Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Does my tum look big in this?

Så himla härlig tröja från Mamagama Maternity. Den sitter så skönt och fint över magen. Älskar texten! Just nu känner jag mig så leds på att ha en bebis i magen. Vill ha lillen på utsidan! Vill träna, springa, hoppa, känna mig lätt, snygg, slank och smidig igen. Snart är vi i mål! Jag har varit rätt nedstämd ett par veckor och mycket beror på att jag har haft så ont och inte kunnat röra mig. Det har dock lättat upp nu under senaste veckan och jag har även blivit otroligt mycket gladare då jag vet att vi verkligen snart är just i MÅL. Det känns helt fantastiskt! Positiv energi är det som cirkulerar i min kropp för närvarande med andra ord och jag hoppas verkligen att det håller i sig enda fram till förlossningen. Hatar att gå runt och känna mig nere och det är så olikt mig att göra det. Annars har ni en liten gravidupdate här nedan i punktformat: 

– Jag har fortfarande enooorma sår på tungan som svider och gör ont. Gissar på att det kan vara någon form av svamp då jag läst att det är väldigt vanligt att man får det under graviditeten. Det har kommit och gått under i princip hela min graviditet men varit som värst nu mot slutet. Orkar dock inte söka hjälp nu då jag vet att det är ofarligt och försvinner av sig självt.

– Bebis bestämmer allt nu! Låter kanske konstigt men jag får inte ligga eller sitta som jag vill längre. Sitter jag liiiite för kutad i ryggen så trycker ungen allt han har med fötterna rakt in i revbenen. Fy så ont det gör! Då är det bara att hitta en ny ställning och anpassa sig för min del. 

– Bebis blir glad av pappa F och hans röst. Så har det varit hela graviditeten men nu är det extra tydligt att det sprattlas lite extra där inne när pappsen är i närheten. 

– Flytningarna som är SÅ rikliga och vattninga just nu får mig konstant att tro att vattnet har gått, haha. Särskilt om jag suttit i soffan lite för länge och sedan ställer mig upp. Ni som är gravida mot slutveckorna vet nog precis vad jag menar och det är allt annat än glammigt kan jag säga. 

– Jag går hela tiden till garderoben och kikar bland mina gamla toppar och tröjor, skrattar lite åt att jag faktiskt varit smal och nätt en gång i tiden och känner att jag snart kanske kan bära storlek XS igen och att det bara är en tidsfråga innan vi är där. Sedan viker jag snällt tillbaka dom. 

– Det är en kamp att få på sig skorna och jag blir helt svettig av det, samma sak när det kommer till att raka benen eller annat i duschen. Förr tog det typ fem minuter och nu kan jag kämpa på i upp till en halvtimme, haha.. 

– Jag är (precis som i början av graviditeten) konstant sugen på citrusfrukter och klämmer i mig massor med satsumas och apelsiner. Sååå gott! Sen är jag mest sugen på fräsch mat nu så som hemgjord sushi, lätta grytor och sallader. Skräpmat går fetbort för tillfället och jag mår mest illa efter att ha ätit pizza, pommes eller liknande.

– Jag vaknar varje morgon prick klockan sex (okej inte prick, men nästan) och mår illa. Springer alltid till kylen då och skalar lite morötter + dricker stora glas med iskallt vatten. Sedan går jag och lägger mig igen. 

– Hyn är fortfarande väldigt upp och ner och ena dagen kan den vara ren och fin för att jag dagen efter ska få vakna med ett utbrott. Mitt problemområde nu under graviditeten har varit runt hakan och nedre delen av munnen. Så jobbigt! Använder dock inga starka produkter alls nu och är jääätteförsiktig med huden då den blivit så känslig i samband med att jag blev gravid. Längtar efter att få komma igång med ”riktiga” ansiktsbehandlingar igen om några veckor då även min hudterapeut bara använt snälla produkter på mig under dom behandlingarna jag varit på sedan februari. 

– Jag har fortfarande inte fått några bristningar och jag hoppas verkligen dom ska hålla sig borta även dom sista veckorna. Om jag har tur så är det genetiskt vilket innebär att även jag kommer att slippa. Är det däremot enbart hormonellt eller beror på något annat så är jag nog inte säker än, haha 😉

– Bebisen har hicka jätteofta och jag blir lika full i skratt varje gång. Tänk att det ligger en lite trekilosmänniska där inne och hickar. Hur knäppt är inte det egentligen!?

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish