Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Nätterna och första tiden med en liten

Tänkte dela med mig lite kring hur våra nätter har fungerat här hemma då jag vet att många undrar över det. Nätterna har hittills varit helt underbara och vi har fått sova genom hela med korta uppvak för amning och blöjbyte. Vi fördelar det så att jag vaknar när Jason är hungrig och ammar honom och när han sedan är mätt så väcker jag F som tar blöjbytet. Oftast så behövs blöjan bytas vid varje amning då han antingen har kissat eller bajsat eller både och under timmarna vi har sovit. För oss är det otroligt viktigt att blöjan byts ofta då inget ska irritera hans hud runt rumpan och däromkring. Kan knappt tänka mig vilken jobbig känsla det måste vara att gå runt med en trosa fylld med bajs. Nej usch. Så blöjan byts ofta här hemma och nätterna är inget undantag. 

Hur många gånger vaknar han om natten då? Det är lite olika. Ibland vaknar han tre gånger och ibland bara en gång. Det beror helt på när vi går och lägger oss. Jag har lyckats bra när det kommer till att liggamma och det är jag glad för då jag kan fortsätta halvsova medan lillen äter. Som jag skrivit tidigare så sover han hos oss i sängen. Ibland ligger han längst in så att jag hamnar mellan honom och F och det är nog det mysigaste alternativet då vi föräldrar får hålla om varandra genom natten. Ibland sover han mellan oss också och det är såklart minst lika mysigt. Men ja, vi varierar lite från natt till natt. Någon frågade om jag inte är orolig eller rädd för att vi ska rulla över honom och nej, det är jag inte alls. Jag är fullt medveten om att det finns risker när det kommer till att samsova men jag litar till 100% på mig själv och vet att det aldrig skulle hända. Tycker att det är viktigt att varje familj gör vad som känns rätt för just dom och hos oss har det känts rätt att sova ihop från dag ett. Jag och F vill ha Jason så nära som möjligt och han vill också vara så nära som möjligt. Egen säng kommer han att hinna sova i när han blir äldre. Men som sagt, detta är såklart upp till var och en och jag berättar bara hur vi gör här hemma. 

Magknip och annat magont har vi sluppit helt hittills och även nattetid. Han har haft ont i magen kanske en gång sedan han föddes och inte mer än så. Så han skriker väldigt lite och är i allmänhet väldigt tyst och lugn. En riktigt nöjd liten kille helt enkelt som inte gnäller mer än nödvändigt. När han väl säger till så är det alltid blöjbyte eller mat han vill ha och efter det är han lugn igen. Så ja, spädbarnstiden såhär långt har varit en riktig dröm för oss och jag förväntade mig att det skulle vara så mycket ”värre” med sömnlösa nätter och mycket skrik. Sen kan ju såklart vad som helst hända längre fram men dessa första veckor har bara varit lyckliga och fantastiska. Vi har hjälpts åt så bra, jag och F och jag har känt att jag har hunnit med en lång, varm dusch, att äta i lugn och ro, att sminka mig och fixa håret  – ja ni vet. Vi ger varandra tid när vi båda två är hemma och det är så skönt att ha kvar större delen av det ”normala” i sin vardag. Sen har vi hunnit med varandra bra också tycker jag. Vi ser till att kramas mycket, pussas mycket, hålla om varandra om nätterna, äta ihop när liten sover. Så relationen har inte heller hamnat mellan stolarna. Kort och gott så är första tiden med vår son den bästa i världen och det finns inget alls att klaga på. Livet är perfekt just nu och jag hade inte bytt det mot något annat i hela världen. 

Här var vår lilla älskling inte många timmar gammal. Helt nykläckt på BB.. Och nu är han snart tre veckor. Tiden springer iväg. <3

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish