Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Veganska små biffar

I helgen slängde vi ihop små biffar själva. Så himla goda blev dom! Tänkte dela receptet här för er som är sugna på att testa. Vi höftar ju alltid på ingredienser så har inga exakta mått tyvärr men det vi använde oss av var: 

– Ärtor (fryst)

– Majs (fryst)

– Ett paket färdigkokta linser 

– Kikärtsmjöl

– iMat från Oatly 

– Gurkmeja, färsk persilja, salt, peppar, olivolja

Gör såhär: Skölj linserna och lägg dom i en bunke tillsammans med majs, ärtor och kikärtsmjöl. Kör med stavmixer en stund (vi gillar när det är lite tuggmotstånd och brukar lämna lite bitar av allt men man kan ju även mixa helt slätt om man hellre vill det), tillsätt havregrädden från Oatly (behövs bara litegrann) och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Klipp i färsk persilja och rör sedan om allt till en smet som inte ska vara för kladdig (om den är det kan du tillsätta mer kikärtsmjöl). Häll upp kikärtsmjöl på ett fat och forma degen till små biffar/bollar som du sedan steker i olivolja tills dom får yta och är genomvarma. Vi serverade våra med ris och sås på havrefraich och sweetchili + lite morötter. Superenkelt och gott!

Det färdiga resultatet! Man kan även göra större biffar av dom men för bästa resultat (enligt mig) så ska man forma dom rätt smått. Då vet man att allt blir genomstekt också. 

Detta kikärtsmjöl använde vi oss av! Finns i dom flesta matvarubutiker och har man svårt att hitta kan man alltid fråga personalen så hjälper dom =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish