Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund del 4

Hej, hur kommer det sig att du ”valde” att föda barn på naturlig väg och inte göra kejsarsnitt? Vore intressant att höra din syn på det 🙂

Hej! Jag har altid haft en önskan om att föda vaginalt. Enligt mig känns det som en otroligt häftig upplevelse och det är ju trots allt det ”naturliga”. Sen anser inte jag att man föder barn mindre för att man föder med hjälp av kejsarsnitt – men för min del var det något jag helst ville undvika. Jag vill inte heller ha några ärr på kroppen så var helt inställd på att föda vaginalt så länge inget gick snett och kejsarsnitt behövdes för att få ut mini. 

Har läst bloggar sååå länge och du har blivit en stadig favorit hos mig! Älskar att läsa om er fina familj! Jag undrar om du någonsin tvivlade på att göra abort? Du skrev att du hade släppt tanken om barn och var inte ”taggad” tills det var dags för första ultraljudet. Vad gick igenom ditt huvud, när du plussade samt veckorna efter?

Åh, vad glad jag blir! Tack snälla! Värmer verkligen. Ja, det gjorde jag. Eller tanken slog mig men blev inte allt för långvarig. Trots att jag önskat barn så länge och vi hade försökt under längre tid så var jag inte alls beredd på att bli gravid just där och då. Det kom som en chock för mig och jag funderade kring alla möjliga alternativ. Vid första ultraljudet kändes dock allt så självklart. Du kan läsa mer om det HÄR. Kramar!

Hej! Hur kommer du lägga upp din träning sen? 

F kommer snart att vara hemma med oss och jag kommer då att försöka komma igång med fem pass/veckan igen. Varva både kondition och styrka! Kommer att skriva mer om det när jag väl drar igång och även göra en egen kategori på bloggen – så håll utkik! Kram!

Hej! Detta har jag funderat på länge…:p Är din man från Island? Tycker att Fjodor låter isländskt! Hur är (om det nu är så) er relation till Island, finns släktingar osv. där? Tack för att du är så inspirerande!

Hej! Du är inte den enda som tror att han har ursprung därifrån, haha.. Han får höra det rätt ofta. F är född och uppvuxen i Sverige men har ursprung från Finland, Ryssland och Tjeckien. Kram och tack snälla!

Hej! Jag undrar om ni har några lån/har haft?:-) Är ni intresserade av att köpa ett hus inom snar framtid eller är det inget som lockar?:-) Och sista, du har skrivit lite om att ni pratat lite om ett syskon till Jason redan! Hur pass seriös är ni med det?:-) Kommer ni tex inte använda skydd alls och låta det ske när det sker? 🙂

Hej! Nej, det har vi inte! Ja, vi är supersugna på hus och har planerat att köpa något eget år 2017. Jag är rätt seriös med det. Vi båda är sugna på fler barn redan nu. Jag tror att vi kommer att skippa skydd och låta det ske om och när det sker. Kram!

Är utseende/yta viktigt för dig? Vad tycker du om de skönhetsideal vi har idag? När och hur kommer det sig att du började blogga? Vad har du för betyg från skolan? Har du haft lätt/svårt för dig i skolan? Är meningen med livet att ha barn? Vad är det bästa med att ha barn? Det värsta? Är du politiskt engagerad? Är du feminist? Kan du tipsa om någon bra ansiktscreme? Kram. 

Ja, det är nog ganska viktigt för mig! Eller det viktiga är inte vad andra tycker utan att jag själv trivs med mitt yttre – då mår jag väldigt bra. Jag tycker att skönhetsidealen är väldigt skeva och det är tråkigt att man måste se ut på ett visst vis för att anses som ”snygg” av majoriteten. Alla är vi vackra! Och alla är vi olika! Så ja, jag tycker att det är tråkigt men tycker samtidigt att det är upp till var och en att skapa sina egna ideal och sin egna bild av just skönhet. Alla gillar vi olika och det är så det ska vara. Jag började blogga i januari 2014 för att jag ville inspirera och bli inspirerad. Jag har tidigare också haft mindre bloggar med kanske 20 läsare per dag, haha. Men det var 2014 min bloggkarriär började på riktigt. Jag har medelmåttiga betyg. Några MVG:n och sedan 50/50 G:n och VG:n. Har också ett IG i idrott då jag verkligen ogillar alla former av sport och skippade dom lektionerna helt på gymnasiet, hehe. Jag har alltid haft lätt i skolan som tur är! Meningen med livet är inte just att ha barn för mig – utan att ha en FAMILJ. Familjen betyder allt. Det bästa med att ha barn är att se mig och den jag älskar mest i världen i en ny och egen människa. Det är en mäktig känsla. Sen är det fantastiskt att se honom utvecklas dag för dag. Den villkorslösa kärleken man upplever och får känna på när man har barn är också helt FANTASTISK! Det värsta med att ha barn? Alltså ärligt talat så har mitt liv med barn bara varit en dröm hittills. Finns inget dåligt att säga om det. Nej, jag är inte alls engagerad. Jag vill och tycker att det är en självklarhet att män och kvinnor ska ha lika rättigheter – vill man sedan kalla mig för feminist på grund av det så absolut. Jag tycker dock att ordet ”feminist” har fått så tråkig innebörd (tyvärr) och vill därför inte kalla mig för det. Ja, det kan jag! The Body Shop har en helt underbar som jag använder. Kommer aldrig att byta. Den innehåller aloe vera och är så snäll mot hyn. Passar alla hudtyper och återfuktar otroligt bra. Massor med kramar!

Den dagkrämen ni ser på bilden är den jag använder mig av! Kan rekommendera den till alla. Har även nattkrämen i samma serie. Ansiktsmasken är också kanon. 

Du shoppade ju ganska väldigt mycket kläder till J under graviditeten. Kan du nu när han finns här själv tycka att du gick lite till överdrift och slösade bort massa pengar på saker ni inte använt/kommer att använda?

Nej, jag känner snarare tvärtom. Att vi hade för lite kläder! Har kompletterat med jättemycket i storlek 56 bland annat. Så ja, det går åt kläder trots att vi har både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. 

Hej! Först vill jag bara säga grattis till sonen 🙂 Jag undrar om du har några bra skönhetstips? Du ser alltid så fräsch ut! Hur håller ni kärleken vid liv efter så lång tid tillsammans & framför allt nu när ni har en liten i familjen? Vilken är din favorit parfym? Kram

Hej! Vad snäll du är! Tack finis! Jag går alltid och fixar naglarna och fransarna – då känner jag mig alltid fräsch till vardags oavsett om jag är fixad eller inte. Har man inte fransförlängning så ser man mycket piggare ut om man böjer fransarna! Så det är ett starkt tips! Och måla med ”nude”färgad eyeliner på insidan av nedre franskanten för mer öppna ögon. Pejla hyn och använd ansiktsmask en gång i veckan och smörj alltid in dig efter att du har duschat. Sov mycket och drick mycket vatten! Har nog inte så mycket skönhetstips egentligen mer än dom där som alla redan vet om, haha =) Vi håller kärleken vid liv genom att ge varandra mycket närhet, prata mycket med varandra och skratta mycket ihop. Med en liten i familjen försöker vi att kramas så mycket som möjligt när vi har en stund över, hålla om varandra om nätterna och ge varandra tid till att duscha, äta i lugn och ro och hinna med det man känner att man behöver. Att avlasta varandra och ge varandra en extra sovmorgon gör mycket för relationen. Sedan överraskar vi fortfarande varandra mycket med det där lilla extra i vardagen – allt från en god middag till att få komma hem från jobbet till tända ljus, smält choklad, frukt och hyrfilm. Mina favoritparfymer är nog Flower Bomb och Bon Bon från Victor & Rolf. Kramar!

Vad hade ni för tankat kring barnlöshet? Sökte ni hjälp? Hade ni adopterat om ni inte kunnat få egna barn och visste era närmsta att ni försökte? Tack för din ärlighet och att du tar dig tid för alla! Kram.

Jag var absolut rädd för att vi inte skulle lyckas bli med barn. Vi sökte inte hjälp utan bestämde att det får hända om det händer. Och händer det inte så kanske det helt enkelt inte är menat för oss och vi får fylla vårt liv med något annat. Barn är en gåva och inte en självklarhet tycker vi. Våra familjer och närmsta vänner visste att vi försökte bli med barn. Nej, vi hade inte adopterat tror jag. Jag tycker det är helt magiskt och fantastiskt att det alternativet finns men det hade inte varit ett alternativ för just oss. Tack själv! Stor kram!

Hej, Vilka är dina tre favoritplagg och dina tre favoritskor i garderoben?:)

Jag älskar verkligen vringade toppar! Så det är en stor favorit i min garderob. Sen så älskar jag mina grå mjukisbyxor och använder dom nog lite för ofta, haha.. Sen har jag en svart BH som jag älskar också. När det kommer till favvoskor så är jag förälskad i mina vita, låga converse, mina rosa skor från Nike och mina vanliga, svarta höstskor som är SÅ sköna =)

Här ser du alla mina tre favvisar på bild. Så skön och slapp outfit! Vita converse, sköna mysbrallor och vringad topp. Långkofta är ju aldrig fel heller!

Stort grattis till bebisen! 🙂 Är lite nyfiken på vad du och Fjodor har för relation till era familjer? 🙂

Tack snälla du! =) Vi har jättebra relation till våra familje och står dom nära. Det är jag superglad för. Kram!

Jag har ingen fråga direkt men ville bara tala om att du är så otroligt fin människa rakt av!! Både utsidan & insidan. Finner verkligen inga fel med dig! Är så glad att du är lycklig och att allt går bra 🙂 en fin liten familj, fin lägenhet. Du värnar så om andra,miljö,djur och du visar verkligen det och inspirerar! Du bryr dig även om dina följare då du svarar på kommentarer fast du har flera tusen! Du är verkligen en underbar förebild och jag önskar er all lycka i världen.

Underbara du! Tack så enormt mycket för så fina ord. Blir helt rörd och det värmer hela vägen in i hjärtat. Miljoner kramar till dig och jag kommer att kunna leva länge på din fina kommentar. KRAMAR! <3

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish