Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 9

Halloj! Har ingen fråga men vill bara tala om hur roligt det varit att följa er resa genom graviditeten och nu. Vi fick själv en son i slutet av september och jag kom in på din blogg av en händelse, har aldrig följt någon blogg, men fastnar för din, dels för att ni väntade ert första barn och dels för att jag tyckte om hur du skrev. Det har varit så roligt att följa ert liv under den här tiden och jag har förundrats över hur vacker du har varit under hela graviditeten. Jag har som du aldrig brytt mig om vad jag väger, utan bara varit väldigt intresserad av träning, men jag gick upp något ofantligt mycket under graviditeten (ca.30 kg) och jag kände mig väldigt obekväm med det, så blev så inspirerad över hur någon kunde vara så fräsch under en graviditet när man själv kände sig allt annat än fräsch. Iaf, uppskattar din öppenhet på instagram och bloggen och din blogg är som ett beroende, man kan inte låta bli att gå in och kolla. Er son är jättefin och jag önskar er familj all lycka och hoppas att det går fortsatt bra för er!

Hej! Underbara du, tack snälla för så fantastiska ord Värmer verkligen i hela hjärtat och jag blir så oerhört glad och tacksam. Tack så jättemycket för en sådan fin kommentar och många, stora kramar från oss alla tre! Kommer kunna leva länge på dina fina ord. <3

Kommer J också ”bli” vegetarian eftersom att du och F är det?

Ja, vi kommer att uppfostra honom efter våra ”rätt och fel” och enligt oss är det naturliga att äta just vegetariskt – precis som köttätande är i en familj som valt att äta kött. Det är det som serveras hemma hos oss. Även på förskola och skola kommer han att få äta vegetariskt. Tror att det kommer funka jättebra!

Hej! Jag älskar din blogg och jag undrar varför ni valde namnet Jason, hade ni bestämt det innan? 🙂 Om du fick välja ett drömjobb, vad skulle du valt då?

Det stod mellan Jason och Julian men vi visste hela tiden att något av dom skulle vara tilltalsnamn. Varför det i slutändan blev just Jason vet jag faktiskt inte. Vi började kalla honom för ”lilla baby Jason” runt vecka 30 i graviditeten och efter det var det liksom helt klart. När han kom ut kändes det fortfarande rätt så då var det inget snack om saken. Just nu har jag mitt drömjobb. Att blogga är det jag älskar och att kunna försörja mig på det är fantastiskt. Och det är ju tack vare er! <3 I framtiden vill jag plugga och jobba inom sociala medier med marknadsföring och människor. Kram!

Älskar din blogg! Inspireras mycket av dina vegetariska och veganska tips då jag och min kille också äter vegetariskt men går sakta mot veganskt 🙂 har du tips på godsaker att ha på julbordet? Skulle vara kul att kommentera dina inlägg ibland, men förstår din anledning till 100% att inte ha det öppet. Kram kram Du får mig förresten att längta efter bebis, ni ser ut att ha det så mysigt.

Men åh tack fina du! Blir otroligt glad. Kommer att slänga in lite tips här allt eftersom under december så kolla in då. Finns bland annat en fantastiskt god julskinka som är helt vegansk och korv och köttbullar finns det också vego-alternativ på. Men som sagt – kika in i december för tips! =) Tack för förståelsen, kommer att öppna det igen inom kort och svara på alla kommentarer precis som vanligt. Saknar att prata med er som läser och tar er tid att kommentera. Är alltid lika kul att bolla tankar och idéer. Stor kram och tack för så fina ord! <3

1. Hur ser era syskonplaner ut, om ni har tänkt på det alltså 🙂 hur många barn vill ni ha? 2. Vad känner ni av i förhållandet sen Jason kom, vad har blivit bättre och vad har blivit mer kämpigt? 3. Har du bra gener eller har du fått ”jobba” för att få fin kropp? 4. Hur planerar ni att göra för att komma igång med träning ihop igen? 5. Saknar ni familjen så ni funderar på att flytta tillbaka till Umeå eller känner ni att ni har något speciellt som håller er kvar i Göteborg? 5. Varför flyttade ni från början? 6. Kan inte du ha lite dagens momspo som Vanja Wikström? Alltså fota dagens mamma-outfit? 7. Färgar du håret och om, vilken är din naturliga färg? 8. Vad gör du för skönhetsgrejer? Som ex fixa fransar, naglar, sola mm. 9. Hur ser ni på förskola, hur länge ska ni vara hemma med Jason? 10. Kanske känslig fråga men har ni pratat om hur förhållandet ska hålla glöden nu efter Jason med sex osv?

1. Vi vill ha syskon rätt tätt! HÄR kan du läsa mer om planerna på syskon och kring det i allmänhet =) Vi vill ha tre barn! 2. Det har blivit mycket bättre. Vi tjafsade inte så mycket innan men nu är det ännu mindre. Man väljer verkligen sina tjafs då det inte känns så viktigt längre när man har en mini här hemma. Vi pussas och kramas hela tiden och är lyckligare än någonsin. Trodde det skulle vara mycket mer kämpigt och att vi inte skulle ha tid för varandra alls, men så är det inte. 3. Jag har bra gener, haha..Pizza har typ byggt denna kropp! Började dock träna förrförra året för att jag MÅR bättre och kroppen blir ju bara ännu snyggare på köpet. 4. Vi kommer nog inte att träna så mycket ihop nu utan kommer att åka till gymmet en och en. 5. Ja, vi saknar familjen och som det ser ut nu skulle jag gärna flytta tillbaka! Inget speciellt håller oss kvar här mer än ett par nära vänner vi fått under vår tid här. 5. Om du googlar ”gabriella joss flytta från en stad” så kan du läsa mer om hur och varför vi flyttade. 6. Åh, vad kul! Jo, det börjar jag gärna med om intresset finns! Tycker att jag klär mig så tråkigt men ska helt klart bli bättre på att ta kort ändå! =) 7. Ja, jag har färgat regelbundet sedan jag var rätt ung! Egentligen har jag klassiskt råttfärgat hår trots att jag har i princip kolsvarta ögonbryn. Vill inte ens tänka mig hur jag skulle se ut med min naturliga hårfärg. 8. Jag fixar hår, naglar, fransar och solar solarium. Går gärna på ansiktsbehandlingar ibland med. 9. Vi kommer att ha honom hemma tills han är tre år ungefär (iallafall vad vi har planerat just nu). 10. Vi håller faktiskt glöden jättebra! Trodde även här att det skulle vara kämpigt men även här är det bättre än någonsin. Dock så får man ju anpassa sina tillfällen efter den lilles sovtider och liknande men det är inga problem. Kram!

Jag är jätte nyfiken på dina myskläder hemma, särskilt alla de fina omlott/v-ringade toppar. Vart får man tag på de och de snygga mysbyxorna. Du ser alltid så piffad upp hemma. Älskar!

Åh, vad du är snäll! Tack!! <3 Jag ska helt klart göra ett sådant inlägg framöver då jag såg att fler efterfrågade det. Håll utkik! Kramar!

Hur ser ett träningspass ut för dig? ☺ ÄLSKAR din blogg förresten, du är en stor inspiration för mig i allt, tack för det!

Börjar alltid med 30 minuter på löpbandet och efter det blir det styrka i cirka en halvtimme. Kommer att blogga mer om träningen och träningspass nu när jag kommer igång igen inom närmsta månaderna. Tack för helt underbara ord, värmer SÅ mycket och blir otroligt glad. Kramar! <3

Har du varit vegetarian enda sen du var liten eller har du blivit det på senare tid? 🙂

Har växt upp med en mamma som är vego och det har även F. Så vi har ätit vegetariskt rätt mycket men blev det tillsammans ”på riktigt” år 2013. =)

Hej Gabriella, vad jag har längtat till att kommentarsfältet ska öppnas! Tycker verkligen ni två är förebilder när det kommer till kost och hälsa, men nu är frågan, hur äter man hälsosamt och får i sig allt man bör när man är student och har en väldigt liten budget? Jag upplever ibland att det är svårt. Kram!

Hej fina! Tack snälla, blir så glad verkligen! Jag skulle rekommendera att handla efter säsong. När vi flyttade ihop hade vi dåligt om pengar och handlade då säsongsgrönsaker och frukt. Jag älskar frukt och grönt och nu på senare har vi råd att unna oss jordgubbar mitt i vintern trots att en förpackning kostar 50:- eller mer. Den lyxen hade vi verkligen inte då! Rotsaker är väldigt billigt under just höst och vinter och det är även bland annat satsumas när det kommer till frukt. På sommaren är andra frukter och andra grönsaker lite billigare osv. Man får handla det som är billigt just den årstiden! Det är ju oftast dessa färska grejer som kostar lite mer. När det kommer till all annan mat så är ett STORT tips att handla hem anammas vegofärs. Ett kilo kostar runt 50:- och räcker väldigt länge. Går att använda i ”kött”färssås, lasagne, grytor och soppor. Dom har även kilosförpackningar med falafel och ”kött”bullar som är extremt prisvärda. Köp även mycket bönor, linser och kikärtor. Finns billiga konserver och ÄNNU billigare torkade produkter som man kan lägga i blöt över natten så att dom sväller. Ris, bulgur och couscous är sällan dyrt det heller. Planera alltid din handling! Kolla i reklambladet för den butiken du besöker och skriv en lista utifrån det. Leta också efter produkter som är nära ”bästföre”datumet då dessa brukar reas ut i dom flesta affärer. Dessa kan man frysa in eller göra storkok på. Kram! 

En otroligt billig men god och mättande maträtt som kan ätas kall. Bra att ha med som matlåda! Bulgursallad med tomat, gurka, rödlök, salt, peppar och citronsaft + lite kikärtor och majs på sidan av. 

Vet att du skrev vikt & längd på lilla bebisen men skrev du huvudomfång? kanske bara jag som tycker sådant är intressant iallafall efter jag själv fick barn (visste knappt om att man mätte det innan jag födde själv). -hur känner ni inför att låta honom använda elektronik som mobil & surfplatta tillexempel, när är åldern ”inne” enligt er? -Ammar du bara nu eller har ni gett/tänker ni ge någon ersättning alls? -Du är ju inte bekväm med att amma inför ”allmänheten”/utanför hemmet som jag förstått det, hur gör ni när ni går ut och han blir hungrig? Ni har verkligen fått en otroligt fin liten kille och man ser verkligen att ni år super som föräldrar, samt att ni är lyckliga! Verkligen en superfin familj!

Huvudomfånget var 37 om jag inte är helt ute och cyklar! Vi kommer absolut att låta honom använda det. Vi lever i ett modernt samhälle och utvecklingen går framåt. Det kommer dock inte att få gå till överstyr och inte för många minuter om dagen. Lagom är bäst när det kommer till det tycker jag! Åldern är svår att säga. Det beror på när han börjar visa intresse för dessa prylar. Jag ammar bara. Han har fått lite ersättning en gång hittills – det var när mjölken jag hade pumpat ut ej räckte och F var hemma med honom ensam. Vi hinner alltid hem innan han blir hungrig så har inte behövt fundera så mycket på det ännu som tur är. Tack fina du och stora kramar till dig!! <3

Hej. Jag undrar lite över er veganska kost? Finns veganska biffar, nuggets m.m (o andra varor jag sett att ni äter) i dom flesta affärer? Eller vilken kedja handlar ni på? Vad innehåller veganska biffar m.m istället för kött?

Hej! Ja, det finns i alla mataffärer (vad jag vet), dock kan utbudet variera lite. Vi handlar mest på ICA men handlar på COOP ibland med. Det mesta har sin bas på sojaprotein, vissa saker innehåller mest grönsaker – det är dock lite mer ovanligt. Finns många olika alternativ på innehåll. Kram!

Hej! Så så fin son du har fått! Ser väldigt mysigt ut! Jag undrar i vilken vecka du fick reda på att du var gravid och när du berättade det för anhöriga? (Förutom F då) Kram

Tack finis! =) Vi berättade för närmsta vänner och familj med en gång men för omvärlden i vecka 12. Kramar!

Såhär såg min mage ut i vecka 12, redan här tyckte jag att den var stor, haha..

Hej! Måste först och främst säga grattis till underverket! Är vegan sedan flera år tillbaka och har länge funderat på att köpa hund, vet dock inte hur jag ska göra med hundmaten, vill inte köpa köttprodukter. Så undrar vad ni ger era hundar och om en hund kan vara vegetarian. Kommer aldrig skaffa en hund om jag känner att jag inte kan ge den rätt näring. Många kramar Amanda

Hej fina du! Förstår dina tankar. Kan glädja dig med att det finns vegofoder för hundar! Det är även helt ekologiskt och dom får i sig allt dom behöver. Googla så hittar du. Det är kanon. Kramar till dig! Och lycka till med hundköp. Det är underbart att ha vänner i form av vovvar.

Har du något favoritplagg till lilla J som du använder mer än något annat? 🙂

Hej! Ja, hans nalledräkter används flitigt när vi ska ut och gå eller iväg med bilen för att handla eller liknande. Perfekta är dom! Och så söta!

Vi har en i storlek 50, en i 56 och en i 62. Dom två till höger från H&M och den till vänster från Lindex.

Är du sponsrad av nelly? 🙂 Har ni haft pojk/flickvänner innan varandra och hur långa var dom relationerna? Vill ni ha ett syskon tätt inpå? Vad kostade era förlovningsringar samt vigselring? Lite antingen eller frågor: Lakrits/choklad Kräkas/dearé Vinter/sommar Pussar/kramar Glass/godis Hund/katt Kaffe/te Landet/storstan Tidning/bok Alkohol/läsk Jeans/klänning Guld/silver Dubbelhaka/hängröv

Nej, jag är inte sponsrad av nelly! Alla länkar jag gör är via stylewish.se och där tjänar jag pengar per klick. Det kan alla som har en blogg göra, stor som liten. Men nej, jag har inget direktsamarbete med nelly,com. Ja, vi har haft oseriöst relationer som varat några månader. Ja, det vill vi! Våra förlovningsringar har F tillverkat själv i silver med material som fanns på vår gymnasieskola så dom var helt gratis. Min vigselring kostade strax under 10.000 och den var dessutom på rea om jag inte minns helt fel. Choklad, diarré, sommar, kramar, godis, hund, te, storstan, tidning, läsk, klänning, silver, dubbelhaka. 

Många kan ju tycka att ni går för fort fram i livet vad tycker du själv? 🙂 är lika gammal som dig och förlovade mig när jag var 17 fortfarande inte gift. Känner du att du hunnit vara ung och galen eller är det något du inte velat vara? Älskar din blogg och din familj är så fin.

Nej, jag känner aldrig så. Känner snarare att jag verkligen får ”ta vara” på hela livet och spendera det med dom jag älskar mest. Om du menar dricka alkohol, festa och ligga runt med att vara ung och galen så har jag hunnit med det också och det är inget liv för mig, haha =) Resa och sådana saker vill och kan jag göra med min lilla familj massor framöver då vi har både tid och ekomin till det. Stora kramar och tack för så fina ord!! <3

Hej finaste Gabriella! Har följt din blogg ganska länge nu och har lite frågor (väldigt blandade haha). Vad har du helst på dig när du är hemma med Jason? Vilka favoritlåtar har du? Använder du mycket smink? Och vad är dina bästa tips på sminkprodukter? Ha det så bra, kram!

Hej fina du! Vad glad jag blir att du hänger med här på bloggen! =) Jag har helst på mig tightare mjukisar och skönt v-ringat linne. Då känner jag mig fin men ändå avslappnad. Helst ingen BH så att tuttarna får luftas och för att det är skönare utan. Och en varm kofta över. Jag är en sådan där person som gillar alla låtar som går på radio typ, hehe. Så det som är aktuellt för tillfället är det jag lyssnar på! Har nog inga favoriter egentligen.. Inte som jag kommer på sådär på rak arm! Ska kolla igenom min spotifylista sen och se vilka jag faktiskt gillar mest! Nej, bara foundation och lite concealer + mörk skugga vid fransraden och läppglans + solpuder. Så inte jättemycket – men det är ju också en definitionsfråga såklart. Mina bästa tips är ett EOS-läpppbalsam (finns HÄR/adlink)! Dom är billiga och helt underbara. Sen kan jag tipsa om The Body Shops solpuder. Det glittrar SÅ fint och ger fantastisk färg. Använder det året om!

Hur reagerade din familj och F’s familj när ni berättade att ni var gravida? 🙂 

Alla blev jätteglada. Dom visste hur länge vi hade längtat efter en bebis =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish