Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 7

Hej! Jag undrar hur man får i sig tillräckligt mycket av alla delar i kostcirkeln när man är vegan/vegetarian? För t.ex. så innehåller kött och ägg mycket protein som man inte får i sig när man är vegan. Jag har funderat på att bli det men jag tränar mycket och vill inte ha svårare att bygga muskler. 🙂 Jag älskar din blogg och din fina familj! Jag är bara 14 men har 3 småsyskon som jag har gett d- vitamin droppar och bytt blöja o.s.v 😀

Hej! Om du äter en allsidig vegetarisk kost så får du i dig allt du behöver! Protein finns det gott om i allt från bönor till gröna grönsaker så som broccoli. Googla så hittar du massor med bra alternativ. Så kul att du funderar på att bli vegetarian, det är ett av dom bästa valen jag har gjort i mitt liv. Och jag har aldrig upplevt problem med att bygga muskler heller kan jag tillägga. Så roligt! Tack snälla du för så fina ord, blir så himla glad. Massor med kramar tillbaka till dig från oss! =)

Hej! Måste börja med att du är helt fantastisk och jag älskar din blogg! Kollar in säkert 10 gånger per dag. Och grattis till Jason!!! Hur ofta har ni sex nu när J sover med er i sängen?

Hej! Tack så jättemycket =) Vi har inte sex i sängen alls när Jason sover där, kram!

Kan du tipsa om dina bästa budget-tips för att inreda sin lägenhet?

Mina bästa tips är att man kikar mycket i second hand-butiker och liknande. Kolla runt på blocket också för att fynda fina och billiga möbler. IKEA har också en hel del bra alternativ och sen gillar jag Lagerhaus och Chilli. Massor med fina och rätt billiga saker. Köp grejer i ”fel” färg och måla om efter ditt egna tycke och fräscha upp slitna saker med sandpapper och sprayfärg. Satsa på mycket fina ljus och gosiga filtar och kuddar då det skapar mysig och ombonad stämning och inte kostar allt för mycket. Kram!

Hej hade tänkt att ställa några frågor. Vilken klädaffär till dig är de du älskar mest? Hur långa naglar brukar du ha och fungerar det när du har lillen? Vad är din naturliga hårfärg? Vad längtar du och F efter allra mest just nu om ni får tänka efter och göra ett gemensamt beslut? Skulle ni någonsin flytta tillbaka till Umeå eller vill ni att ert barn växer upp i Göteborg? Jag älskar din blogg och din fina familj. Din och F’s kärlek är verkligen något speciellt som man inte ser så ofta. Ni är så vackra tillsammans och har skapat en helt underbar liten pojke. Grattis ännu en gång även fast jag gratulerat på instagram osv. Är så glad för er att allt gått bra. Kram från en blivande frisör som går gymnasie i Uppsala. 

Jag älskar Gina Tricot och BIKBOK! Har rätt långa naglar men kortade av dom lite innan förlossningen. Dom är dock fortfarande långa och det funkar superbra då jag är så pass van med dom. Har haft gelénaglar i över fem år och vet knappt hur mina händer funkar utan dom. Vi längtar mest efter en sak som kommer att ske lite längre fram i tiden, avslöjar inte mer än så just nu utan kommer berätta mer om det sen. Vi skulle absolut kunna flytta tillbaka. Tack så jättemycket för så enormt fina ord, värmer jättemycket och jag blir så himla glad. STORA kramar till dig från oss. <3

Hej! Läser din blogg dagligen och ÄLSKAR den. Underbar resa att följa. Pajerna som F lagar ser helt godomliga ut!!! Vad är receptet? Kram!

Hej! Åh, tack snälla! Blir så glad. Dom är verkligen urgoda! Botten är gjord på 100 gram smör, en och en halv dl grahamsmjöl och en halv dl vetemjöl. När man har gjort botten så trycker man ut den i en form och gräddar i ugnen i tio minuter, 225 grader. När det kommer till fyllning så kan man använda sig av lite vad som helst. Vi brukar använda oss av grönsaker som steks i olja med salt och peppar. Sedan blandar man grönsakerna med tre ägg (eller motsvarande äggersättning) och två dl iMat från Oatly. Kramar! =)

Hur länge hade du ont där nere efter förlossningen? Och blev du rädd när smärtan blev starkare eller hanterade du det bra? Älskar din blogg!:)

Bara ett par dagar! Hade sådan tur som läkte så snabbt där nere. Ja, jag blev rädd till en början men fokuserade sedan på att ta mig igenom värkarna istället. Man har liksom inte tid att vara rädd efter ett tag då det gör så pass ont och man måste lägga allt fokus på att ta sig igenom varje värk. Tack finaste du! Kramar! 

Hade du någon förlossningskräck? Hur hanterade du det isåfall? Hur förberedde du dig psykiskt inför förlossningen? Hur stor lägenhet har ni nu? Har ni ett bebisrum?

Jag hade det fram tills slutet av graviditeten. Då släppte allt som ens andades rädsla och jag ville bara få ut bebis NU. Så i slutet var jag inte rädd inför förlossningen alls utan bara taggad på att få föda. Jag förberedde mig genom att jag och F ihop gick profylaxkurser och genom att läsa massor med böcker om just förlossning och rädsla kring att föda. ”Föda utan rädsla” är en bok som vi läste tillsammans här hemma och som vi båda anser hjälpte oss nu i efterhand. Vi bor på 54 kvadrat så det är rätt trångt nu med en liten. Nej, vi har inget bebisrum ännu men kommer att flytta till större så småningom.

När ni fick veta att du var gravid vad hoppades ni på att det skulle bli för kön? 🙂

I slutet av februari! Jag trodde att det var en flicka i magen och var helt inställd på det men det var mer en inställning än att jag ”hoppades”. Kram! =)

Kan du lägga upp bilder på alla dina appar? 🙂

Jag har tyvärr inga roliga appar, haha. Bara instagram, Facebook, internetbanken och typ alla standardappar som finns på en iPhone. =)

Har du någon svaghet? älskar din blogg 🙂

Jag har sjukt dåligt tålamod och kort stubin. Har lätt att älta saker och vara långsur också. Tack fina du och stor kram! =)

Hej. 🙂 Först vill jag bara berätta vilken underbar blogg du har. Det är såå kul att följa dig här på bloggen. Du verkar vara en helt fantastisk människa! och ditt liv är verkligen goals :* Till min fråga. Hur kom det sig att du började blogga? kramkram!

Hej! Men åh, tack så jättemycket. Blir hur glad som helst verkligen. JÄTTETACK!!!

Kommer ni göra videobloggar efter gravid vecka för vecka? Hade varit kul att följa er vardag. Älskar din blogg! 🙂

Hej! Vi kommer nog att starta en youtubekanal så småningom och posta lite klipp där då och då! =) Vad kul att du tycker det! Blir jätteglad verkligen. Och tack för så fina ord, kramar!

Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg!:) Och om vi ska komma till min fråga så tänkte jag fråga, att hur brukar en helg för er se ut? Hur såg den ut innan Jason kommit till världen? Och hur ser den ut för er nu som en familj?

Åh, vad glad jag blir! Tack snälla du! =) Helgerna innan och nu är väldigt lika! Enda skillnaden är egentligen att vi har en tredje person som är med. Vi brukar sova ut på morgonen och sedan förbereder någon av oss frukost medan den andra myser med Jason. Oftast är det jag som får frullen serverad eftersom att jag ammar lillen och det blir smidigast så. Efter det tar vi en promenad med hundarna och sedan åker vi oftast och handlar, går i butiker eller ja.. myser hemma. Ibland åker vi ut till havet och låter hundarna springa fritt medan vi tar en långpromenad. Enda skillnaden på nu och då är egentligen att vi inte kan träna ihop på gymmet längre utan får åka en och en (jag har dock inte kommit igång med träningen än efter förlossningen) och att vi inte går ut på ”date” på kvällarna i form av bio och middag eller liknande. Kram!

Vilken är dina tre favorit klädaffärer?:)

Gina Tricot, BIKBOK och nelly.com. =)

Vilken linje gick du när du gick på gymnasiet? Hur var livet på gymnasiet?

Jag gick natur med inriktning estet på gymnasiet. Gymnasietiden var stressig då jag var i skolan 8-16.30 och sedan åkte till jobbet där jag var 17.00-21.00. På det hade jag även ett hem och en hund att ta hand om + relationer att värna om. Så ja, det var en stressig tid men det var SÅ värt det såhär i efterhand. Jag trivdes inte i min klass på gymnasiet och det gjorde ju inte direkt saken bättre men jag tog mig igenom det också. Man får bita ihop och tänka att det är en så kort och liten period av livet. Även om det inte känns så just där och då. 

Är så nyfiken på hur Fjodor och du får allt att se så fantastiskt ut? Bråkar ni aldrig? Och om nu gör det (vilket jag antar att alla gör lite då o då) hur hanterar ni detta? Hur länge kan vi vara osams, vem tar första steget till att lösa konflikten och brukar samma sak (läs bråk) tas upp flera gånger om trots att ni har ”kommit överens” om en lösning. Är så nyfiken eftersom jag just nu är med min pojkvän (sambo) sen 4 år tillbaka och vi är inne i en hemsk period där allt blir förvandlat till tjafs. Skulle helt enkelt vilja veta om flera har det som oss eller iallafall få lite tips om hur man slipper bråkas. Pussar och kramar åt dig och din fina familj!

Vi har det nog rätt fantastiskt, hehe.. Vi bråkar väldigt sällan och när vi väl bråkar så är det jag som är arg eller grinig för något. F bråkar aldrig på mig och sitter mest och lyssnar medan jag skäller ut honom. När jag väl bråkar på honom är det mest om småsaker, exempelvis att han har lämnat sina kläder i en hög på golvet eller glömt att städa undan efter sig ordentligt när han lagat mat, haha. Så ja.. Vi bråkar i princip aldrig och framförallt inte om något som faktiskt är viktigt! När jag har gnällt av mig så brukar han be om ursäkt och plocka upp sin klädhög eller städa undan efter sig i köket och sedan är det liksom ur världen. Vi har väldigt lika åsikter och tankar så det är nog därför vi aldrig har något ”riktigt” att bråka om. När vi är oense om något är vi väldigt bra på att prata om det och komma fram till ett vis att mötas i mitten. Men det är väldigt sällan vi tycker olika också faktiskt. Kanske låter lite tråkigt men i och med att vi har hängt ihop så länge och från så ung ålder så har vi liksom ”växt” åt samma håll och format åsikter tillsammans allt med tiden. Det är iallafall min gissning på varför vi tänker och tycker så lika – för vi är annars väldigt olika när det kommer till personligheten. Massor med kramar tillbaka till fina dig från oss!! <3

Hejsan jag tänkte fråga hur livet såg ut innan ni tänkte på att skaffa barn? Jag undrar även ifall ni tycker om norrland, och vintern?

Hej! Livet innan var ungefär exakt likadant som det är nu. Vi är väldigt lugna av oss båda två och föredrar en hemmakväll framför en utekväll alla dagar i veckan. Förr gillade jag inte Norrland alls men efter att vi flyttade därifrån så började jag sakna mycket därifrån. Så ja, idag tycker jag om Umeå (och norrland) och jag gillar vintern där mer än den i Göteborg. Det blir så slaskigt här i södra delarna av Sverige på vintern och man får inte riktigt någon snö heller, haha. Men ja, Norrland har sin charm helt klart! 

Gick du gymnasiet i såg all vilken linje? Hur träffades du och F?

Japp, jag gick natur/estet. Vi träffades på gymnasiet och du kan läsa mer om hur HÄR.

Skulle ni kunna tänka er någon mer hund, eller kanske något annat husdjur? 

Japp, när vi köper hur i framtiden så ska vi adoptera fler vovvar! =) Tror inte jag vill ha något annat husdjur än just hundar. 

Hej! Hittade din blogg via instagram precis innan din förlossning. Måste bara säga att den är riktigt bra! Kollar både din blogg och instagram varje dag ^^. Då jag väntar barn själv så har jag börjat undra över vissa detaljer kring förlossningen (säkert jättelöjligt men ändå) t ex om man ska vara rakad där nere. Var du det? Kändes det aldrig pinsamt att ligga nästintill naken med alla människor i rummet? Åter igen super bra blogg! 🙂

Hej! Men vad kul! =) Blir så glad! Tack! Jag vaxar mig där nere så ja, det kan man väl säga att jag var. Jo, i början tyckte jag faktiskt att det var lite blottande. Inte pinsamt men ja.. blottande! Man får tänka att alla människor i rummet arbetar med det dagligen och att det bara är en naken kropp i mängden. När värkarna väl drog igång ordentligt så var det dock det sista jag tänkte på och jag kan lova dig att du inte kommer att bry dig alls om det när du väl är där. Kramar och tack för fina ord! 

Har ni några namn på lager till eventuellt kommande barn? Vilka i sådana fall?

Tråkigt nog så har vi inte det! Jasons namn var typ det enda vi hade spikat och blir vi gravida igen får vi börja fundera på namn igen. Kram!

Hej! Kan inte du berätta om ert bröllop? Skulle vara så kul att få läsa om hur det va, vart och se lite bilder:) Va Fjodor din första ”riktiga” kärlek? Ni verkar ha ett fantastiskt liv och en otroligt söt bebis!

Hej! Vi hade ett väldigt intimt och litet bröllop med bara oss två och har knappt några bilder förutom ett par stycken som min familj fotade efteråt. Jag har valt att inte dela med mig så mycket om den dagen då den är vår egna på något vis och känns privat. Det jag har delat kan du läsa om HÄR. Ja, han var min första riktiga kärlek. Har aldrig varit kär på riktigt innan honom. Tack så jättemycket för dom fina orden. STOR kram till fina dig! <3

Vad drömmer du om? Jag antar att ni lever i en dröm just nu, men vad är dina livsmål och framtida drömmar? Har du hållt på med någon idrott när du var yngre? När började du träna på gym? Hur var det att växa upp i Umeå? All lycka till er alla tre.

Ja, jag har faktiskt allt jag drömmer om i nuläget. Men i framtiden så vill jag ha fler barn, ett hus och en utbildning. Hade också varit kul att åka utomlands med hela familjen på en längre resa och ta körkort. Förnya våra bröllopslöften och fira 10 år som gifta ihop med nära och kära. Det är några drömmar jag har. Jag har dansat hela mitt liv nästan! Allt från balett till breakdance! Men har testat dom flesta sporterna som yngre! Fotboll, ridning och till och med jujutsu! Men aldrig fastnat för något annat än just dans. Jag började gymma för kanske tre år sedan men inte seriöst förrän förra året. Att växa upp i Umeå var tryggt och lugnt. Det är en bra stad att växa upp i tycker jag. Tack snälla och kram!

Måste börja med att säga att jag ÄLSKAR din blogg!! Favorit!! Och lilla Jason är så fruktansvärt söt!!!! Önskar nästan jag var din lillasyster eller barn eller något liknande..! Nu till frågan! Har ni tänkt på att flytta till hus tillsammans eller ska ni bo kvar i lägenheten? Väldens bästa bloggare är du!!! Kram!

Tack snälla, blir superglad verkligen! JÄTTETACK! Vi hoppas på att kunna köpa hus år 2017. Tack snälla återigen och kramar! 

Hej tänkte bara tala om först och främst vilken fin blogg och ni är världens finaste människor:). Tänkte bara fråga hur länge fick du stanna på BB?. Och var du orolig som din roll som mamma under tiden ni var på BB?. Och fick ni vara ensamma mycket?..

Hej, tack snälla! Blir jätteglad. Vi fick stanna så länge som vi ville och behövde men hade jag fått välja hade vi nästan åkt hem samma dag som Jason föddes, haha. Det var så skönt att äntligen få komma hem och det enda jag tänkte på under vår vistelse på BB var just att få åka hem. Personalen var jättetrevlig och allt var jättebra men jag känner mig tryggare i mitt egna hem. Nej, jag var aldrig orolig för min roll som mamma. Vi var ensamma 98% av tiden och hade bara korta besök av barnmorskor då vi inte kände att vi behövde hjälp eller liknande. Du kan läsa mer om vår BB-vistelse HÄR. Kram!

En bild från vår första dag på BB. 

Hej Måste börja med att säga att jag älskar din blogg och att du är helt underbar och jag tror du kommer bli världens bästa mamma! Tänkte fråga, hur har din familj, alltså dina föräldrar varit genom din resa med F och nu bebisen? Hur reagera dem på att du gifte dig när du var så ung och när du berättade att du var gravid ? Massor med kramar !

Hej! Tack fina du! Blir otroligt glad, det värmer så mycket! =) Min familj har alltid stått bakom mig i allt och har följt med oss längst hela resan med glädje och kärlek. Kramar till dig!

Hej fina Gaberiella och Fjodor! Grattis till lille Jason, vilken underbar liten kille ni har fått! Jag undrar hur folk i er omgivning reagerade när ni först gifte er ganska unga och sedan valde att skaffa barn så tidigt? Fick ni några negativa kommentarer? Jag är själv 21 år, min sambo/fästman är 23 år och vi slutade med preventiv-medel för ett par månader sen, så förhoppningvis blir det en bebis i magen snart!! 🙂 Jag vet att det är vårt beslut, men samtidigt är jag nervös och en aning orolig för vad alla ska tänka då inga av våra vänner har barn. Sen har jag en väldigt privat fråga som du själv får avgöra om du vill svara på, hoppas du ej tar illa upp!! Jag vet att du har skrivit att det tog ett tag för er att bli gravida, vet ni varför? Tog du några ägglossnings-test så att du vet om huruvida du hade ägglossning eller ej? Tack för en superbra blogg med fina bilder! Kram

Hej! =) Tack snälla du! Blir så glad! Vi har aldrig någonsin fått några negativa kommenterar faktiskt. Ingen av oss!  Tycker inte att du ska oroa dig så mycket för vad andra tycker och tänker, det är ju ert liv och ni ska leva det efter det som känns bra för er. Håller verkligen tummarna för er skull att ni plussar snart! =) Det tog nästan två år för oss att bli gravida och varför vet vi inte. Vi bestämde oss för att aldrig kolla upp det och vi hade inte heller startat en utredning ifall vi inte hade plussat. Vi bestämde rätt tidigt att det som är menat är menat och händer det så händer det. Om inte så inte. Nej, jag har aldrig tagit några ägglossningstest! Tack själv för så fina ord och stora kramar. 

Hej! Först vill jag bara säga att du har en jättetrevlig blogg, har precis börjat följa dig 🙂 Ville fråga hur du ser på att gifta dig och skaffa barn tidigt i livet, är det lättare att göra det med någon som inte är så mycket äldre så att man är ”i samma stadie” eller hade du velat gifta dig och skaffat barn tidigt även om F hade varit mycket äldre än dig (till exempel sex, sju år)? Vore roligt att se hur du ser på det att bli mamma som ung 🙂 Kram!

Hej! Men vad kul! =) Jag vet faktiskt inte! Jag tror att det beror helt på hur personen i fråga är. Både jag och F är rätt mogna för vår ålder och ville gifta oss och skaffa barn. Så det är nog svårt att säga och har egentligen inget med ålder att göra utan mer vad man har för planer på livet och hur snabbt man vill förverkliga dessa planer. =) Kram!

Vad var det hos Fjodor som du föll för? Vad fick dig att känna att han var mannen i ditt liv? Massor med kramar.

Jag föll för hans varma hjärta. Han är på riktigt den snällaste och mest omtänksamma människan jag någonsin har mött i mitt liv. Han får mig att vilja vara mitt bästa jag och han inspirerar mig varje dag till att bli en bättre människa. Det som får mig att känna att han är mannen i mitt liv är att jag vet att jag varken kan eller vill klara ett liv utan honom. Jag behöver honom på alla plan och på alla vis. Utan honom fungerar jag inte. Tusen kramar!

Meningen med livet för mig. <3

Har du och F någonsin tvekat på erat förhållande? Om ni ska hålla för evigt. Har ni haft svackor? Är ny i det här med långa förhållanden och är intresserad av hur andra håller förhållanden vid liv.

Nej, inte nu på senare tid. När vi precis hade blivit tillsammans så gjorde vi dock slut ett par gånger. F flyttade till och med ut en gång men flyttade in igen efter några dagar. Vi kan inte leva utan varandra och det vet vi båda om. Ingen av oss är hel utan den andra och det vet vi båda om. Men ja, svackor har vi haft! Dock inte nu på senare tid. Relationen har blivit allt mer stabil ju äldre vi har blivit. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi bara var barn när vi träffades år 2010.

Hej! Jag är 19 år och väntar mitt första barn. Jag ser mig själv som en ”ung mamma” och hade lite panik över hur mina föräldrar skulle reagera. Hur kände du över det och över att vara ung och få barn. Jag ser många fördelar med det!

Hej! Jag ser inte mig själv som ung mamma faktiskt. Eller ja, åldersmässigt är jag nog det! Men jag har stått på egna ben sedan jag var 15 år och vi flyttade ihop och försörjde oss själva redan som gymnasiestudenter. Jag var aldrig orolig för något då vi har fasta jobb, stabila inkomster och ett trygg, fungerande och långvarigt förhållande. Jag ser varken för eller nackdelar just när det kommer till ålder. Att vara en bra mamma kräver lika mycket oavsett om man är 15 eller 45. Kramar! =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish