Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 8

Har du några tjejkompisar hemma i Umeå som du saknar eller är F din enda kompis? Kan du inte skriva om något i ditt liv som kanske inte varit så lätt eller som inte alltid är bra, för allt verkar väldigt perfekt för er och så kanske det är också, men skulle vara kul att veta :).

Jag har några stycken men absolut inte många. Har aldrig haft många vänner utan bara få som står mig nära =) Men ja, han är typ min enda riktiga vän – har som sagt bara ett fåtal till. Allt i mitt liv är väldigt bra, iallafall just nu. När jag mår dåligt eller är ledsen över något så brukar jag skriva ut det också. Är tacksam för att allt för tillfället känns på topp – men mitt liv går också upp och ner precis som alla andras. 

Hej fina Gabriella och tusen grattis till världens sötaste lilla son! Undrar bara lite smått och gott… Vilken politisk ideologi sympatiserar du mest med om du måste välja? Har du någon favorit film/filmer? Vilket land skulle du välja att bosätta dig i om du inte kunde bo i Sverige? Du är en fantastisk mamma och jag önskar dig all lycka! Kram.

Hej fina! Tack snälla, underbara du. Blir så glad! Oj, vet faktiskt inte. Är inte politiskt engagerad alls och röstade på ”djurens parti” förra året. Skulle jag välja bland dom stora partierna så skulle jag för min egna egoistiska del rösta på moderaterna. Samtidigt har jag ett väldigt ”folkligt” hjärta och vill allt och allas bästa så av den anledningen hade jag kunnat rösta rött också. Så ja.. Är väldigt kluven faktiskt och hoppas på att ha fått lite mer klarhet i det till nästa val. Det är ju ett tag kvar som tur är. Jag älskar ”not another teen movie”, haha. Kan se den hur många gånger som helst och skrattar lika mycket varje gång. Om ni inte har kollat på den så har ni verkligen missat något! Se den! Sen älskar jag romantiska filmer och gråter floder till ”Titanic” och ”P.S I love you”. Om jag inte kunde bo i Sverige hade jag bott i Spanien. Gärna i Barcelona. Påminner mig så mycket om Sverige fast med ett mer exotiskt och varmare klimat. Tack för så fina ord. Många stora kramar till dig! 

Vart i Göteborg bor ni? Hur lång är du? Hur många syskon har du? Kommer ni lära Jason att vara vegan/vegitarian när han växer upp? Har du några tatueringar? Bor ni i en etta just nu? Älskar din blogg, du är såååå fin!

Vi bor i det nybyggda området i Kvillebäcken. Jag är 170 cm lång och har två syskon. Jaa, han kommer att äta samma som vi =) Jag har fyra tatueringar. Vi bor i en tvåa! Tack finis och många kramar till dig!

Är riktigt imponerad och fascinerad över ditt och din mans ”samspel” under förlossningen som du skrivit om. Låter fantastiskt att kunna få ha det så. Jag undrar lite om hur ni gjorde för att förbereda er inför förlossningen? Det känns ju så svårt att veta i förväg hur en vill ha det när man aldrig varit med om en förlossning förut och inte vet vad som väntar en 🙂

Ja, det var magiskt! Vi födde verkligen barn TILLSAMMANS! Är så tacksam för det. Ja! Vi gjorde massor för att förbereda oss. Vi gick profylaxkurser ihop (där man fick lära sig om ALLT från andning till massage till själva processen osv) och jag gick även på vattengympa för just gravida där vi fick träna på andning och annat förlossningsrelaterat. Vi läste även böcker ihop varje kväll och jag kan varmt rekommendera ”föda utan rädsla”. I denna bok finns massor av övningar och dessa gjorde vi också tillsammans. Jag tycker att dessa saker gjorde att vi hanterade förlossningen på ”rätt” vis och hade nog aldrig klarat det lika bra utan verktygen och kunskapen vi fick med oss. Kramis! =)

Här satt vi på vår första profylaxkurs med var sin kopp te/kaffe och lyssnade på barnmorskan som höll i det hela. Kan rekommendera ”Magplasket” i Göteborg som har fantastiska och givande kurser och vattengympa. 

Hur kommer det sig att ni bor i Göteborg ifall du (ni?) är ifrån Umeå? Kan en som aldrig har fött barn föreställa sig smärtan av en förlossning? Har du redan ”glömt av” hur ont det gjorde (och är därmed beredd att göra det igen)? Den smärtan är en av mina största rädslor, haha! Hur går ert genustänk vad gäller t ex Jasons kläder? Kommer han att bära stereotypa ”killkläder” eller vad har ni för föreställningar om pojkigt/flickigt?

Vi blev trötta på Umeå och bestämde oss spontant för att flytta. Du kan läsa hela historien HÄR. NEJ, man kan inte föreställa sig smärtan förrän man har upplevt den skulle jag säga. Jag har absolut inte glömt den men skulle redan nu kunna föda igen (om jag fick gå igenom en hel graviditet först så att jag hann förbereda mig för det, hehe). Förstår att du är rädd! Och JA det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt men SÅ värt det. Och det är ju trots allt ”positiv” smärta så man klarar det bättre än man tror. Så länge han är liten kommer jag att klä honom i typiska ”pojkkläder” då jag tycker det är fint. När han blir tillräckligt stor för att välja själv kommer han att få ha på sig vad han vill och jag kommer även köpa dom kläderna han själv önskar att bära. Vill han i framtiden köpa en rosa tröja med enhörningar och glitter så kommer jag givetvis att köpa den till honom.  

Hej! Vilken troligt fin och bra blogg du driver, följt din blogg i snart ett år nu och det är fortfarande lika kul att kika in här:) Lite frågor kommer här! Vilken film/serie/tv-program är din favorit? Vad äter du helst till frukost, lunch och middag? Hur ser den perfekta dagen ut enligt dig? Hade du och Fjodor några förslag på flicknamn innan ni fick veta könet på er bebis? Förstått att du och Fjodor träffades på gymnasiet, men hur tog ni kontakt med varandra från första början och hur lång tid tog det innan ni blev ett par?

Hej! Men vad roligt att du hängt med så länge! Blir så glad! Och tack för alla fina ord, värmer jättemycket =) Åh, vad svårt! Jag gillar alla sådana där svenska realityshower som typ ”bonde söker fru” och ”ensam mamma söker”, haha.. Tråkigt svar kanske men det är sådant jag tycker är allra roligast att kolla på! Till frukost dricker jag helst en söt smoothie eller en kopp té + äter mackor med ost och grönsaker. Till lunch och middag är det SÅ olika och jag älskar allt från hämtpizza till hemgjord mat. Kan nog inte välja en rätt faktiskt! Den perfekta dagen för mig är en dag där varken jag eller F har några måsten. När vi kan sova ut, mysa länge i sängen, äta god frukost och bara dega hemma. Ja, ”Nova Noelle” hade vi som alternativ om han skulle ha blivit en flicka. Eftersom att vi gick på en sådan liten skola så fann vi varandra rätt naturligt. Alla umgicks med alla! Det tog ungefär ett halvår innan vi blev ett par och du kan läsa mer om det om du googlar på ”gabriella joss vår historia”. Kramar!

Hur funkar det med långa naglar vid blöjbyte osv? Asså hur du undviker att riva honom. 🙂 Snart kommer min bebis och vill inte ha korta naglar då jag känner mig naken, haha 🙂 Ni är så fina och har en så himla fin son! 🙂

Jag har haft gelénaglar vaaarje dag i fem års tid. Mina händer funkar liksom inte utan mina naglar, hehe.. Så det är nog en vanesak skulle jag tro. Man behöver absolut inte ta bort sina naglar bara för att man får barn. =) Tack fina du, blir så himla glad Stor kram!

Mina naglar som fina @nailsbyeffi gör! Dessa hade jag i augusti och dom jag har nu är ännu lite längre. Älskar dom!

Hej! Jag undrar hur du skulle reagera om J skulle börja röka som tonåring, och vad skulle du göra åt det? Låta honom eller försöka stoppa det, i så fall hur? Kram

Både jag och F har själva rökt i tidiga tonår och slutade tillsammans för ett par år sedan. Av egen erfarenhet så vet jag att dom flesta (eller väldigt många) ungdomar röker en period i livet och att inte alls många sedan fastnar i det. Vissa gör såklart det, men många röker bara under en tidsbegränsad period och slutar när dom blir lite äldre. Jag skulle nog inte försöka hindra honom, vara arg eller försöka förbjuda. Jag vet ju själv hur jag var i den åldern och det slutade bara med att jag ljög ännu mer och dolde ännu mer. Man vill ju ha en öppen och ärlig relation till sina barn och jag ser hellre att jag VET att han röker än att han försöker undanhålla det för mig. Jag kommer dock visa att jag inte tycker om det och jag skulle heller aldrig köpa cigg till honom eller låta honom stå och röka ute på vår altan. Men ja, oavsett hur mycket man försöker förbjuda så går inte det. Man bygger bara en ännu större vägg mellan sig själv och sin tonåring. Så ja, vi kommer att markera att vi inte gillar att han röker och vi kommer att finnas där med alla hjälpmedel när han själv är villig att sluta. 

Jobbar du med något? Hur får du pengar?

Japp, jag bloggar =)

Hade ni sex under din graviditet? Jag är också gravid men vi har inte vågat göra sådant än. Hade du många förhållanden innan Fjodor? Ni är verkligen drömparet!!! Kram

Jaa, vi hade sex under hela graviditeten. Från vecka 0-40 =) Nej, inga seriösa förhållanden. Tack finis och kramar till dig!

Hej när kommer det upp om era förlossningsberättelser för jag längtar så?! Hur visste du när ni skulle åka in och var du inte fundersam om det var värkar eller om något var fel?

Hej! Min förlossningsberättelse är redan uppe och du hittar den om du googlar ”gabriella joss förlossning”. Jag kände direkt att det var igång för att värkarna var så pass onda. Nej, eftersom att bebis var beräknad dagen innan det startade så visste jag att det var dags och att inget var fel. Kram!

Finns det någon bloggare du tycker härmar dig, med nästan allt du skriver men bara gör om formuleringen lite ? Vill inte nämna nått namn men du vet säkert vem jag menar annars kanske det bara är jag som är knäpp i huvet haha! Men kan säga att hennes texter och sätt att skriva påminner VÄLDIGT mycket om din blogg .. Mena inget dumt med denna fråga men har tänkt på detta ett tag och undrar om det bara är jag som tänker på det ? Du har förövrigt världens bästa blogg!

Hej! Det var ett tag som jag fick MASSOR med mail från upprörda läsare om att en tjej ”härmade mig”. Jag gick in och kikade och blev nästan lite rädd, haha.. Tycker att det är helt okej att hämta inspiration från andra (det gör jag med dagligen!) men att kopiera både bild-idéer och texter i princip rakt av är att gå lite för långt. Vet dock inte om den bloggen finns kvar och kommer inte ens ihåg vad den heter nu (ska gå igenom mina mail och se om jag finner den igen, hehe, blev så nyfiken nu). Men ja, det finns folk som härmar en men det är ingen större fara för min del. Tycker mest att det är lite obehagligt när det blir så påtagligt och uppenbart. Massor med kramar och tack för så fina ord!

Hej! Här kommer lite olika frågor! 🙂 Hur kändes det ”där nere” efter förlossningen? Gjorde det jätteont? Någon beskrev det som att hon hade sandpapper mellan benen… Eller kände du inget alls efter? Hade ni lika mycket sex under graviditeten som innan? Har nu haft sex efter förlossningen ännu? Finns det ”regler” på hur länge man måste vänta? 🙂 Ska du gå tillbaka till det gamla jobb efter mammaledigheten eller ska du söka nytt jobb?:) Tack för en bra blogg!

Hej! Direkt efter förlossningen så var man såklart lite öm där nere! Men samtidigt så försvann all ”graviditetssvullnad” och underlivet återgick till sitt vanliga ”jag”. Så jag tyckte att det kändes SÅ skönt efter förlossningen. För mig gjorde det inte alls ont (mer än att det var lite ömt) men jag sprack i princip inget alls så det är nog olika för alla. Men nej, ont gjorde det inte! Ja, vi hade lika mycket sex under graviditeten som innan =) Inte under dom veckorna som min höft slutade funka dock (vecka 35-37 tror jag att det var). Ingen aning om det finns regler. Jag följer dock inte ”regler” utan anser att man känner själv när det är dags. Beror nog på hur mycket man blöder och hur mycket man spruckit osv. Jag har haft rätt tur och blöder inte alls längre och har inte gjort på ett tag =) Tack själv, kram!

Hej hur länge sen är det du åt kött? Saknar du de nått? Mvh

Två år sedan ungefär! Nej, inte alls. Kan sakna vissa maträtter ibland och saknar smaken av bacon ibland, haha. Men skulle aldrig kunna äta kött idag, skulle spy direkt. Avsmaken har växt ännu mer med tiden och saknaden efter kött var som störst precis i början.

Hej! Uttalar ni Jason som ”Yay-son” eller som på engelska ”Djeisson”? Om du förstår hur jag menar 🙂 Annars vill jag bara gratulera till finaste sonen. Kram på dig och lycka till!

Vi uttalar det ”Yay-son”, så  inte som på engelska =) Tack fina du och stor kram!

Hur ser din relation ut med din familj i Umeå, mamma – pappa – syskon ? 🙂

Jag har jättenära relation till min familj =) När jag bodde i Umeå umgicks vi hela tiden. Det är riktigt tungt att bo så långt ifrån varandra men vi smsar och pratar i telefon väldigt ofta – vilket gör det lite lättare.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish