Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag kommer ihåg så väl..

Alla har vi minnen som betyder lite mer. Här nedan kommer ett litet urplock ur saker som jag aldrig kommer att glömma.
När bloggen började växa och företag började fråga mig om samarbeten – Kommer ihåg detta SÅ väl. Kände mig så ”häftig” och tyckte att det var så roligt. Tog emot allt möjligt ”skräp” trots att det var grejer jag inte ens behövde eller saker som jag visste att jag aldrig skulle använda. Men tog emot ändå, bara för sakens skull. Det var ju så stort. Och det var en början på en rejäl resa som jag bara hade kunnat drömma om på den tiden. Hade då inte heller koll på vad som gäller när det kommer till sponsring och samarbeten. Idag vet jag bättre och det är viktigt att man som bloggare läser på om lagar och regler innan man tar emot produkter.
När min lillebror hade skolavslutning och F fick feber – För ett par år sedan när min lillebror hade avslutning inför sommaren i skolan så bestämde vi oss för att åka karuseller efteråt (då tivolit var i stan). F är SÅ känslig mot allt som snurrar men gick med på att åka ändå. Resten av dagen spenderade han i sängen med feber, haha. Kommer aldrig att glömma hur dåligt samvete jag hade för att jag tjatade på honom att han skulle åka.
När F sa att han älskar mig ”lite” – Ni som  har hängt med på bloggen ett tag vet att jag sa att jag älskade honom efter ett halvår som vänner och två månader som par. Han var rädd att jag skulle göra slut med honom efter bara några månader så hans svar för att inte bli utskämd framför sina vänner var: ”jag älskar dig..lite”, haha. Skrattar fortfarande gott åt det idag och när han säger ”jag älskar dig” till mig så lägger jag till ”..lite” på slutet för att jäklas. 😉
När jag och min mamma hade en filmkväll när jag var typ tio år  – Vet faktiskt inte varför detta minne är så otroligt starkt! Vi har ju haft många myskvällar och liknande. Just denna har satt sig rejält i hjärnan! Men jag kommer aldrig att glömma denna kväll. Vi åkte inlines och kollade på en svensk film som hette ”tur och retur”.
När vi hämtade Dexter och han försökte rymma – Vi hämtade Dexter i november 2012. Han var bara några månader gammal och vi glömde kopplet hemma. Förstår inte ens hur någon kunde låta oss köpa en hund, haha. Jag var bara 17 och F var 19. Hur som helst så kom vi utan något alls och kom sedan på att han måste kissa  Utan koppel ställde vi ner honom på marken vid en gräsplätt och han for iväg som en pil. Herre så rädda vi var! Vi lyckades få tag i honom lite senare! Älskade lilla Dexter! Han har verkligen hängt med oss genom livet. Visste ni att han har levt med oss enda sedan vi bodde i vår allra första lägenhet? En etta på 20kvm..
Sommaren när vi hängde vid havet varje kväll – Vi jobbade båda hårt samma sommar som vi kom till Göteborg. Vi SLET verkligen för att få ihop vardagen med jobb, hundar, lägenhetssökande, ekonomi.. Ja, allt var lite kaos. Kanske inte så konstigt när man flyttar från en stad till en annan helt utan garantier. Hur som helst! För att klara av allt detta så satte vi oss i bilen varje kväll och körde till havet. Vi badade, lät hundarna springa, njöt av kvällssolen och kramades. Det var lycka och det gav styrka, ork och hopp.
11671-20140724-185113
En kväll vid havet.. Vilka minnen alltså! Det är ju så oerhört vackert vid klipporna. Fortfarande en av mina absoluta favoritplatser på jorden. 
När jag fick min första iPhone – En vit iPhone 4 som jag var sååå stolt över. F hade precis fått sitt första, ”riktiga jobb” efter att han hade tagit studenten och vi slog till på en var.
När vi skulle gå på bio och det började ösregna – Samma år som vi blev tillsammans så bestämde vi oss för att gå på bio. Det var en varm sommarkväll och vi köpte med oss mums-mums (ni vet sådana där mjuka kokosbollar) och chokladpudding (i plast”muggar”) från ICA. Jag hade jeans-shorts och ett linne och det var riktigt fint väder – vi bestämde oss för att ta en promenad till stan. Helt plötsligt så kommer stora, svarta moln och det börjar SPÖregna. Vi blir dyngsura på nolltid under tiden som vi springer till närmsta busshållplats för att ta skydd. Där sitter vi sedan helt blöta och äter chokladpudding med fingrarna (för att vi glömde köpa skedar) fram tills att regnet gick över. Det gick aldrig över så vår biovistelse blev riktigt blöt och kall, haha.
När jag blev så full att jag inte kunde stå – Var på AW och det var gaaalet mycket drinkar i rundgång. Jag dricker alkohol väldigt sällan och lyckades få i mig lite för mycket än vad jag klarar av. Ringde F som hämtade mig och jag var verkligen heeeelt borta. Det är enda gången i mitt liv jag har blivit så påverkad. Var riktigt obehagligt att knappt kunna gå. Vi var tvungna att stanna bilen påväg hem så att jag kunde spy och sen fick han bära mig upp för trappen, tvätta bort mitt smink och lägga mig i sängen. Han hällde i mig massor med vatten så att jag slapp ha ont i huvudet dagen efter också. I vilket fall så lovade jag mig själv att aldrig dricka alkohol igen, haha..
När jag fick min första lite högre lön – Jag har ju jobbat sen jag var 13 år men aldrig tjänat speciellt mycket då det bara varit extrajobb (som jag hade för att kunna betala mata och hyra då vi flyttade ihop på gymnasiet). När jag väl fick mitt första, ”riktiga” jobb så var det äkta lycka att kunna unna sig lite extra. Ryser nästan lite när jag tänker på känslan jag hade i kroppen.
Första gången jag testkörde bil – Jag har ju inget körkort! Men en mörk fredagskväll när vi var påväg hem efter en bio-date så frågade F mig om jag inte ville svänga av till ICAS parkering och testköra lite. Sagt och gjort. Det var en så jäkla cool upplevelse och jag kommer aldrig glömma adrenalinkicken jag fick av det. Känner fortfarande inte behovet av att ha körkort men ska försöka ta det till sommaren ändå. Kan vara skönt att ha. Tänkte köpa mig en intensivkurs.
När vi lämnade Umeå – Precis när vi hade kört ut ur vår hemstad och påbörjat vår resa mot vårt nya liv i Göteborg så såg vi på varandra med glädjetårar i ögonen. Det var sådär lagom film-aktigt! Ett riktigt ”moment”, haha.
11671-image-47
Denna hotellfrulle åt vi samma dag som vi lämnade Umeå. Vi sov ju på hotell natten till avresedagen för att det skulle bli så smidigt som möjligt med att lämna över nycklar osv till dom kommande hyresgästerna som skulle ta över vår gamla lägenheten. Tänk att detta var i april 2014. Hur sjukt!?

Kommentarer

  1. Amanda

    Så härlig blogg!
    Såg att ni hade köpt en familjekalender ifrån personliga alemanackor. Så fin Har ni tagit korten med en kamera eller med era mobiler?

  2. nathalie

    Alltså så roligt att man kan kommentera nu 😀
    Så kul det är att tänka på minnen. När jag och min sambo (som jag nu har barn med) träffades för 5,5 år sen var jag 17 och han 19. Vi hade umgåtts konstant i typ en månad och var väl typ tillsammans i alla ögon. Så frågade jag honom en kväll om han verkligen var säker på att han ville vara med mig? (Han hade aldrig haft tjej förut). Jag tog förgivet när jag ställde frågan att han skulle svara ja bara. Men han svarar: ja till 95%. Alltså!?! Jag glömmer det aldrig för jag tycker att det inte är bra nog, man ska ju vara 100 på att man vill vara med någon. Men han tyckte inte alls att det var nåt konstigt svar. Haha under åren har jag tagit upp det många gånger och ofta sagt att jag älskar honom till 95% haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ellerhur! Tycker också att det känns så roligt! 🙂 Haha, åååh, vad kul att läsa! Tack för att du delade med dig 😉 kram

  3. Emma

    Hej jag,har en fråga men förstår om du inte vill svara på den.. Men vad dog din pappa av? Och hur känns det att inte ha han kvar osv? Har helt missat ifall du skrivit om det tidigare! Läser din blogg typ dagligen nu för tiden älskar den! Kram 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! 🙂 Vet faktiskt inte exakt varför och det gör nog ingen. Han var gammal rökare och hade lite alla möjliga problem med hälsan då han inte åt bra och jobbade typ dygnet runt. Det är såklart jättejobbigt men jag har aldrig saknat att ha en pappa då min låtsaspappa har varit min manliga förebild från att jag var nio/tio år. Utan honom hade det varit otroligt jobbigt att växa upp och jag är evigt tacksam för att han kom in i vårt liv. Jag ser honom som min riktiga pappa då han funnits där och uppfostrat mig mer än halva mitt liv. Men ja, självklart tänker jag på min biologiska pappa mycket också, dock inte med sorg utan enbart med glädje då jag ser tillbaka på tiden vi hade ihop och alla fina minnen. Stor kram! Och tack för så fina ord!! <3

  4. Felicia

    Hej! Super roligt inlägg! Men jag undrar hur du kunde få jobb som så ung? Jag är fjorton år och försöker hitta något att sysselsätta fritiden med, ett plus om man får pengar för det också! Men det går inte! Alla säger nej! Sen förstår jag ju att regler kanske har ändrats sen du var så liten, och det kanske var annorlunda i Umeå. Men något tips kanske du har?
    Krama alla från mig! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Tack, vad kul att du gillar det. Man får börja med att inte vara kräsen och ta vilket jobb som helst. Jag delade ut reklam och diskade på en restaurang till en början. Jag skrev ett välskrivet CV där jag presenterade mig själv och nämnde var jag hade praktiserat/sommarjobbat innan. Sedan åkte jag runt och skakade hand med restaurangägare och butikschefer, presenterade mig och lämnade CVet. Jag tror på den personliga kontakten när man får jobb. Så att åka runt och liksom möta någon öga mot öga är det bästa! Har alltid funkat för mig. STOR kram och lycka till!! Jag tror på dig!! (Dom kramar tillbaka!) <3

  5. Jamilia

    Haha, vilka härliga och roliga minnen!
    Älskar din blogg. Har nog följt dig på instagram och bloggen i snart 1 1/2 år. Du ger mig sååå mycket inspiration.
    Och jag hoppas verkligen jag får en lika fin familj som dig, det hade ju varit rena drömmen!
    Massa kramisar till dig och lilla familjen

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ellerhur! 😉 MEN ÅH! Så kul att du hängt med så länge, blir så himla, himla glad!!! <3 STOR kram till finaste dig!!! <3

  6. Louise

    Jättekul att få läsa gamla minnen!! Har tidigare bläddrat igenom lite äldre inlägg för att ”lära känna” er bättre, jättemysigt då jag själv är född samma år som du. Blir så himla inspirerad av er livsstil och du verkar verkligen ha en underbar familj då det lyser värme genom er som föräldrar och makar. Längtar tills när jag själv blir mamma nån gång i framtiden <3
    Det vore jättesnällt om du ville göra något inlägg om träning och träningsmotivation, men förstår att det kanske dröjer ett tag innan du kommer igång med träningen igen 🙂 återigen TACK för en inspirerande blogg, ni är otroligt vackra alla tre! Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, vad kul att du gillar det! 🙂 Och vad roligt att du bläddrat tillbaka lite i arkivet!! <3 TACK SNÄLLA för helt fantastiska ord. Du anar inte hur mycket det betyder för mig. Ska absolut göra ett sådant inlägg nu i början av januari! Tänkte försöka komma igång då. 🙂 STOR kram och all kärlek till vackra dig. Återigen tack för din fina kommentar. <3

  7. hanna

    Sjuukt snygg är du 😀 <3
    Läs de här med
    VÄRLDENS VACKRASTE KILLE – HAR INTE HAFT SEX PÅ 5 ÅR!
    OMG…(han kan inte ens vara offentlig för ALLA TJEJER är ute efter han, heelt gaalet)
    Sjukt starkt och vackert gjort allafall!!!
    DEDEPRIVAT.BLOGG.SE
    DEDEPRIVAT.BLOGG.SE

  8. Jessica

    Jag lyssnade precis på podcasten känd från internet och jag måste bara säga att du verkar vara så himla mysig. Så snäll, varm och genuin typ, ville aldrig sluta lyssna på dig haha

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish