Gabriella Joss Gabriella Joss
Mat

Två grejer..

Som jag har hemma men aldrig har använt är dessa! Någon som vet något gott man kan laga med dom?
12357936_10208179687671243_2080830674_n
Har ni någon grej hemma i skafferiet som bara står utan att komma till användning?

Kommentarer

  1. Emma

    Jag hade massa onödigt i skafferiet hemma i veckan men då tog jag typ allt jag hade och hittade på lite egna maträtter. Det öste ner med snö utanför så var inte så sugen på att gå till affären & då får man ta vad man har. Blev riktigt gott. Jag fick lite tips från google. lycka till 🙂

  2. Bea

    Av ärtorna- ärtbiffar, falafel, (slät) ärtsoppa, ärtgratäng (mixa ärtorna, blanda med kryddor ex vitlök, örtsalt m.m. och strö riven smakrik ost över. Sen in i ugnen, jättegott!). Också gott att göra eget pålägg av, både av linserna eller ärtorna. Bara mixa med olja+kryddor. Ungefär som när man gör hummus.
    Av linserna- linssoppa, grytor, linsbollar/biffar.

  3. Jessica

    Bruna linser kan du koka ihop med ris, steka gul lök knaprigt och serverar med naturell yoghurt och grönsaker som är inlagda eller färska. Endast lite salt eller vegetta (stavning?)
    Enkelt, snabbt och gott.
    Gröna ärtor lägg dom i blöt tills dom är mjuka och sen gör en god grön ärtsoppa med lite hetta i på med en klick créme fraîche och lite olivolja och bredvid skulle jag servera hemmagjorda vitlöksbaguetter.

  4. Jungfrumamma

    Linssoppa! Med tomatbas, lök, lite cayennepeppar, salt och peppar med mynta och mixa allt till en jämn soppa med en klick turkisk yoghurt. Det är gott! Ärtor, ärtsoppa kanske, eller göra vegobiffar av kanske med rivna morötter i.

  5. Zeinab

    Gröna ärter e sååååå gott om man steker tillsammans lite(mycket) chilipulver och lite salt. Kan käka det med vitt ris eller bara sådär som en snacks!

  6. Arhimat

    Soppa med dem bruns linserna. Släng i lök, vitlök i en kastrull och stek lite sen slänger du i 3 dc linser, buljong, paprika, spiskummin och vatten, låt koka i 30min efter det kan du ha i spenat om du vill. Jättegott/ vegetarian

  7. Fredrika

    Hej! Av ärtorna kan du göra ärtpesto, har inte provat själv men ska vara supergott till pasta, passar säkert bra som tillbehör till annan mat också! Först måste du nog koka dem, eftersom jag antar att dem är råa. Sedan mixar du dem med stavmixer tillsammans med parmesanost, solroskärnor, havssalt, olivolja och svartpeppar. Kram!

  8. Josephine

    Gör en linssoppa med ärtor i, riktigt gott och mättande! Eftersom det är torra ärtor så tar det lika lång tid att koka ärtorna och linserna ihop. I med lite grönsaksbuljong och kryddor och det blir supergott!
    Du kan även koka linserna så det bara är lite vätska kvar, koka ris till och är tillsammans! Gjorde det igår och var riktigt gott, mättande och bra mat att göra matlådor av, fick ca. 2 liter över som jag frös in! 🙂

  9. pernilla

    Åh grön ärtsoppa är en av mina favoriträtter! Koka upp ärtorna (måste förvällas först ) en gul lök med vatten, jag brukar ta 750ml vatten till 500g ärtor. När det kokat en liten stund så mixar allt och sen kokar upp med en skvätt imat. Supergott att toppa soppan med keso som du river färsk pepparrot i!

  10. Johanna

    Med ärtorna kan du göra en jätte god ärtsoppa,jag rekommenderar grön ärtsoppa utan klumpar,helt rinnande. Det är jätte gott med lite bröd till. Kram

  11. Sara

    Med linser kan man göra jättegoda fyllda paprikor!! Fräs lök, vitlök och champinjoner (eller annan svamp) i stekpanna, lägg till kokta linser, spenat och till sist tomatkross! Krydda enligt smak. Fyll paprikorna med fyllningen och toppa dem med lite ost/fetaost/veganskt alternativ, in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 min. Går bra att servera med bulgur/couscous eller liknande! Supergott!! 🙂 (Funkar kanske inte nu då du ammar om Jason inte tål lök, men löken går säkert att lämna bort också)
    Kramar!

  12. Sara

    Ärtor har jag ingen aning om, men linser kan man göra supergoda linsgrytor av 😀 googla, det finns massa gott. Jag tycker om de som är baserade på krossade tomater och spiskummin! Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish