Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mina tankar kring plastikkirurgi

Någon bad mig att lyfta detta ämne här inne så jag tänkte helt klart göra det. Jag har egentligen inga åsikter eller tankar alls kring plastikkirurgi mer än att det är.. BRA! Ja, det tycker jag faktiskt. Jag anser att vi lever i ett modernt samhälle. Eller ja, tanken är iallafall att vi ska göra det. Det är år 2015 och vi alla är olika och gillar olika. Vi ser olika ut och har olika syn på vad som är snyggt och inte. Jag tycker att plastikkirurgi eller inte är varje människas ensak. Vill man operera sig så ska man. Vill man inte så ska man inte. Punkt slut. Ingen har något med någon annans val att göra. Är man missnöjd med sina läppar så är det väl helt fantastiskt att det finns en möjlighet där ute att faktiskt få bli nöjd!? Känner man att man har fått fula, förstörda bröst efter en graviditet så är det ju helt magiskt att faktiskt få fixa dom fina igen om man vill det? Just för att faktiskt få känna sig NÖJD. Att trivas i sitt egna skinn och i sin egna kropp är bland det viktigaste som finns. Jag tänker inte sopa under mattan att jag inte bryr mig om hur jag ser ut och att det är viktigt för mig att se bra ut – just för att jag faktiskt mår bra själv då. Sen om någon annan tycker att jag är snygg eller inte – det skiter jag i! Men att JAG är nöjd, det är det viktigaste. För det är trots allt just jag som ska leva i min egna kropp förhoppningsvis väldigt många år till. Mår man brå på utsidan så mår man även bra på insidan och tvärtom. Det gäller att finna balansen. 

Jag tycker det är konstigt att det över huvud taget ens går dialoger kring detta ämne och att det är så mycket att prata kring. En människas beslut kring sin kropp rör ju faktiskt egentligen ingen annan än just den människan. Om jag någonsin känner mig missnöjd med något på mig själv så kommer jag att fixa det. Inte för att leva upp till någon viss samhällsnorm utan just för att jag har en bild av vad jag tycker är snyggt och hur jag vill se ut. Jag har mitt egna skönhetsideal i huvudet som jag lever efter när det kommer till mitt utseende och det har nog alla andra också. Vissa gillar pinnsmalt, andra gillar kurvor, vissa gillar stora tuttar och andra gillar helt platt, vissa gillar rött hår och andra gillar svart medan vissa gillar stora näsor och andra gillar små. Vi är alla olika och det är väl bland det bästa och finaste som finns. Och är man missnöjd med hur man själv ser ut så är det underbart att det faktiskt finns ett vis att få trivas i sig själv. Och ingen har rätten att säga något om det. Vill man däremot hellre arbeta med att acceptera sig själv och något man inte är helt nöjd med på sin kropp så tycker jag givetvis att man ska göra det också eller istället. Men att klanka ner på någon som väljer att göra annorlunda är inte okej. Det upp till en själv hur man väljer att hantera det man otrivs med – och som sagt så är det ingen annans ensak än just ens egna. =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish