Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Profylaxkurs hos Magplasket

Igår var vi som sagt på första delen av vår profylaxkurs hos magplasket. Det var verkligen hur bra som helst och enormt givande! Vi har ju läst på jättemycket om förlossning här hemma och hade rätt bra koll på det mesta innan men det var guld värt att få knyta ihop säcken lite, ställa massor av frågor och komma lite närmre hela ”händelseförloppet”. Sen fick vi båda lära oss massor med nytt som vi inte hade en aning om också, trots allt vi läst. Barnmorskan som höll i kursen var helt fantastisk och man märkte att hon var otroligt kunnig med mycket erfarenhet. Kvällen bjöd på många skratt och tre timmar gick superfort. Vi fick även fika i form av te, mackor och kakor och det var så genomtänkt och bra. Det hela höll till i jättefina lokaler och vi var bara fyra par vilket gjorde att man verkligen fick möjligheten att fråga ALLT man undrade direkt en fråga dök upp. Längtar redan tills nästa onsdag när det är dags för del två av kursen! Denna gång pratade vi mest om andning och förlossningsförloppet + lite tips och råd till stödpersonen om det hela och nästa gång ska vi prata mer kring förlossnings-ställningar och massagetekniker. Jag börjar bli riktigt taggad på att föda barn nu och jag vet att jag och F kommer att vara världens bästa team. All rädsla kring att föda är som bortblåst. 

Är jättepositivt överraskad av kursen iallafall och det var även F. Om ni vill läsa mer om deras kurser kan ni göra det på magplasket.se.

Innan det hela började så åt vi lite sushi på stan till middag. Supergott! Vi passar på att äta ute allt vi kan nu för det blir inte lika lätt om några veckor..

Lokalerna var jättefina, mitt i stan och högt i tak. Blev så lugn och avslappnad av den lugna musiken som spelades i bakgrunden och dom tända ljusen. 

Och vi åkte dit i mjukiskläder vilket är ett val vi inte ångrar. Så skönt när man ska sitta ner länge! Och då kan man slappna av som bäst också. 

När vi kom hem vid niotiden var vi utvsvultna och slängde ihop en snabb tomatsås med fetaost och massor med kryddor + pasta. Supergott! Och sen kollade vi på en repris av Lyxfällan till det.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish