Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dela lika på föräldradagarna

I samarbete med Försäkringskassan så tänkte jag informera om att dom flesta föräldrar idag inte delar lika på föräldradagarna. Vi kvinnor och mammor tar ut betydligt fler dagar och detta gör att barn inte får samma tillgång till sina föräldrar. Vi kvinnor har också generellt sett sämre förankring på arbetsmarknaden, lägre pension och tar större ansvar för det obetalda hemarbetet. Jag tycker verkligen att man ska försöka dela iallafall så lika man bara kan på föräldradagarna då det ger ens barn möjligheten att komma nära sina föräldrar på samma vis och få lära känna både mamma och pappa lika mycket redan från start. Här hemma kommer vi att göra allt vi bara kan för att få vara hemma ungefär lika länge båda två. 

Tycker att denna filmen är väldigt inspirerande just när det kommer till att dela lika på dagarna: 

En av anledningarna till varför man inte delar lika är att man många gånger anser att man kanske inte har råd. Vissa föräldrar skulle dock tjäna ekonomiskt på att dela på dagarna mer lika, vilket man kanske inte kan tro. Detta kan ni räkna på själva på FÖRÄLDRAKOLLEN. Att dela mer lika på dagarna gynnar alla både när det kommer till kontakten till barnet, ekonomin och karriärsmöjligheter. Läs mer om fördelarna med att dela jämställt hos NORMKOLLEN

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish