentera gärna.
Det jag vet är att det har kommit upp frågor om hur jag känner om att vara nybliven pappa så det tänkte jag svara på idag.
Det är nu precis tre månader sedan Jason föddes. Redan då visste jag att vi skulle bli kompisar. Jag hade hört så många hemska historier om att pappan inte skulle få lika starkt band till barnet i början och att det ofta bara var mamman som kunde trösta. Jag var livrädd att det skulle hända. Redan första kvällen kände jag dock att det nog inte skulle bli ett problem. Jag kunde inte alltid trösta honom i och med att han blir hungrig lite då och då och det kändes av lite extra i början när Gabriellas mjölk inte riktigt hade runnit till. Han låg mest på tutten hela tiden. Jag passade dock på att mysa och pussas med honom medan han låg och åt. Det gjorde att jag kände mig väldigt delaktig trots att det inte var jag som matade honom. När han var vaken så lekte vi och myste så mycket som möjligt. Jag förstår att inte alla pappor har den lyxen att de kan vara pappalediga mer än några månader. Ni som kan det – försök vara lediga i början och lära känna ert barn! Just i början går det så himla fort.
Jag tror att det är viktigt att ta vara på stunderna man har tillsammans. Att Jason är med Gabbi ibland hindrar ju inte mig från att sitta brevid och leka med. Desto mer jag är med honom desto starkare kärlek får jag till honom. Det känns redan som att han har blivit ett litet barn. Han svarar när man pratar med honom, och detta redan efter två-tre månader. Han följer oss med blicken när vi går runt hemma. Han kollar också på oss när vi lagar mat eller städar. Han är med hela tiden. Vi är med honom varenda vaken stund men även när han sover. Han är vårt fokus och vi anpassar hela dagarna efter honom. Han är en del av oss men samtidigt en helt egen människa.
Det är någonting alldeles speciellt att ha barn. Det är enkelt att förstå att han är ett barn men svårt att förstå att han är MITT barn. Tanken har blivit lite enklare med tiden men känns oftast overkligt att tänka på.
Att få leka, gosa och busa gör pappaledigheten till det bästa jobbet som finns.
IMG_20151111_165930
Här är jag och Jason när han bara var någon vecka gammal. 
12571369_10208454223534468_1693566214_n
Och denna bild tog Gabbi nyss till detta inlägg. Här ser ni hur mycket han har vuxit på kort tid. 
Glöm inte bort att skriva om ni har några önskemål på inlägg! Så kan jag skriva inlägg någon gång i månaden eller såklart oftare om det finns intresse. 

Kommentarer

  1. Sofia

    jag vill att ni gör youtube klippen:D, blev SÅ inspirerad av er gravid vecka för vecka:)! Är de någon plan?(a) Gabriella du är verkligen en stor inspo! Kram:)!

  2. Stella :)

    Skulle vara superkul om du gästbloggade ibland Fjordor! Älskar din blogg Gabriella och du är också bäst på att uppdatera!!<3
    kram<3

  3. Johanna

    Jag och min sambo väntar vårt första barn. ❤️Vore kul om du kunde skriva ett inlägg riktat till blivande pappor, lite tankar , tips, hur det är att leva med en gravid / nybliven mamma osv. 🙂 Tror det skulle vara uppskattat av många killar. Tack för en fin blogg kram

  4. Madeleine

    Väldigt kul att få höra ditt perspektiv av hela föräldragrejen! Mina frågor är samma som några ovan så jag skippar att upprepa dessa, haha… Hoppas du bloggar fler gånger!! 😀

  5. Paula

    Så fina ni är. Du verkar vara en helt underbar pappa och en underbar man som gör allt för sin fru ni är en jätte fin familj

  6. Sara

    Skulle vara jätteroligt att höra om dina tankar och förhoppningar inför kommande flytt sen även vad du har för framtidsplaner med jobb eller vad du nu har tänkt göra här (skriver så eftersom att jag inte bor såååå långt från umeå)?
    Kul att du skriver och du gör ju alldeles rätt i att göra allt för din fru

  7. anna

    Vi får ju veta mycket vad du gör för Gabriella men det skulle vara jätteroligt att få höra vad Gabriella gör för dig (ur ditt perspektiv) Vad gör hon för att hålla din kärlek levande? Vad gör hon för att få dig att känna att du är den enda för henne? Osv / Från en nyfiken 2 barns mamma som försöker hålla förhållandet vid liv Älskar din blogg!

  8. Madeleine

    Jag tycker det är jättekul att läsa dina inlägg F! 🙂
    Har en fråga: hur är det att ha en fru som bloggar? Jag menar, det måste ta väldigt mycket tid och energi för gabbi att planera inlägg, skriva, dokumentera, komma på något att skriva osv. Hur blir du påverkad? om du nu blir det 🙂
    Och när jag ändå frågar: hur mycket tid lägger du på bloggen gabbi? Är det som ett heltidsjobb ungefär? Älskar att du uppdaterar så ofta. Bästa bloggen <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jättebra frågor! Och tack underbara du för så himla fina ord!! Du anar inte hur glad jag blir! 🙂 STOR kram <3

  9. Kine

    Men vad roligt! Uppskattade verkligen ditt inlägg kring förlossningen 🙂 Har dock tyvärr inte tips på vad jag vill läsa. Men som sagt, jätteroligt att du ska komma in och gästblogga lite ibland!

  10. Paulina

    Tycker eran familj verkar så himla mysig. Det lyser igenom att ni är så lyckliga. Jag är så glad för eran skull,har följt dig Gabriella sen du börja blogga och det känns som att man känner dig haha. Du är en fantastisk människa!! Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish