Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Det jag kände var nödvändigt i BB-väskan

Vi packade ju en hel del i vår BB-väska och HÄR kan ni se allt som fick hänga med i videoformat. Många av er har frågat vad vi kände var nödvändigt och inte att ha med i BB-väskan och här nedan kommer en liten lista på vad jag önskar att vi hade haft med oss mer/mindre av. Sen är ju detta såklart olika för alla men detta är min uppfattning av det hela. 

Onödigt att ha med:

– Massa kläder. Vi låg hud mot hud hela tiden och det enda lillen hade på sig i klädväg var en pyjamas och sedan kläderna han hade vid hemgång. Så nej, lämna kläderna hemma, haha. 

– Kläder till mig. Alla säger att det är SÅÅ skönt att byta om och jag hade med mig ett par ombyten. Slutade med att jag bara hade ett set kläder ändå. Man bryr sig ärligt inte ett skit om man är fräsch eller inte när man väl ligger där med sitt barn. Så ja, det var bara onödigt för min del att ha med massor av kläder. Och trosorna jag hade med mig användes inte alls. Bodde i nättrosorna då man blöder SÅ mycket första dagarna att ”blöjan” man får inte ens skulle rymmas i vanliga trosor. 

– Flaskor, pumpar, nappar. Alla sådana där plastiga grejer var totalt onödiga att ha med. 

– Babynest. Vår lilla sov hud mot hud hela tiden. Och det gör han fortfarande faktiskt. 

Nödvändigt att ha med: 

– MAT och GODIS och SNACKS. Maten på BB var inte den roligaste men gick absolut ner. Annars så hade vi med oss massor med chips, läsk, saft, salta pinnar, godis och choklad och det gick verkligen åt första tiden. 

– Filtar. Vi hade bara med en filt och lillen sket ner den det första han gjorde, haha. Och ni vet bebisars första bajs!? Det är segt som kåda så var helt omöjligt att göra rent nästan. Men ja, eftersom att man ligger hud mot hud är det mysigt att lägga en filt över den lilla snutten så att han/hon inte blir kall. Så önskar vi hade haft med oss fler. En nerbajsad dög dock utmärkt iallafall första tiden på BB. 

– Deodorant, tandborste, tandkräm. Sådana där saker som gör att man iallafall känner sig lite fräschare. Det enda jag gjorde på BB var att tvätta ansiktet, lägga på deo och ja.. borsta tänderna. Mer än så behövs inte. Och duscha gjorde jag i ljummet vatten utan några som helst produkter för att lillen skulle få känna min doft. Sen var jag inte så noga när jag duschade heller utan spolade bara av mig snabbt vilket innebar att jag hade massor med vätskor och kladd över hela mig, haha. Men vem bryr sig? jag gjorde inte det iallafall. 

– Våtservetter. På BB hade dom bara vatten och babyolja typ och fy tusan så glada vi är att vi hade med servetterna. Bebis första bajs är inte att leka med och hade aldrig gått bort med vatten och olja enbart. Eller ja, det hade det säkert men det hade tagit minst 100 år. Vi är dock jättenoga med vad vi köper för våtservetter och dom vi har är från ”NATY”. Lite dyrare men helt klart värda det. Det är även dom vi använder än idag här hemma. 

Lite tips: 

– Sno med ett par nättrosor hem! Den värsta blödningen gick över för mig redan efter fyra dagar och blodet upphörde helt efter cirka två veckor. Min läkning skedde fort med andra ord. Men ja, jag tog med två par nättrosor hem som var kanon första två dagarna hemma innan jag bytte till mina egna. 

– Lita på dig själv. Hade jag fått bestämma så hade jag nog skippat BB-vistelsen helt och åkt hem efter sex timmar. Jag valde att trotsa min magkänsla och tänkte ”men det är väl bäst att vara på BB ett par dagar”. Önskar att jag hade åkt hem tidigare såhär i efterhand då jag inte alls kunde slappna av så mycket som jag önskade där. Så vill du vara på BB så var det, vill du inte så skippa det. Lyssna på dig själv och vad du känner. 

Såhär såg det ut när vi packade BB-väskan här hemma i augusti. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish