Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

I UMEÅ

Vi har snart varit här i Umeå i en vecka. Tiden går så himla snabbt. Vi har sovit hemma hos min familj och det har varit jätteskönt! Snart bär det av hemåt och jag har en klump i magen. Tycker att det är jobbigt att lämna familjen trots att jag vet att vi ses snart igen. Det är ju bara ett par veckor kvar till jul nu.  Här är en liten lista på saker vi har hunnit med under vår vistelse hittills:
– Hunnit äta indisk lunchbuffé. Den indiska restaurangen i Umeå har så himla god lunchbuffé tycker jag. Har blivit sugen på den flera gånger under tiden som vi bott i Göteborg så kände att det var dags att äta där igen nu. Sist jag åt där var med familjen när jag gick sista året på gymnasiet och hade gjort en redovisning av mitt årsarbete. Jag tror iallafall att det var så längesedan sist!
12319285_10208109675240976_1434232405_n
Såhär såg min tallrik ut. Hade gärna tagit med hela familjen men det blir ju svårt då alla jobbar/går i skola under dagarna och jag, F och Jason får hitta på saker själva. 
– Tagit långa promenader i fina naturen. Det är ju så himla lugnt och skönt i Umeå och jag har verkligen njutit av att det knappt är några människor omkring. Man får vara väldigt mycket för sig själv och skogen och naturen är så himla fridfull och ger mig lugn. Helt perfekt för vagnpromenader.
– Handlat en jättesöt snuttefilt med tillhörande nalle på H&M till Jason. Och priset? 149:-! Ska visa er när vi kommer hem igen! Den är SÅ fin och mysigt.
– Åkt runt och kikat på nybyggda områden och lägenheter. Staden har ju vuxit jättemycket på den korta tiden vi bott i Göteborg (eller ja, vi har ju bott där i snart två år).
– Köpt en ”mitt första år”-bok till Jason och börjat fylla i den. Ska visa hur den ser ut sen också.
– Besökt min mormor. Igår kväll spenderade jag över fem timmar hos henne. Det var så himla, himla mysigt.
– Hälsat på Fs farmor som är 100 år nästa år. Hur galet är inte det!? Riktigt häftigt är det. Och hon är fortfarande så positiv och glad.
– F har hunnit träna och umgås med vänner. Jag har inte hunnit något av det, haha.
– Umgåtts med min familj! Har försökt göra det så mycket som det bara går. Känns som om tiden inte räcker till och timmarna och dagarna bara försvinner.
– Haft två vakna nätter. Jason har dock inte skrikit eller varit ledsen utan helt tvärtom. Första natten hade vi slut på blöjor (kom vi på när alla butiker redan hade stängt) vilket innebar att jag fick  linda in honom i en handduk och försöka sova. Han blev SÅ pigg och glad av att vara nakenfis och började prata, jollra och skratta. Han ville absolut inte ligga ner utan log, sprattlade och var helt klarvaken. Var så mysigt så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Låg och pratade med honom och pussade på honom. Älskade, älskade barn! Var dock lite trött morgonen efter men spelade mig inte minsta roll. Den andra vakna natten hade vi inatt. Samma situation uppstod här och Jason blev superpigg och ville inte alls sova (även denna gång var han utan blöja då vi brukar lufta rumpan lite mellan all blöjanvändning). Verkar som om det väcker lyckorus i denna lilla kille när man får vara utan kläder för en stund. Förstår dock varför! Att vara naken kan ju vara det bästa som finns. Man känner sig sådär fri!
12336416_10208109675080972_89619338_n
Här pågår samtal mellan far och son sådär klockan två på natten. Det magiska med att ha en liten är ju att man får anpassa sig helt efter honom. Vill han föra diskussion mitt i natten så får man snällt delta 😉 
– Lagt en beställning på Kappahl och Newbies nya plagg till Jason. Fyndade sex plagg till priset av fyra då dom har kampanj på alla barnkläder just nu. Blev bland annat en onesie med luftballonger, lite söta bodys, en handduk och brallor. Han växer ju JÄTTEfort och storlek 62 behövs fyllas på där hemma. Tänk att han om någon vecka förmodligen inte kommer att kunna ha 56, haha.. Sluta väx mammas skatt! Råkade välja fel betalningsalternativ i kassan också när jag beställde. Ville ha 14 dagars faktura så att jag kunde betala direkt jag kom hem men hamnade på något som hette ”köp nu, betala i januari”. Så typiskt mig! Så dagens projekt blir att ringa kundservice och be dom skicka en faktura direkt istället.
– Druckit min mammas egengjorda juice som innehåller massa nyttigheter. Har saknat den jättemycket. Hon gör den så himla bra med grönsaker, frukt och ingefära.
– Bestämt julklappar till hela familjen. Nu vet vi vad vi ska ge alla! Tycker sådant är så svårt men i år känns allt självklart.
– Jason har fått en varm overall av min mamma från Polarn och Pyret. Den är så himla varm och fin. Och rymlig. Vi tog storlek 62. Tack mamma, du är bäst.
12277259_10208109675160974_535382771_n


Här ser ni en lite halvdålig bild där overallen finns med. Fanns även i rött om jag inte minns fel.
– Hundarna har fått springa lösa. Ni anar inte hur mycket dom har saknat det! Båda hundarna blir helt överlyckliga och springer runt, runt, runt i cirklar. Sen så promenerar dom snällt jämte oss resten av promenaden. Blir helt varm i hjärtat när jag ser hur glada dom blir.
Saker jag fortfarande skulle vilja hinna med är: baka lussebullar med min lillasyster, besöka Fs mamma, träffa någon vän och vara ännu fler timmar med min familj. Hoppas vi hinner det innan det bär av hemåt.

Kommentarer

  1. Erika

    Vad äter du när ni går på Kina/thai/indiska restauranger? Jag är själv vegetarian och tycker det vegetariska utbudet brukar vara rätt tunt. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Man får ta det som finns som är vegetariskt. Tycker ändå alltid att det finns några bra alternativ. Men håller med om att utbudet inte är det bästa alltid. kramar! 🙂

  2. Karin B

    Varje gång du nämner Umeå och din längtan dit, knyter det sig i min mage. Jag bor en himla massa mil från min familj och längtan efter dom bär jag med mig varje dag. Än värre blev det sedan jag fick barn… Tårarna bränner ofta när jag tänker på familjen och hur mitt liv hade kunnat se ut om jag kunde bo där mina nära och kära finns. Dessvärre kan jag av olika anledningar inte flytta till dom än på många år, vilket gör så ont. Ni verkar båda trivas så bra när ni åker hem till Umeå. Skulle jag vara i er situation hade valet varit enkelt – flytta!! 🙂 Aldrig är familjen så viktig som när man har fått barn! Massa kärlek till er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! Håller helt med dig 🙂 Vi kanske också flyttar tillbaka så småningom. Familjen blir verkligen ännu viktigare när man har en liten. Det är viktigt att dom får en nära relation. Kramar! <3

  3. Ekot

    Babyn börjar bli lite större och behöver inte sova lika länge varje dygn. Om man åker bil långt blir det lätt väl mycket sovit, kanske därför så pigg på natten?

  4. Jonna

    Hej! Har följt dig jättelänge och tycker så mycket om din blogg! Så kul att läsa om din familj och din lilla skatt verkar så mysig!
    Jag undrar över en sak, hur är det mellan dig och din bästis i Umeå? Är ni inte lika nära längre eller vad är det som händer? Du skriver typ aldrig om henne, ska du träffa henne nu när ni är i Umeå eller har det hänt nått?
    Stor kram från mig till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! 🙂 Men vad kul att du tycker det! 🙂 Nej, absolut inte. Vi är lika bra vänner fortfarande. Har dock inte hunnit träffa henne under detta besök till Umeå.Kram!

  5. S

    Hur känner Fjodor kring att ni bor hos din familj men inte hos hans? Jag har väldigt svårt för att bo hos andra människor så det har blivit att vi har bott mest hos mina också men har ändå ställt upp för honom och bott hos hans föräldrar en vecka då och då. Hans föräldrar känner sig lite ”bortprioriterade” och det känns så jobbigt. Jag vill ju inte att det ska känna så men samtidigt klarar jag verkligen inte av att bo hos andra människor, iaf inte under en längre tid :/ vill bara bo med min familj för vi är så himla nära. Har dessutom känt mig tvungen att träffa min familj mindre bara för hans föräldrar känner som det gör :/ Vi ska även få barn om cirka 3 veckor (är i v 37) och när jag ville ha min mamma här hos mig (är förstföderska) blev hans mamma sur för det… Hur brukar ni göra?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi sover inte bara hos min familj utan bor rätt ofta hos hans också när vi är i Umeå 🙂 Just detta besök hamnade vi hos min familj då hans var bortrest den helgen som vi kom hit. Så jag har absolut inga problem att bo där heller och vi gör lite olika varje gång vi är här på besök. Förstår dock att du känner att det är jobbigt, men tycker inte att du ska känna att du bortprioriterar någon. Du är ju gravid! Då ska DU må bra och komma i första hand. Känns det bättre med din familj så är det där du ska vara. Så enligt mig ska du inte ha några skuldkänslor. Stå på dig! Mår du bra så mår bebis bra. Förklara för din partner hur du känner, kramar! 🙂

  6. Mimmi

    Hej Gabriella! Tack för jättebra blogg!
    Va härligt att Jason verkar trivas blöjfri! Vill gärna tipsa er om EC som verkar vara så måna om lilla Js behov och har även läst flera gånger att ni är noga med att byta blöja så fort den inte är torr, vilket är toppen, men blöja är ju faktiskt inte ett måste heller! 🙂 Att öka sin kommunikation med sitt barn och svara på elimineringsbehov är underbart, både för förälder och barn <3
    Lägger ett par länkar här under om du skulle vilja läsa lite om EC. KRAM <3
    http://www.blojfribebis.se/babypottning-ec
    http://www.blojfribebis.se/borja-ec

  7. Felicia

    Låter hur mysigt som helst att äntligen få spendera tid med familjen! Kramar till er!
    (Jason är så sjukt söt!! Blir jätteglad varje gång den lille kommer med på bild)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Som det står i inlägget du har kommenterat så har jag inte hunnit träffa några vänner då jag har haft fullt upp under kvällstid. Alla pluggar/jobbar ju på dagarna så då är det svårt att få till något 🙂 dom kommer också att hinna ses så småningom.

  8. Elin

    Så himla mysigt ni verkar ha haft det hittills 😀 Blir alldeles varm i kroppen och så glad när jag läste detta inlägget då jag själv bor 65 mil ifrån familj och vänner och saknar dom mycket 🙂 Påminner mig om känslan när man får träffas igen! Kram på er och ha en fortsatt mysig tid i Umeå 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad glad jag blir att du kände så när du läste! 🙂 Förstår dig helt i känslan! Det har varit supermysigt hittills. Tack fina du och ha en underbar dag! Kramar <3

  9. M

    Så där gjorde jag med! köpte två tröjor från Veromoda och väntade innerligt på att fakturan skulle komma! Men den kom aldrig ringde upp klarna och där sa dem att du har valt betala i januari! Men dem fixade det på en gång Så mitt tips ring inte kappahl ring klarna då det är dem som sköter fakturorna!

  10. Matilda

    Hallå sötnos! Så mysigt ni verkar haft. Vore det för mycket begärt med lite bilder på din familj? Är du lik din mamma och hur ser ni ut allihopa? Eller vill de inte vara med offentligt? Kram

  11. Linnéa

    Haha åh, jag gjorde exakt samma sak när jag beställde från Kappahl i förgår! Läste inte ordentligt vad som stod i slutet så klickade på den där ”ja, tack”-knappen eller vad det var. Haha, så drygt. Säg gärna till om du lyckas få din faktura direkt för jag lyckades inte 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish