Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Våra tankar kring föräldraledighet

Många har undrat lite kring hur vi tänker när det kommer till föräldraledighet och jag tänkte dela med mig av hur vi har tänkt göra. Sen kan det ju alltid ändras längre fram också. Det återstår att se! Men här är iallafall första ”skissen” på hur vi har tänkt göra. 

Nu till en början så har jag ansökt om mammaledighet på 75% per dag. Tanken är att jag ska ha möjlighet att jobba med bloggen resterande 25% och det kommer jag också att göra. Som många av er vet så har jag varit obetalt ledig från mitt andra jobb och för er som inte vet vad jag håller på med mer än att blogga så sitter jag i kundservice/support på ett företag som levererar TV och trivs som fisken i vattnet. Jag har dock inte varit där sedan i april då graviditeten gjorde att jag ville vara hemma och nu längtar jag tillbaka så att det knakar. Även F kommer att vara hemma rätt mycket nu i början då han hade en hel del semesterdagar kvar. Så han har ansökt om ledigt nu i slutet av november och över hela julen. Så utöver dom tio dagarna man får så kommer vi att ha rätt många fler dagar.

Jag har iallafall ansökt om mammaledighet från mitt heltidsjobb fram till slutet av februari och efter det vill vi att F ska ta över. Han vill vara hemma väldigt mycket med bebis och det vill jag även att han ska möjlighet till. Som det ser ut nu så ska jag börja jobba igen redan i februari medan han blir pappaledig. Sen så kan ju detta ändras också och vi har pratat mycket om att ta ut dubbla föräldradagar ett tag eller att jag precis som jag gör idag enbart jobbar med bloggen medan han är hemmapappa. På så vis skulle vi få vara hemma alla tillsammans. Detta är iallafall första planen på hur vi har tänkt oss det hela men det återstår ju helt klart att se om det blir så eller inte. Något vi båda vet är i vilket fall att vi vill vara hemma rätt mycket båda två. Vi tänkte vara det i omgångar så att båda får ta del av vår sons utveckling under olika perioder. Jag är tacksam att vi har alla förutsättningar för att kunna ha honom hemma egentligen hur länge som helst och att vi även har möjlighet att fördela föräldraledigheten precis som vi vill utan att ekonomin påverkas. Vår tanke är att vår son inte ska börja förskolan förrän han är kanske tre år. Detta tycker jag såklart är upp till varje familj men för oss personligen så känns det bäst att ha vårt barn hemma rätt länge. Tycker att det finns enormt mycket för och nackdelar med att sätta sitt barn på förskola tidigt/sent så det är helt klart en klurig fråga egentligen. Men tre år känns ganska lagomt tycker vi båda. Det viktigaste är att man gör det som känns rätt för en själv och för ens egna situation. 

Något annat som jag är glad över är att jag förmodligen kommer att få ha F hemma rätt mycket nu innan bebis ankomst också då han förhoppningsvis kommer att vara ledig större delen av nästa vecka och har ansökt om det idag. Hade varit så skönt att bara ha honom hos mig nu när jag behöver det som mest. Så får vi hålla tummarna att vattnet går/värkarna startar medan han är hemma, haha 😉

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish