Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 6

Hej! Jag undrar oxå om du är helt svensk? Alltså om någon av dina föräldrar har utländsk bakgrund? Älskar din blogg!! Har följt din blogg länge men har aldrig kommenterat! P.S Vi var gravida samtidigt min lille kom den 15 oktober, så det har varit extra intressant och följa dig 🙂

Hej! Ja, jag är halvrysk/halvsvensk. Tack snälla du och stort grattis till lilla pojken! Visst är det helt underbart!? =) Stor kram!

Stort grattis till er fina J! Undrar mest om en uppdaterad ”ska vi flytta hem” inlägg? Vill du låta j växa upp med så långt ifrån sina morföräldrar? Kommer F vara pappaledig? Hur mycket tjänar du på bloggen? Ni verkar alltid köpa nya och dyra saker. Vad jobbar F med?

Tack snälla du! Det kommer ett sådant inlägg inom kort där du kommer att få veta allt kring flytt osv. Så håll utkik! F kommer att vara pappledig i ungefär ett år. Jag tjänar rätt mycket på den men väljer att hålla exakta siffror för mig själv. F jobbar som supporttekniker på TELIA =) Kram!

Först – G R A T T I S till lille J! Vilket litet mirakel 🙂 Jag har en lite annorlunda fråga. Har du några tips för att få bättre självkänsla? Jag försöker tänka positivt och allt det där, men det är ändå ständigt negativa tankar som kommer upp i mitt huvud.. Jag skulle vilja ha lite mer komplimanger från min sambo, som jag vet att du får från F hela tiden. Men vet inte hur man säger det till honom på ett bra sätt, haha. Kram!

Tack fina du! Ja, det har jag! Ställ dig naken framför en helkroppsspegel varje kväll och ge dig själv en komplimang för något. Det kan vara både utseendemässigt eller någon fin egenskap som du besitter. Du måste komma på en ny grej varje kväll. Och du måste säga den högt. Låter konstigt men det funkar faktisk när man har hållit på med det ett tag. Ett alternativ till detta är att skriva ner tre saker som du har gjort bra under dagen varje kväll samt tre saker med dig som ÄR bra. Man kan också sätta upp och sprida ut små lappar lite här och där med fina ord och pepp till sig själv. Ibland är det rätt svårt att ge sig själv komplimanger men om man funderar ett tag så kommer man oftast på att man är bättre än vad man tror. När det kommer till att prata med din sambo om komplimanger så tycker jag att du ska våga säga det rakt ut. Den personen man delar livet med är trots allt den som ska stå en närmast och som man ska våga prata med om allt mellan himmel och jord. Så våga ta upp det med honom! Alla behöver påminnas om att man är vacker, snäll, fantastisk, duktig, underbar och älskad. Och han kan inte läsa dina tankar så han vet helt säkert inte om att det är något du skulle vilja trots att han förmodligen flera gånger om dagen tänker på hur fin du är eller hur fantastisk han tycker att du är! Något annat du kan testa annars är ju att ge honom minst en komplimang om dagen och se om han hakar på. Testa att berätta för honom hur snygg du tycker att han är när han kommer ut naken ur duschen en kväll – då lär han helt klart säga ”detsamma”. Så har du en början iallafall på det hela! Kramar till fina dig! <3

Hej! Har en fråga om den grå odd molly filten, är den tunn och lätt eller är den tyngre. Tycker den är så fin, jag gillar filtar med tyngd så att en könner att den är på en liksom. Haha. Så hoppas den är det. ;D Fantastiskt fin familj är ni, vill bara säga der också. /Sab

Hej! Den är rätt tung skulle jag säga. Det är en rejäl filt så gillar du ”tunga” filtar så lär du älska denna. Tack för så fina ord och stora kramar till dig!

Jason sover på finaste filten från Odd Molly och inwhite4you.se.

Hur mycket lägger ni på mat och frukt varje månad?

Mellan 4000-7000:- i månaden skulle jag tro. Kram!

Vilken typ av effekt lägger du på dina instagrambilder?

Valencia! 

Hej! Jag undrar om du redigerar dina bilder i någon app innan du publicerar? Och jag vill önska er all lycka med den lille, som verkligen är så söt! 

Hej! Nej, jag ”redigerar” bara mina bilder i instagram-appen och lägger på filtret valencia. Tack snälla du och kramar!

Åh älskar din blogg! 🙂 kollar in flera ggr/dag för att läsa! 🙂 Har du körkort? Vad har du för utbildning? Vad jobbade du med innan du blev gravid? Har du tänkt att plugga på högskola/universitet i framtiden & isf vad skulle du vilja plugga? Vad jobbar F med?

Hej fina! Åh vad glad jag blir, tack! Nej, jag har inte körkort. Jag har inte heller någon utbildning mer än att jag har läst natur på gymnasiet och ett par kurser på universitetet. Jag jobbade på ett företag som levererar TV i kundservice. Jag kommer helt klart att vilja plugga i framtiden men exakt vad vet jag inte ännu. F jobbar som supporttekniker på TELIA =) kramar!

Hej! 😀 ♡ En fråga: Jag har funderat kring det faktum att ni inte äter kött. Hur får ni i er de dagliga proteinintag som man behöver? 🙂 En vanlig förutfattad mening för en som inte har sån stor koll är ju att man måste äta massa bönor, vilket jag inte upplever utifrån dom bilder du lägger ut i bloggen 😛 Bara en nyfikenhetsfråga från en som (ännu) inte är så insatt i hur det är att vara vegetarian eller vegan 🙂 ♡ Tack på förhand för svar och Kram till dig och din fina familj! 😀

Hej! =) Så länge man äter en allsidig kost när man är vegetarian så får man i sig allt man behöver. Det är inte bara bönor och liknande som innehåller protein utan många grönsaker osv. Broccoli och andra gröna grönsaker är bland annat superbra källor till just protein. Stora kramar tillbaka från oss! <3

Hej! Grattis till bebisen 🙂 Jag är själv gravid i vecka 32 och kommer få lov att vara hemma nu tills min bebis kommer för jag har hemska besvär med foglossning, sammandragningar samt dåligt blodvärde. Men jag vet inte om jag kommer klara det, kommer klättra på väggarna. Vet att du var hemma ganska länge innan er son kom, hade du någon planering för varje dag vad du skulle göra för att tiden skulle gå? Vad kan man hitta på för att tiden inte ska gå så sakta varje dag? Kram

Hej, tack snälla! Åh vad mysigt! Du har något underbart som väntar dig =) Så jobbigt, lider med dig. Det är inte kul med alla krämpor som kommer med graviditeten. Nej, jag hade ingen planering alls utan försökte sova så mycket som möjligt för att dagarna skulle gå snabbare och för att få mer energi. Sedan lagade jag rätt mycket mat och testade nya recept, läste bloggar och böcker och tog promenader. Städade och boade hemma och ja.. alla dessa småsaker fick tiden att gå. Försök att bita ihop och VILA mycket – all energi behövs när man väl är inne på förlossningen och även när man är nybliven mamma. Massor med kramar till dig och lycka till när det är dags. 

Hej! Återigen stort grattis till er fina lilla prins. Jag undrar hur du fick din blogg att bli så stor som den blivit? Har du gjort något speciellt eller har läsarna bara kommit av sig självt? Brukade du göra reklam för din blogg på något sett? Vad skrev du om som ”grund”? T.ex. Intresse, inredning, mat? Hur ofta uppdaterade du? Vid vilken ålder började du? Vilken blogg portal använde du dig av? Jag har precis börjat blogga själv, men vet inte riktigt hur jag få den att rulla. Många stora kramar till dig och din underbara familj!

Hej! Tack snälla du, blir så glad! Jag tror att det är viktigt att man ser till att synas på sociala medier. Kommentera och gilla mycket, bjud på dig själv och framförallt var dig själv! Sen har man ju tur om folk fastnar för en och finner en intressant – men att synas mycket är viktigt enligt mig. Jag har alltid drivit bloggen som en livsstilsblogg så jag skriver egentligen om allt du nämnde ovan. Om mig, mitt liv, inredning, shopping, tankar, känslor.. Allt som cirkulerar i mitt huvud egentligen. Jag började blogga ”på riktigt” på denna portal (for.me) år 2014. Lycka till med din blogg och massor med kramar till dig!

Hej och grattis till den nya söta familjemedlemmen!! Han är otroligt söt och ni ser ut att ha en fantastisk familj. Jag har en fråga om hur ni ser på den veganska livsstilen. Jag och min sambo försöker äta så veganskt som möjligt pga att det inte är bra för kroppen med kött och mejeriprodukter i stora mängder. Vi har dock inte uteslutit det helt utan äter det ibland. Nu vet inte jag, men ni äter ju bla. choklad ibland och det ser ut som vanlig mjölkchoklad, fuskar ni lite ibland eller har ni hittat bra ersättning till allt?:) din blogg är väldigt bra inspiration till att fortsätta äta mer veganskt:))

Hej! Tack snälla du!! Värmer jättemycket. Vi är ju inte veganer idag utan äter mejeri, ägg och liknande ibland. Dock så utesluter vi det så mycket som möjligt i vardagen och använder oss av andra alternativ när det kommer till exempelvis den vardagliga matlagningen. Istället för matlagningsgrädde använder vi havregrädde, istället för ägg använder vi gärna äggersättning (finns att köpa i vanliga matvarubutiker) osv. Vi äter dock vanlig choklad, en bit ost eller lite smör biland. Även ägg då och då. Så vi har inte tagit bort animaliska produkter helt utan undviker det bara i den mån det går i vår vardag. Kramar och tack snälla för fina ord. 

Hej fina du! Jag läser din blogg dagligen och måste bara säga att jag tycker den är så mysig! Har inte läst den sådär jättelänge så undrar lite hur ditt liv såg ut innan du blev gravid. Vet att du höll högt tempo då du skrivit det hehe! Var du en partypingla eller var det hemmakvällar som lockade mest? Du är ju bara 20 så det är väldigt intressant att veta! När jag var 20 festade jag hela tiden och hade inga tankar alls på att jag var redo att bli mamma, jag är 23 idag och känner mig redo känslomässigt just nu, och är i ett fast förhållande. Det är lustigt hur allt kan vända och framför allt mogna på bara ett par år tycker jag! Ta hand om dig och din lilla fina familj! Kram

Hej! Åh, vad kul att du tycker det, blir så glad! Innan jag blev gravid så levde jag i princip på samma vis som jag gör idag. Festade väl någon gång då och då men inte allt för många gånger per år. Men ja, jag höll absolut högt tempo när det kom till exempelvis att jobba. Hade många bollar i luften! Men nja, festande har aldrig varit min grej och det bästa med en partykväll är att få komma hem, dra av klackarna och krypa ner bredvid F i sängen. Håller med dig, det är rätt häftigt hur man kan förändras och tänka om på bara några år. Stora kramar tillbaka till fina dig!

Hur/när blev du en så stor bloggare? Var det pga graviditeten eller tidigare än så? Blir du sponsrad eller tjänar pengar varje gång du gör reklam för olika produkter/företag? 🙂 Tjänar du mer på bloggen eller på ditt andra jobb? Och hur mycket tjänar du på just bloggen? Kul o veta bara 🙂

Min blogg började växa som mest när jag blev gravid men jag hade en stor blogg redan innan graviditeten. Dock absolut inte ens i närheten av så stor som den är idag! Jag tjänar pengar på all reklam jag gör såklart och ja, jag tjänar ungefär fyra/fem gånger så mycket på bloggen =) Exakta siffror håller jag gärna för mig själv, kram!

Hej! Har följt dig ett tag nu och verkligen älskar din blogg! Jag vet att du kände dig obekväm under graviditeten och inte vacker alls (trots att du var hela sjukt vacker hela tiden) känner du dig fortfarande osexig och obekväm nu när J är född med rinnande tuttar, stygn etc. eller släppte allt när du fick honom och alla komplex försvann? Och fråga två, vad är mest likt dig som J har fått och vad är mest likt F? Miljoner kramar!

Hej! Vad kul, blir verkligen superglad!! =) Tack! Vad snäll du är! Precis som du skriver så kände jag mig inte alls fin som gravid. Men jättetack för att du tycker det! Jag känner mig rätt snygg igen faktiskt. Jag blöder inte alls där nere längre och har all tid i världen till att duscha och göra mig fin när F är hemma och kan ha mini. Det som är jobbigt är väl att tuttarna rinner konstant, haha.. Men efter en dusch känner jag mig alltid fräsch igen även på den fronten så det är lätt att åtgärda. Än är det en bit att gå för att hitta tillbaka till att trivas till fullo med mitt utseende och min kropp – men jag trivs otroligt mycket bättre nu än under graviditeten iallafall. Han är nog mest lik mig just nu faktiskt. Det varierar lite från dag till dag. När han var helt nyfödd var han mer lik F. Tusen kramar!!

Vad skulle du vilja bli i framtiden? Ditt bästa minne? Nånting du ångrar? Är du en positiv eller negativ person? Vad gör dig ledsen? Vart vill du bo i framtiden? Favorit affär? Vad är det bästa med att vara just du? Varför har du stängt kommentarfältet? Är du rädd för att få negativa kommentarer? Något du inte gillar med dig? Är du en blyg eller social person? Vad gör dig glad?

Jag vet faktiskt inte exakt vad jag vill bli ännu men har drömmar om att jobba inom marknadsföring, sociala medier och med människor. Mitt bästa minne är när Jason kom till världen och när jag och F gifte oss tror jag. Även när vi flyttade från Umeå. Ja, jag har gjort ett par saker som jag ångrar. Tycker dock inte att man ska haka upp sig utan lära sig av sina misstag och gå vidare i livet med erfarenheter och ny kunskap. Jag är en positiv person för det mesta men har som alla andra dåliga dagar. Något som gör mig ledsen är människor som inte har empati för andra levande varelser, människor som djur. Jag vill bo nära min familj i framtiden. Mina favoritaffärer är Gina Tricot och BIKBOK. Det bästa med att vara jag just nu är att mitt liv är så fantastiskt. Finns inget jag saknar och finns inget jag skulle vilja ändra på. Jag stängde inte kommentarsfältet för att jag var rädd för negativa kommentarer utan för att jag var höggravid och hormonell och vaaarje dag fick pekpinnar från alla möjliga människor via bloggen om vad man ”ska” och ”inte ska”. Alla som har varit gravida eller har barn blir ju automatiskt ”experter” inom ämnet och vill gärna tillrättavisa en. Det gjorde mig leds och jag bestämde mig för att jag inte behövde läsa sådana saker där och då. Jag kommer att låsa upp kommentarsfältet igen när jag fått lite mer rutin i vardagen och känner att jag kan svara på alla kommentarer precis som jag gjorde förr. Jag ogillar inget med mig själv med tycker att jag kan jobba på mitt tålamod lite, haha. Jag är väldigt social men kan vara blyg ibland också. Tre saker som gör mig glad är min familj, shopping och att träna. Kram!

Vill börja med att säga hur kul det är att du äntligen öppnat ditt kommentarsfält igen! Har längtat! Min fråga är hur ditt och F:s sexliv förändras sen lilla J kom till världen. Är det svårt att få tid till det nu eller flyter det på som vanligt? Sen måste jag passa på att skriva att du verkar vara en helt fantastisk person och att du och F verkar vara helt underbara föräldrar till er söta lilla gosse.

Hej! Åh, vad kul att du tycker det! =) Det är absolut svårt att finna tid för varandra, både när det kommer till sex och annat som man gärna vill göra på tu man hand (typ äta en middag i lugn och ro eller kramas länge i soffan). Men vill man finna tid så gör man det och vi ser till att ha tid för varandra iallafall en stund per dag. Tack snälla för så fina ord, värmer jättemycket. Stora kramar!

Vars är du uppväxt? Stad, stadsdel, syskon, vilken dagis, skola, i hus eller lägenhet osv? 

Ser att det är en norrlänning som skrivit denna kommentar baserat på ordet ”vars”, haha 😉 Jag bodde i Holmsund (som ligger lite utanför Umeå) mina första levnadsår men har även bott på Ersboda, Tunnelbacken, Mariehem, Ålidhem, Teg och en bit utanför Umeå i Nordmaling. Jag har bott i både villa, lägenhet och radhus. Jag har gått på Minervaskolan i princip hela mitt liv och började sedan på Waldorf när det var dags för gymnasiet. Förskola gick jag på i Holmsund. Kram!

Det sägs ju att den rätta kommer med tiden. Känner dock att ”min rätta” har nog blivit påkörd av en lastbil (skämt åsido), jag är 22 år och aldrig haft ett förhållande. Känner mig nästan lite stressad över den situationen. Nu bor jag dessutom i Tyskland och jobbar med hästar vilket försvårar det ännu mer tycker jag. Vad säger du om folk som mig som känner såhär när flertalet av ens vänner haft förhållanden väldigt länge/är förlovade eller till och med nu fått barn också? 🙂

Åh, jag säger HÅLL UT. Snart kommer han/hon att stå där och allt kommer att kännas så självklart. Du är fortfarande jätteung så tro mig, du kommer hinna möta din rätta! Lovar att han inte har blivit påkörd av en lastbil trots att det kanske känns så 😉 Jag tycker ärligt att du ska försöka skita i allt som har med kärlek att göra för det dyker upp när man minst anar det. Jag blev liksom kär i min bästa vän och visste knappt om att jag blev det förrän jag var så kär att jag höll på att smälla. Så det kommer när man minst anar det och minst förväntar sig det. Oroa dig inte fina du! STOR kram! <3

Jag har en fråga som jag funderat på många gånger under tiden du var gravid och det är hur du (vad det verkar som) smidigt kom ner på golvet då många bilder är tagna i spegel när du sitter ner på golvet? 🙂 och hur du tog dig upp på fötter? Stödde mot möbler, upp på knä, stånka och kämpa? Haha! Ja du förstår säkert min fråga 😉 Tusen tack för en bra blogg, och glöm inte att du är vacker!! Kram

Haha vilken kul fråga! Jag var rätt smidig som gravid trots att jag där och då kände mig som en elefant, hehe. Jag kunde raka benen själv, ta på mig skorna, springa, hoppa, böja mig ner, sätta mig på golvet och ta mig upp osv under hela graviditeten utan några problem. Så tyvärr har jag inga supertips utan hade bara turen att vara rätt rörlig även som preggo och ta mig ner och upp på golvet. Kramar och tack för så fina ord!! <3

En av alla tusen spegelbilder, haha. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish