Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 5

Hej! Grattis till er fina guldklimp. Vill börja med att berömma dig för din blogg o dina fina bilder på Instagram! Jag är nästan dubbelt så gammal som dig men jag älskar verkligen din blogg,så nu vet du att du även har äldre följare. Jag har en fråga om boende. Jag undrar genom vilken hyresvärd ni fick er lägenhet? Jag o min man bor oxå i Göteborg o vi har stått i boplats kö i flera år utan att lyckas få kontrakt så jag undrar om du kan ge mig några tips om hyresvärdar? Ni fick väl lägenhet fort har jag för mig så jag vore väldigt tacksam om du kunde berätta hur ni fick lägenhet så snabbt! Ta hand om er! Kram

Hej! Tack snälla du för så fina ord. Blir så himla, himla glad verkligen! Så roligt!! =) Vi fick vår lägenhet via boplats och vår hyresvärd är Wallenstam. Just dessa nybyggda lägenheter i området som vi bor i krävdes det ingen kötid för att få utan allt baserades på vad man hade för inkomst och jobb. Innan vi fick kontraktet hos Wallenstam så hyrde vi i förstahand av en hyresvärd som heter ”Västerstaden” (tror jag). Här krävdes inte heller någon kötid och denna lägenhet fick vi via blocket då dom annonserar ut på det viset ibland. Detsamma och kramar!

Jag är nyfiken på vad som hände med tankarna kring att flaska/amma. Tankarna när du var gravid och hur de kunde ändras 🙂

Ju längre in i graviditeten jag kom desto mer började jag tveka på hur jag skulle göra. När vi väl hade kommit till förlossningen så gick jag in med inställningen att jag får se hur det känns när han väl är ute. När han kom upp på bröstet så kändes det genast så självklart och jag VILLE amma. Så det var egentligen så det gick till när jag ”ändrade” mig. Kram!

Vad tänker du ang sex nu efter förlossningen? Har ni satt igång eller är det något som du inte alls tänkt på? Hur är relationen med din bästa vän uppe i Umeå efter du blev gravid? Kommer inte ihåg vad hon hette, men hon började på S tror jag… Är ni fortfarande bästa vänner eller har ni glidit ifrån varandra?

Ja, vi har sex igen! Man får dock anpassa sig efter den lille i hemmet och har inte riktigt samma tid för varandra som innan han kom. Men det är helt okej och vi finner tid ändå för det mesta. Allt går om man vill! Relationen med min bästa vän i Umeå är fortfarande lika nära trots att vi inte pratar varje dag. Vi båda har fullt upp med annat. Men nej, vi har inte glidit ifrån varandra. 

Hej och tack för en fin blogg! Först och främst vill jag bara säga att det är så kul och spännande att få ta del av er lilla bebisvardag och allt vad det innebär. Nu till mina frågor: Hur tror du ert liv hade sett idag ifall ni inte hade skaffat barn nu när ni gjorde det? Har du/ni alltid drömt om att få barn? Vad vill du jobba med i framtiden/har du något drömjobb? Skulle du kunna tänka dig att läsa något på universitetet? Vad gillar du att göra på fritiden? Var det självklart för er att gifta er när ni gjorde det/när visste ni att det var ”dags” så att säga? Har du körkort? Känner du dig vuxen? Vad är din inställning till att vänta med giftermål och barn tills 30-års-ålder trots att man vill/känner sig redo långt tidigare? Tror du att F och du håller ihop hela livet? Där var min blandmix av frågor! Du får ha det så bra, tycker du gör ett superbra jobb med bloggen och önskar dig all lycka till i framtiden 🙂

Hej och tack snälla för så fina ord! Blir jätteglad! Om vi inte hade skaffat barn så hade vi nog rest en hel del tror jag. Och jobbat mycket mer båda två. Sen hade vi nog köpt en till hund också, haha. Ja, vi har alltid önskat barn. Iallafall så länge vi har varit tillsammans. Jag vill fortsätta att jobba inom sociala medier/marknadsföring men vet inte exakt med vad ännu. Ja, jag vill gärna läsa på universitetet någon gång i framtiden och kommer absolut att göra det när jag är helt säker på vilken utbildning jag vill gå. På fritiden så tycker jag mest om att ta det lugnt. Mysa, äta gott, se på film, fika med vänner, träna och ta promenader både ensam och med vovvarna. När vi gifte oss så kändes det helt självklart och rätt. Vi älskade (och älskar fortfarande såklart) varandra mest i världen och visste (och vet, hehe) att vi vill dela hela livet ihop – så varför vänta? Så kände vi iallafall. Jag har inte körkort och känner inte heller behovet av att ha det just nu. Det räcker gott och väl för oss att en i hushållet har det som det ser ut idag. Ja, jag känner mig vuxen och har gjort det sedan jag flyttade hemifrån. Jag tycker inte att det finns någon anledning att vänta om man vill och känner sig redo. Då förlorar man bara massor med tid. Samtidigt så är detta upp till var och en och det finns inga rätt och fel. Alla tar saker i sin egna takt och man får känna efter vad som känns rätt för just en själv. Ja, jag tror att vi kommer att hålla hela livet. Jag hoppas verkligen det iallafall. Det finns ingen garanti på kärlek och man får leva för stunden och vårda sin relation varje dag. Kramar och återigen tack snälla för så fina ord!

Hej! Vi ska ha vårt första barn och det är beräknat i Januari. Vad har du för tips inför förlossningen? Vad ska man tänka/göra när det är som värst och gör som ondast? Tack för en bra blogg och stort grattis till fina pojken 🙂

Hej! Åh, vad spännande. Du har något helt underbart att se fram emot. Tips inför förlossningen.. Hmm.. Alltså mitt absolut bästa tips är att inte vara rädd för smärtan. Låt den skölja över dig och acceptera den så gott det går. Kom ihåg att det är ”bra” och ”positiv” smärta och att din kropp KAN föda barn – även om du själv har noll koll på vad som händer. Slappna av så går hela förloppet snabbare! Rör på dig mycket mellan värkarna så att bebis sjunker så långt ner i bäckenet som möjligt – då går krystarbetet snabbare sen och förlossningen tar mindre tid. Drick mycket mellan värkarna och ät något sött för att få så mycket energi som möjligt. Fokusera på varje värk när den kommer och var ”här och nu”. Om man hela tiden tänker på att man kommer att ha minst hundra värkar till efter den man befinner sig i så blir allt genast mycket jobbigare. Beröm dig själv efter varje värk – för just den värken kommer aldrig tillbaka mer. Tack för fina ord och lycka till på förlossningen. Kramar!

Hej! Hundgalen som jag är, när skaffade ni era fina hundar och hur gamla är de nu? Vart köpte ni de någonstans och vilka raser är det? Har ni tränat de själva och hur har ni gjort då? Underbar blogg. Kramar /Susanne

Hej! Åh, vilken kul fråga! Vi skaffade Dexter i november 2012 och Zelda i maj 2013. Dexter är tre år och Zelda är två och ett halvt år. Vi köpte Dexter i Luleå och Zelda en bit utanför Malmö. Dexter är en blandning mellan prazsky krysarik och dvärgpudel och Zelda är en tibetansk spaniel/chihuahua/russkiy toy. Vi har inte tränat våra hundar så mycket tyvärr, hehe.. Det enda dom kan är typ ”sitt”, ”ligg”, ”vi ska gå ut”, ”gå och lägg dig” och ”nej”. Dom är mer som familjemedlemmar och får göra lite som dom vill här hemma. Tack för fina ord och stora kramar tillbaka!

Vår fina, älskade Dexter förra sommaren. 

Du har en sån fin grå draperad topp på dig! Tänker att ja är ute efter sådana sen efter min graviditet. Borde funka bra att amma i och ändå se hyfsad ut… har du inköpstips? 🙂

Den är från BIKBOK och nästan alla mina liknande toppar är därifrån. Så kika där! Dom har så mycket fint. Kramar!

Min snygga topp! Älskar den och verkligen amningsvänlig också. 

Använder du dig av något preventivmedel just nu, och vad isåfall ? 🙂

Hej! Nej, det gör jag inte. =) Om vi någon gång i framtiden kommer att använda preventivmedel så kommer vi att använda Natural Cycles då det inte innehåller hormoner. 

Hejsan! Stort grattis till eran super fina son , väntar själv en grabb på nyårsafton 🙂 jag tänkte kolla vad du anser att du köpte som var onödigt innan Jason kom och vad du tycker har varit nödvändigt att ha hemma för hans ankomst? Sedan tänkte jag också om de är något du ångrar att du inte köpte innan han kom som du behövt köpa nu i efterhand? Kan vara skönt att få lite tips om vad man själv ska tänka på inför hans ankomst 🙂 tack för en super bra blogg!! Kram

Hej! Tack snälla! Åh, grattis! Du har något underbart framför dig. Det jag nu i efterhand känner var onödigt var bland annat alla babynest. Han sover aldrig i dom! Sen så var hans egna säng också onödig då han sover med oss. Men den kanske kommer till användning lite längre fram. Alla ”finare” kläder var också onödiga då pyjamaser, bodys och enklare byxor är att föredra enligt mig. Jag ångrar lite att jag inte köpte mer praktiska kläder (dock så handlade vi det när vi kunde se vad vi behövde så det är inget vi saknar idag) – annars känner jag att vi hade i princip allt som behövdes. Något som går åt mycket här hemma är filtar, så jag är glad att vi hade flera olika. Kramar och tack själv!

Förlorade du din oskuld med F och han med dig? Om ja, tror du han någonsin skulle vilja vara med andra istället för dig för att testa något nytt?

Nej, ingen av oss förlorade sin oskuld till varandra =) Nej, jag vet att han aldrig skulle vilja vara med någon annan än med mig. Kram!

Hur uttalar ni ert efternamn? Säger man ”jåss” eller typ som ”juice”? 🙂 

”JÅSS” =)

Hej! Super härlig blogg o instagram du har! Undrar varför du och din man valde att bli vegetarianer och länge har ni varit de? Var en av er det först eller var det ett val ni gjorde tillsammans?

Hej! Tack snälla för fina ord. Vi blev det på grund av djuren under vintern 2013. Vi lyssnade på radio kring jul där köttkonsumtionen togs upp och det nämndes hur många grisar, kor och andra djur som blir mördade och uppätna just runt jul. Jag blev så illamående att jag var tvungen att öppna bildörren och kräkas och F bara grät. Efter detta bestämde vi att kött inte är något som kommer att finnas i vårt hem någonsin mer. Så ja, vi blev det samtidigt och tillsammans. Kramar!

Blev livet som förälder som du hade tänkt dig eller är det något som är annorlunda? Hur många barn vill ni ha, eller tycker ni det räcker med Jason? Vad hade ni för namnförslag till flickor?

Hej! Nej, livet som förälder är så obeskrivligt fantastiskt att jag aldrig hade kunnat föreställa mig det ens i min vildaste fantasi. Det är verkligen underbart att vara mamma. Jag trodde att det skulle vara mycket jobbigare och svårare men hittills har det enbart varit som i en dröm. Magiskt! Vi vill ha tre barn som det ser ut idag! Hade han blivit en flicka så hade han fått heta ”Nova Noelle Joss”. Kram!

Har du kvar lika mycket vänner nu som innan. Då jag har hört att man förlorar vänner efter man har fött barn?

Nej, alla vänner jag hade innan jag blev gravid och innan jag fick barn har jag kvar än idag. Dock så har jag inte så många vänner utan bara ett fåtal som står mig väldigt nära. Kram!

Hej Gabriella! Stort grattis till sonen, vilken söting! Tänkte liksom många andra hur ni får ihop allt ekonomiskt. Förstår att du tjänar endel på bloggen och att du har endel sponsorer också via den men hur har ni råd i sådan ung ålder med skönhetsbehandlingar, mängder av barnkläder mm? Jag är själv i din ålder och känner att det kommer dröja länge innan jag och min pojkvän kan skaffa barn då vi just nu lever ett sparsamt studentliv och inte har speciellt mycket pengar. Hade varit superintressant att få höra hur er väg till en stadig ekonomi gick till. Kram 🙂

Hej fina du och tack snälla! Vi har en väldigt bra ekonomi och började bygga på den redan när vi var 15 och 17 år och flyttade ihop. Idag har vi högre inkomster än någonsin och är tacksamma över det livet vi har möjlighet att leva. F jobbar heltid och för det mesta kvällstid, vilket ger en bra lön och min lön som jag tar ut via bloggen är också väldigt bra. Så det är egentligen på det viset vi har råd. När vi precis hade flyttat ihop så hade vi ingen möjlighet till att spara då vi båda pluggade på gymnasiet och enbart jobbade extra för att kunna betala mat och hyra. Egentligen hade vi det rätt knapert under hela tiden som vi bodde i Umeå då F inte direkt var högavlönad och jag var student och extrajobbade. När vi flyttade till Göteborg så började båda jobba heltid och därefter växte även min blogg och jag kunde sakta men säkert ha den som inkomstkälla och jobb. Så det är egentligen vår väg till en stadig ekonomi. Idag lägger vi även undan mycket varje månad för framtida husköp och för oväntade utgifter. Kram! =)

Hej! Grattis till er son! Tycker du redan delar med dig av väldigt mycket och jag älskar din blogg! Tänkte fråga hur du/ni tänker med pojk/flick saker, ex om din son vill leka med dockor, bära typiska ”flick” kläder or whatever när han blir lite äldre?

Hej! Tack snälla du! Blir så himla glad verkligen. Jättetack! Självklart får han leka med dockor och bära rosa när han blir äldre om han vill. Kommer stå bakom honom oavsett vad han vill leka med eller ha på sig och kommer också att köpa honom det han själv önskar och inte det jag tycker att han ska ha. Så länge han är så liten att han inte kan bestämma själv så kommer jag dock att klä honom som jag gör idag – grått, vitt, blått och ja… i rätt ”typiska” pojkkläder ändå. Bara för att jag själv tycker att det är fint. I framtiden så kommer jag dock aldrig säga nej om vi är inne i en butik tillsammans och han önskar en rosa kjol eller ett par ballerinaskor. Vill han ha en docka i julklapp och inte bilar så är det också en självklarhet. Det är helt hans val. Kramar!

Hej! Vad hade ni för alternativ till namn till Jason? Om han vore tjej/ andra killnamn 🙂

Hej! Just namnet ”Jason Julian” har vi alltid vetat att vårt barn ska heta ifall det blir en pojke. Tror vi spikade det namnet redan 2011, haha. Så vi hade inga andra killnamn. När det kommer till namn till en flicka så hade han fått heta ”Nova Noelle”. Kramar!

Hej, gillar din blogg jätte mycket! En fråga, är ni Jehovas vittnen eller tror ni på nått speciellt? All lycka till dig och din familj!

Hej! Tack snälla! Nej, det är vi inte. Vi är däremot kristna men inte så aktiva i kyrkan. Vi tror på högre makter bägge två. Tack och kram!

Hej! Jag gillar din blogg starkt! Jag undrar vad du har för framtidsplaner? Kram!

Hej! Vad kul, blir så glad. Tack! =) Jag vill köpa hus och fortsätta jobba med bloggen precis som idag. Jag vill ha fler barn och i framtiden också utbilda mig. Till vad vet jag dock inte ännu. Du kan läsa mer om mina framtidstankar HÄR. Tusen kramar. 

Hur mycket lägger du på naglar, hår, solarium o skönhet per månad?

Har ingen aning på exakta summor men ett par tusenlappar iallafall, kram!

Jag har för mig att ni har 2-3 babynests, men ni verkar mest låta honom sova direkt på soffan. Hur kommer det sig? Du har aaaaalltid strumpor eller tofflor på dina bilder. Ogillar du dina fötter? Fötter i allmänhet? Så vill jag säga att det är så trevligt att få se bilder på ditt ansikte nu! Du är himla vacker och det gör bloggen ännu lite trevligare att besöka!

Ja, i vårt fall har inte babynesten varit nödvändiga för fem öre. Han sover bara direkt på soffan eller direkt i sängen. Vi får se om han kanske tycker om dom längre fram eller om dom helt enkelt förblir oanvända. Haha, vad kul att du har lagt märke till det. Nej, jag har rätt snygga fötter faktiskt och ser alltid till att hålla dom fräscha, lacka naglarna och skämma bort dom med goda krämer. Jag fryser dock väldigt mycket om just fötter och händer och har gärna sockar eller tofflor på mig när jag är hemma. Vad kul att du tycker det! Tack snälla! Jag personligen tycker inte alls att jag blir bra på bild men vet att ni läsare gärna vill se mig lite mer – så får bjuda på det, hehe. Kram!

Här lyckades vi få honom att sova en stund i sitt babynest. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish