Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tankar om syskon

Jag och F funderar redan på syskon och skojar (halvt seriöst) om att lämna det där med bebis nummer två till ödet och köra på utan skydd precis som innan Jason kom när vi har varit på efterkontroll i början av december. Som ni vet så var resan till barn rätt lång för oss och jag har skrivit mer om det längre bak i arkivet här på bloggen. Barn enligt mig är ingen självklarhet utan en gåva och en välsignelse. Det är inget man bara ”skaffar”, illafall inte i vårt fall. För oss har resan hit inneburit mycket tårar och oro och det är något jag inte vill utsätta mig själv för igen. Jag är så tacksam att vi över huvud taget kunnat få ett barn tillsammans. Skulle vi sedan lyckas få en ännu större familj så är jag såklart tacksam för det med. 

Just nu känner jag bara att jag vill njuta av Jason och ge honom all tid i världen. Samtidigt så vet jag att jag vill ha fler barn rätt tätt då det är en gåva och en trygghet att ha syskon nära i ålder som barn. Vi får helt enkelt se hur det blir. Lite tankar bara och det är skönt att skriva av sig och dela med sig. Hur har ni andra med barn gjort? Har ni nära i ålder mellan era små eller har ni valt att vänta ett par eller flera år? Jag har personligen sådan enorm respekt för dom som blivit gravida med nummer två bara ett par månader efter att nummer ett är född. Vilken styrka! Det är trots allt rätt tungt att vara gravid oavsett om man trivs med det eller inte. 

Har ju skrivit förr att jag blir irriterad på folk som frågar andra när det är dags för nummer två. Tro det eller ej så fick jag frågan redan i BÖRJAN av min graviditet från olika håll. ”Har ni planer på syskon till den lilla i magen?” eller ”tänker ni vänta länge innan ni skaffar en till?”. Självklart är detta något dom flesta faktiskt funderar på själva men att fråga tycker jag faktiskt inte är helt okej. Vissa kanske inte ens kan få fler barn och andra kanske inte alls har planerat fler. Det är enligt mig privat och personligt och helt enkelt inget man tar upp med någon som har barn eller är gravid om inte personen i fråga bjuder in till den formen av samtal själv. 

En smygbild som F tog på mig någon gång i slutet av graviditeten med lilla J, haha.. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish