Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Vi som familj

– Jag kallar alltid Jason för ”Jajje” eller ”Jajjeman”, haha.. F kallar honom för lilla ”burrito” då han ofta är inlindad i filtar eller liknande som just en burrito.
– Jag och F äter något sött varje dag. Choklad, en bulle, en kaka, ett glas läsk. Alltså VARJE dag. Sen så vräker vi kanske inte i oss en chokladkaka varje dag men liiite socker blir det. Har nog alltid varit så hemma hos oss. Tror dock inte att vi är ensamma om det. Någon annan som är likadan?
– Jason är lik F vissa dagar och mig vissa dagar. Det är så konstigt! Därför är det omöjligt att säga vem han är mest lik när någon frågar. Tycker nästan att hans utseende förändras för varje dag.
– Vi kallar aldrig varandra för ”Fjodor” och ”Gabriella” här hemma utan alltid för ”älskling”. Vet inte varför det har blivit så! Ibland kan jag nästan bli chockad när F tilltalar mig med mitt förnamn på skoj, haha. Så ovana är vi vid det.
– Jason sover i vår säng och har gjort det från dag ett. Hans egna säng är fortfarande helt oanvänd.
– Hundarna älskar Jason och vill gärna sova nära honom. Dexter märker dock inte av Jason ibland och vill gärna sätta sig/lägga sig PÅ honom, haha. Man får ha ett öga på dom hela tiden.
– F byter nästan alla blöjor och jag byter bara på Jason om F inte är hemma eller om han gör något annat just för stunden. Jag tar ju alla matstunder eftersom att jag ammar så på något vis så har det fallit sig naturligt att det har blivit så. Inget vi har pratat om eller analyserat över huvud taget.
Sandra_Rogers_Photography_(84)
Fotot är taget av Sandra Rogers och hår och makeup är gjort av Kicki Burman. 

Kommentarer

  1. Pernille

    Hahah, så är det här hemma med.. Båda säger bara älskling. Om min man kallar mig mitt namn blir jag så himla ledsen och rädd. Då tror jag att någonting är fel! Min man blir orolig han med om jag säger hans namn, haha. Undrar varför det är så! Konstigt iallafall, men mysigt ändå =) njut kvällen vackra du. <3 Kram!!

  2. Emma

    Det bästa som finns är ju att sova tillsammans 🙂 det är ju det mest naturliga. Vår lilla ville inte det men nu när hon snart fyller 1,5 år så är det väldigt poppis

  3. Madeleine

    Vi kallar också varande för älskling (eller snygging, sötnos, etc) och när någon säger namnet blir det jättekonstigt, båda liksom stannar upp och ser frågande på varandra, typ ”vad var det som hände??!” Haha.. Det där med sötsaker känner jag också igen, vi har alltid något sött hemma som slinker ner… 😀

  4. Petra

    Kan du inte visa lite bilder på själva Umeå? Har aldrig varit där så det skulle vara roligt att se
    Jättemysig och jordnära blogg! 🙂

  5. Cita

    Åh, mysigt att läsa. Vi brukar också unna oss något gott varje dag och använder älskling till varandra, så när vi kallar varandra för våra namn blir det genast mycket märkligt.

  6. Saga

    Hej!
    Jag vet inte om det bara är jag, men jag får inte riktigt upp din blogg helt och hållet i webbläsaren. Använder safari, kanske har med det att göra? Men själva bloggen ligger enbart på vänster sida. Som en liten spalt så jag måste zooma in för att se vad det står..

  7. Madelene

    Hej. Vill först säga att jag älskar din blogg. Är inne flera gånger om dagen.❤ Jag undrar hur länge det tar för kroppen att ställa om sig till att få mens igen efter att man fött?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fina du, tack snälla!! <3 Det är nog olika för alla. Jag har inte fått min mens än men det beror nog på hur länge/mycket man ammar osv. Så länge man ammar så bör mensen hålla sig borta men det kan nog vara lite olika för alla. Kramar! <3

  8. Camilla

    Hej! Du har en rolig blogg att följa och en underbar son men något att tänka på är kanske att inte linda in bebisen i för varma filtar då finns det risk för spädbarnsdöd. Jag visste själv inte om de då jag också nyligen blivit mamma. För de ser ju så gosigt ut.

  9. Cornelia

    Har läst din blogg ett tag nu och blir verkligen inspirerad.
    Grattis till er otroligt fina son, längtar tills jag själv får en liten plutt.
    Fortsätt så som du gör, din blogg är bland dom bästa!
    Ha en mysig kväll.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gulle dig!! Blir helt varm i hela kroppen!! TACK TACK TACK TACK <3 Dina ord betyder SÅ mycket för mig. Detsamma till dig och stora, stora kramar! 🙂

  10. LIVSGLITTER

    Det är samma här hemma, vi kallar aldrig varandra vid våra namn och skulle jag råka säga Johan så tar han lite illa vid sig…fniss….just för att vi är så ovana. Vi använder Älsk, en förkortning på Älskling 😉

  11. Ida

    Hej fina du! Jag Har två frågor, för det första undrar jag om du har några tips/erfarenheter över vad man ska göra om man lätt är avundsjuk av sig, blir lätt avundsjuk när killen tillexempel pratar med andra tjejer. 🙁 Ville också säga att du är så himla vacker men har aldrig sett dig le med tänderna, har det bara blivit så eller är du missnöjd med dem? Ler aldrig själv på bilder då jag har tandställning. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina! Jag kan absolut skriva ett inlägg om det lite längre fram! 🙂 Håll utkik! Tack för dom fina orden! Nej, jag gör det medvetet. Jag är verkligen inte bildskön enligt mig själv och vill helst inte visa mig på bild alls, haha. Men man får visa sig liiite iallafall när man har en blogg känner jag. Kramar! 🙂

  12. Linn

    Hej! Så kul o kunna kommentera! Du verkar vara väldens härligaste! Här går det ner sötsaker varje dag också…. inga mängder men alltid nåt! Så kul o följa er lilla familj. Själv har jag o min sambo en dotter på 3 år o en hund o villa 7 mil norr om Göteborg.
    Ha det bäst!
    Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gulle dig, tack!! 🙂 Blir så himla glad. Tack för att du berättade lite om dig själv och skönt att vi inte är ensamma med sötsakerna 😉 kramar!

  13. Kajsa

    Åh vilken härlig bild!
    Vi är likadana här hemma, varje dag slinker i alla fall nåt sött ner, tycker det är såå svårt att hålla fingrarna i styr!
    En fråga bara, för jag har funderat på hur vi ska göra när vårt lilla knyte kommer;
    När ni sover med Jason i sängen, har ni han i ett babynest eller ”lös”(haha om man kan säga så) i sängen? 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så kul att vi inte är ensamma! 😉 Han sover med mig, utan babynest 🙂 Så ”löst” eller vad man ska säga, haha. Han gillar inte alls babynest så för vår del var det ett onödigt köp. Kramar! 🙂

  14. gona

    hej
    är en nybliven mamma till en 10 dagar gammal tös
    har det kämpigt med amning och kännrr mig så usel ibland
    kan du inte berätta hur amningen var i början för dig. och Nääär blir det bättre?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Amningen har funkat från mig sedan dag ett! Så har inte haft det kämpigt alls faktiskt.. Så tråkigt att det blivit så för dig. Kan tipsa om att kontakta amningshjälpen. Dom är så duktiga där. Annars ska jag skriva ett inlägg med lite tips osv framöver. Så håll utkik här på bloggen. Stor kram och grattis till din prinsessa <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad kul!! 🙂 Men mys! Verkligen, vovvarna är ju som små barn dom med. Som du säger så får man bara hålla lite koll 🙂 <3 kramar

  15. Madeleine -mamma till två ❤

    Hihi. Vi äter oxå något sött varje dag, eller rättare sagt jag! Bättre att äta något litet varje dag än att vräka i sig på helgen 🙂

  16. Johanna

    Hej!
    Jag har en fråga angående er barnvagn. Jag ser att ni flitigt använder babyakyddet i vagnen och det har gjort mig mycket sugen på att köpa något liknande – tills min mamma ifrågasatte hur ergonomiskt det egentligen var för barnet att alltid åka så, eller ligga så för länge. Hur tänker ni kring det? Är det ergonomiskt eller inte? Tror ni barnet påverkas?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har honom inte i det längre stunder och jag tror inte att det är någon fara alls 🙂 den informationen jag har fått och går efter är att det babyskyddet vi har inte alls är skadligt på något vis. Om han inte vill sitta där och säger till så tar vi upp honom men han trivs jättebra och sover bättre i det än i liggdelen + att han kommer upp lite och får ”vara med”. Dom barnmorskorna och BVC som vi har pratat med säger att man till och med rekommenderar att barn som har svårt att sova kan sova i sitt babyskydd under natten om dom har svårt att somna på andra ställen. Alla verkar dock säga olika 🙂 Tycker man får bilda sig en egen uppfattning och se vad ens barn tycker om mest och vad som funkar bäst för en själv. Så gör vi iallafall 🙂 Kramar!

  17. Mar

    Vilken underbar bild! Den borde du ha som header ju! 😀 Älskar allt med den, färgerna, minerna, att den är tagen sådär mitt i stunden 😀

  18. Mathilda

    Älskar din blogg!
    Känner verkligen igen det där med sötsaker, jag och min pojkvän är likadana. Speciellt på kvällen framför tvn så kommer sötsuget mer Har blivit som en rutin för oss att alltid ha något sött att äta på

  19. Julia

    Hej! Skulle inte du kunna visa några bilder när ni använder liggdelen i vagnen också? Läste att du skrev att ni använder den också men inte knäpper kort 24/7 och då blir det oftas babyskyddet som visas. Skulle vara kul och få se lite bilder med liggdelen också:)
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi får se om det dyker upp i framtiden! 🙂 Om du är sugen på att se hur den ser ut kan du alltid googla så bör det finnas andra bilder 🙂 kram på dig!

  20. Sanna

    Hej Gabriella. Ännu en som tjatar om babyskyddet här! Nej då, däremot har jag en liten fråga. Min son är några dagar yngre än Jason, vi har samma babyskydd som er. Däremot upplever jag att min Loa inte är lika skyddad mot blåst och kyla i babyskyddet som i liggdelen, hur klär ni Jason för att han inte ska bli för kall?
    Vill också säga att jag tycker det är roligt att följa dig och se hur det funkar i ert hem eftersom våra grabbar är lika gamla. Det är sköbt att veta att man inte är ensam i alla funderingar och tankar som förstagångsmamma.
    Kram från mig och Loa

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Vi kör på en overall från Polarn och pyret och sen har vi en varm filt över! Eller två filtar om det är kallare. Funkar jättebra! Oftast sitter han bara i det kortare stunder och kortare promenader så det brukar räcka med bara overall. Lite olika! 🙂 men filt är superbra! Tack för din kommentar. Det glädjer mig jättemycket att du tycker om den. STOR kram tillbaka från oss <3

  21. Elin

    Hej fina du! Jag är lite nyfiken på vad du använder som ”vinterskor” nu när det börjar bli kallare?
    Hoppas ni får en bra dag. Norra Sverige ser så vackert ut! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina! Jag använder ett par vanliga höstskor från Skopunkten för typ 199:-, mina UGGS, ett par Johnny Bulls och ett par lite varmare skor. Kan visa i ett inlägg lite längre fram. Kramar och hoppas du haft en bra dag! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish