Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Svar på ännu fler frågor

Äter du gelatin? Du la en gång ut bild på godis som du åt, men det kanske inte innehöll gelatin?

Ja, jag äter det i godis och i bakverk ibland. =)

Har varit gravid 2 gånger och under båda graviditeterna kunde jag inte få orgasm vid sex. Hade du samma problem? Hade varit kul att veta hur andra hade det. Älskar din blogg btw uppdaterar och läser den flera gånger dagligen 🙂

Nej, hade inte det problemet! Tack fina du, blir så glad. Kram! =)

Hur ofta rakar du ben/armar? Nått tips för hårminskning på kroppen?

Rakar benen typ var tredje dag men vaxar hellre på sommaren. Borde egentligen göra det året om men det tar för lång tid och jag är lat, hehe. Armarna rakar jag inte alls. Vaxade dom ett tag men har slutat med det då det är så pass lite hår på dom ändå. Ja, det bästa tipset jag har är att vaxa isåfall. Ju fler gånger man gör det ju glesare blir det mellan stråna. Att epilera ger också samma resultat. 

Hej, har läst din blogg i ca 1,5 år nu och har egentligen ingen specifik fråga men tänkte bara säga att din blogg är så otroligt fin och önskar er all lycka med Jason. Men tänkte ändå om du kanske kunde lägga upp mer om er kost/vegan osv och recept, gärna mer ”ur er shoppingkasse” Stor kram

Hej fina! Åh, vad kul att du har hängt med så länge. Blir så glad! Och tack för alla superfina ord. Värmer verkligen enormt! Tack! Och ska absolut börja visa mer av det, kram!

Hur har din uppväxt sett ut? Trygga hemförhållanden? Otryckt? Syskon? Osv Älskar din blogg och önskar er all lycka med den lille killen. Kram

Min uppväxt har varit väldigt trygg och jag har växt upp i väldigt bra familjeförhållanden. Har alltid haft stöd hemifrån och har alltid fått leva ut mina drömmar och visioner. Har alltid känt mig trygg och älskad och aldrig rädd eller otrygg. Min mamma har alltid varit en riktig superwoman och är också min största kvinnliga förebild som visat mig att inget är omöjligt och att man klarar allt bara man vill. Min pappa gick bort när jag var sex år och där väntade en rätt tung period för min familj – men vi tog oss igenom det. Min bonuspappa som har hängt med sedan jag var nio/tio år är min klippa och trygghet och världens bästa pappa. Är så tacksam för att han kom in i våra liv. Ser honom inte ens som en ”extrapappa” utan mer som min riktiga pappa trots att vi inte har blodsband. Det är han som har varit med under den ”viktigaste” och längsta perioden i mitt liv – genom tonåren och tiden därefter. Självklart saknar jag min biologiska pappa också, men är inte allt för ledsen idag utan bär honom med mig som ett kärleksfullt minne från våra fina stunder. Jag har växt upp med en helt fantastisk manlig förebild som tagit hand om mig och älskat mig villkorslöst och det är jag evigt tacksam för då jag helt klart inte hade varit den jag är idag utan den kärleken. Jag har två syskon. En lillebror som ligger nära i ålder och en lillasyster som är mer än hälften så gammal som mig. Det ”värsta” som har hänt mig under min uppväxt är att jag bodde i fosterfamilj i ett år ungefär som 13/14-åring (om jag inte minns helt fel). Jag var inte helt enkel i den åldern och rökte, umgicks med betydligt äldre killar som tog droger och skolkade från skolan. Så ja, jag var en riktig skitunge. Har jättedåligt samvete idag för att jag gjorde det så jobbigt för min familj under den tiden, haha.. Men ja, jag var en vilsen nybliven tonåring som försökte hitta mig själv. Alla har vi varit där någon gång mer eller mindre. Tack för så fina ord! Massor med kramar till dig!

Hej Gabriella! Innan min fråga tänkte jag bara säga att eran prins är så himla söt, blir nästan sugen på barn själv hehe. Men min fråga är då vad arbetar ni med? Ni tycks ha så bra ekonomi 🙂

Hej! Tack för så fina ord! Han är helt underbar! Vill nästan ha fler barn själv nu på en gång, hehe.. Jag bloggar och F jobbar som supporttekniker på TELIA =) Kram!

Kommer du aktivera ditt kommentarsfält på alla inlägg och vad tycker du om köttindustrin? SÅ kul att följa dig när du har fått din lilla kille.

Hej! Ja, det kommer hända lite kul med bloggen nu framöver och jag kommer nog att öppna kommentarsfältet inom kort när jag känner att jag har tid att svara på alla kommentarer igen. Vill så gärna kunna svara personligt till alla som tar sig tid att kommentera och med en liten som inte riktigt har några rutiner än så känns det rätt svårt. Man hinner inte göra allt man vill. Men ja, inom närmsta veckorna ska jag öppna det igen. Köttindustrin är vidrig och inte okej på något vis.. Kramar och vad kul att du tycker det. Blir så glad!

Hej! Det är en fantastiskt fin & mysig blogg du driver, det är alltid roligt att kika in här! Det hade varit spännande att höra om din egen uppväxt från att du varit mindre, nu när du själv har en liten goding! Vad du tar med dig därifrån, och kanske om du känner något du inte vill ta efter från egen erfarenhet. Kram!

Tack snälla, blir superduperglad verkligen!! =) Jag växte till en början upp i en villa lite utanför Umeå. Båda mina föräldrar var egenföretagare och vi hade en golden retriever som var som en äldre bror för mig. Och världens bästa lekkamrat såklart. Min lillebror föddes när jag var tre år och när jag började skolan inne i stan så flyttade vi så småningom till centrala Umeå. Min pappa gick bort när jag var sex år och min bonuspappa kom in i vårt liv några år senare. Min lillasyster föddes och vi flyttade till hus. Har växt upp med en väldigt nära relation till min familj där vi umgås mycket och gör mycket saker ihop. Både alla tillsammans och på tu man hand. Jag har också spenderat många helger hos min mormor, i hennes hus, då vi bodde nära och jag älskade att vara där. Jag och min lillebror blev så bortskämda och fick milkshake på banan och vaniljglass + bullar och kakor till mellis varje gång, haha =) Har så mycket fina minnen därifrån! Det är mycket från min tid som nybliven tonåring som jag helst skulle vilja dra ett stort kryss över och bara glömma bort. Skäms över mycket och ångrar en hel del. Försöker dock att se det som erfarenheter istället och drar lärdom av det idag då det trots allt kommit med ny kunskap. Att jag tycker att det är jobbigt att tänka på och minnas än idag visar dock att jag inte har kommit över det helt än. Men det är helt okej, jag kämpar vidare med det – några erfarenheter klokare på köpet. Annars har jag bara bra minnen från min uppväxt. Har växt upp i ett tryggt hem med föräldrar som alltid står bakom mig och älskar mig. I min familj visar vi varandra mycket kärlek och det är så jag har växt upp. Att säga ”jag älskar dig” när man ska sova eller lägga på luren efter ett samtal och att kramas varje dag är viktigt. Jag är tacksam över min uppväxt och över att jag alltid har blivit trodd på och stöttad – oavsett vad jag har haft för mål eller drömmar.

Jag undrar hur ofta du ammar och hur länge varje matning varar? 🙂

Jag ammar när han blir hungrig så det är svårt att säga då det är så olika. På natten ammar jag bara en gång eller inte alls. Oftast sover han hela natten men jag brukar väcka honom ibland då jag blir orolig över att han kanske är hungrig, haha..Men ja, en eller ingen gång på natten. På dagarna äter han väldigt ofta. Ibland flera gånger i timmen! Somnar han däremot på dagen så kan han sova i tre/fyra timmar utan att äta. Så ja, det är SÅ olika. Matningslängden är också från fall till fall. Ibland vill han äta i en timme och ibland blir han nöjd efter fem minuter på varje bröst. Kram! =)

Vad skall lillen heta i andranamn? (Blir det Julian, som jag sett att ni tänkte som tilltalsnamn först) – Har ni tänkt döpa honom? Varför/varför inte? – Hur länge planerar ni att vara föräldralediga? – Hur tänker ni göra med kost till Lillen (efter amningen)? Kommer han också att äta vegetariskt? – Är ni noga med er kost i övrigt? Handlar ni ekologiskt? Jag råkade förresten notera att vi visst bor nära varandra. Jag kände igen rummet på BVC. Vi går också till S där (och är mycket nöjda).

Han ska heta Julian i andranamn och Jason i tilltalsnamn. Ja, han ska döpas i februari och vi har redan bokat kyrka. Vi väljer att döpa honom för att vi tycker att det är en fin start i livet och för att vi bägge är kristna och döpta (dock inte så aktivt troende). Jag kommer bara att vara föräldraledig dom dagarna som jag måste ta ut i och med att jag ändå jobbar hemifrån och kan vara hemma på det viset. Så F kommer att få alla dagar av mig utöver dom jag måste ta ut. Tanken är att vi ska få vara hemma tillsammans alla tre på det viset. Han kommer att äta vegetariskt precis som vi då det är det som är det rätta och naturliga för oss – precis som köttätande är i en familj som äter kött. Ja, vi är rätt noga med vår kost men unnar oss godsaker när vi känner för det. Nej, vi handlar inte så mycket ekologiskt. Men ja, hälften av det vi köper kanske är ekologiskt ändå. Men det är inget vi funderar så mycket på när vi handlar! Åh, vad kul! =) Vi är också jättenöjda. Så fräscht, fina lokaler och bra personal. Kram!

Hejhej! Vill först och främst säga att jag tycker om din blogg såå mycket och att din blogg är den bästa. Jag är så glad för er skull! Ler vart enda gång som jag ser att du har lagt upp ett nytt inlägg eller en ny bild. Måste också säga, utan att vara creepy, att jag besöker din blogg väldigt ofta. När jag visar en av mina vänner typ en bild som du har lagt upp på till exempel dig och J och bara ”Asså titta! Ser du hur söta och fina de är eller!?” så har hon börjat tröttna på hur många gånger jag har sagt det. Ni är såå himla fina!! Jo, frågor. Hur tycker du att det känns att vara hemma själv med den lille söta, utan F? Tjänar du mycket på bloggen (med tanke på alla fina saker som ni har investerat)? Kram!

Hej! Men åh så fina ord!! Värmer verkligen enda in i hjärtat. Tack så JÄTTEmycket underbara du!! Blir så glad. Det är underbart att vara själv med lillen men längtar ändå tills vi är hemma alla tre, vilket vi kommer att vara inom kort. Ja, jag tjänar mycket på den. STOR kram och tack för en så fin kommentar.

Trodde du för några år sedan att ditt liv skulle se ut som det gör idag? Vad under din graviditet var jobbigast och vad för tips kan du ge andra som är gravida? Tycker för i övrigt din blogg är kanon och en stor inspirationskälla!!

Nej, det trodde jag aldrig någonsin. Är så enormt tacksam för hur livet har utspelat sig. Det jobbigaste var alla fysiska krämpor. Illamående, att jag fick problem med låsningar i höften mot slutet osv.. Det var JOBBIGT. Sen så var det andra småsaker som var jobbiga också! Typ att jag fick dålig hy, svullna ben osv. Kände mig inte vacker för fem öre. Men ja, man tar sig igenom det. Mitt tips är att man ska försöka komma ihåg att det är en så kort period av livet. Snart är det jobbiga borta och du har din skatt i famnen. Så håll ut! Oavsett hur jobbigt det känns där och då. Tack snälla underbara du! Stor kram!

Såhär såg magen ut i juli. Tiden går så snabbt!

Vilka i era familjer och vänner från Umeå har varit och hälsat på lilla Jason? 🙂 Hur tidigt fick ni besök från Umeå? Kram

Bara Fs mamma och syster än så länge. Efter två dagar hemma fick vi första besöket. Men snart ska vi upp till Umeå och stannar i flera veckor. Ska bli så kul att han ska få träffa alla då. Kram! =)

Tips på vart man hittar bra amningskläder? Gärna basictoppar som du ofta har på dig 🙂

Jag älskar ju vringat så i princip alla plagg i min garderob som jag hade innan jag blev gravid funkar perfekt att amma i. Dom flesta plaggen är köpta på BIKBOK och Gina Tricot men även H&M och nelly.com. =) kram

Mina vringade toppar som jag hade innan graviditeten är helt perfekta att amma i. Så glad för det!

Du pratade här om dagen om vad du såg fram emot i framtiden och det lät fatanstiskt! Men du har inte det suget efter att resa som många andra unga har? 🙂

Jo, har sååå starkt sug efter att resa! Dock inte resa runt och kolla olika länder utan en renodlad familjesemester till något varmt land. Så nästa år ska vi iväg – jag, F och lilla Jason. Som svar på din fråga så har jag inget sug att resa jorden runt som många andra unga men ser fram emot solsemestrar med lilla familjen framöver. =)

Tog du mycket alvedon när du va gravid?

Nej, jag äter aldrig alvedon och gjorde inte det som preggo heller. Vill gärna veta att jag har ont när jag har ont. Så är lite ”emot” det där med värktabletter. Iallafall för min egna del. Tog bara två alvedon samma natt som förlossningen drog igång. Fick nämligen välja på att få en morfinspruta eller ta två alvedon när jag hade som ondast värkar och alvedonen blev då mer lockande än morfinet, hehe =)

Hej! Hur gammal var du när du fick din första mens? Har du några bilder på dig från när du var tonåring? Ha en bra kväll, kram!

Hej! Jag var elva eller tolv om jag inte minns fel. Fick det rätt tidigt. Ja, kika i arkivet så finns massor. Detsamma, kramar!

Hur länge har du och Fjodor varit tillsammans? Hur gammal är Jason?

Sedan 2010 =) Han är fyra veckor på tisdag. 

Vill bara säga att du är en grymt stor förebild för mig i din vardag,hur du verkar vara som person (även fast jag inte känner dig så känns det ändå som att du är helt fantastisk genom hur du bemöter andra) och till hur du klär dig,ja listan kan bli lång…. Min fråga är hur du ser på att folk har dig som förebild och känner du något ansvar för att vara en bra förebild för dem som är yngre en vad du är (eller äldre)? Och hur tycker du man ska vara som förebild? Kanske en väldigt lång kommentar,men vad jag ville säga med den var att du är grym och sluta aldrig med det du gör. Kram från en 15 årig tjej! 

Men fina du! Tack så enormt mycket för så fina ord. Blir så glad!! Tycker det är jätteroligt såklart och det känns häftigt att få vara det! Jag är ju bara.. lilla jag liksom!? Självklart känner jag ansvar. Man får tänka sig för kring vad man skriver på internet då det påverkar omgivningen. Men jag är superglad över alla som ser upp till mig och ser mig som en förebild. Betyder jättemycket för mig. STOR kram till dig och återigen jättetack! <3

Hej! Började följa dig när du va gravid i v 25 ungefär och jag bara älskar din blogg ! Jag själv är gravid i v 27 och Jag undrar hur de har gått och sola solarium under din graviditet? Kram.

Åh, blir så glad! Tack fina du! HÄR kan du läsa mer om mitt solariesolande under graviditeten och även före och efter. Kram!

Kommentarer

  1. Johanna

    Hej Gabriella!
    Vill börja med att säga att jag älskar din blogg, verkligen en blogg jag ser fram emot att gå in och läsa varje dag!
    Sen undrar jag vart det V-ringade linnet du har på dig i detta inlägget är ifrån? tyckte det var så fint!!
    Ha en superbra dag och lycka till med flytten och allting, så roligt!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men fina du!! TACK <3 blir jätteglad! Den är från Gina tricot 🙂 Tack snälla du och ha en underbar kväll!! KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish