Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Vattengympa hos magplasket

Igår så var jag på mitt första pass vattengympa och det var helt otroligt. Jag ser nu fram emot varje tisdag så att jag spricker! Vattengympan höll till i en bassäng med riktigt skönt och varmt vatten. Jag hade otroligt ont i höften och bäckenet när jag kom dit och trodde för en stund att jag skulle behöva sitta ner hela passet och kolla på. Jag gav det en chans att gå i vattnet till att börja med och FY SÅ SKÖNT! Jag var helt plötsligt viktlös för en stund och det var så himla varmt och avslappnande. Smärtan kändes fortfarande av lite men inte alls som ovanför vattenytan. Jag promenerade och flöt runt lite och blev på några minuter helt avslappnad. Smärtan kändes inte av alls efter en stund. Det skrämde mig lite då jag var livrädd att den skulle slå emot ännu hårdare när jag klev upp ur bassängen men jag försökte släppa den tanken och njuta av nuet. 

När det väl drog igång så var jag lite feg i mina rörelser när det kom till vissa saker men även det släppte efter ett tag och jag hängde med helt i allt instruktören gjorde. Passet var verkligen utformat efter en gravid kropp och rörelserna var som gjorda för att man skulle få slappna av, vara bekväm men samtidigt få röra sig ordentligt. Jag hade riktigt, riktigt kul! Det var även kul att få träffa andra gravida och många av övningarna fick man göra tillsammans vilket bjöd på en del skratt. Och i slutet så väntade en avslappningsövning där man flöt runt i vattnen på två ”skumgummi-kuddar” vilket enligt mig var det allra bästa på hela timmen. Jag var som en ny människa efteråt i både kropp och huvud och sa det till instruktören minst tio gånger i ren glädje, haha. När jag klev upp ur bassängen så var smärtan nästan helt borta enda fram tills att jag kom hem och väl hemma så var den betydligt snällare än i vanliga fall. Vet inte om det berodde mest på besöket hos kiropraktorn eller vattengympan eller om det helt enkelt var ett resultat av dom båda tillsammans. Jag är iallafall evigt tacksam att jag upptäckte denna form av träning och bokade in mig på den. Ärligt talat så vet jag inte hur jag skulle ha tagit mig igenom dessa sista veckor av graviditeten om jag inte funnit detta alternativ. Som sagt, jag längtar redan ihjäl mig efter nästa tisdag!

Det som också är positivt enligt mig är att det finns möjlighet för alla att gå då magplasket har pass/kurser runtom hela stan på olika badhus så att man inte behöver åka så långt. Det kan ju vara rätt jobbigt att ta sig fram som höggravid. Kan verkligen varmt från hjärtat rekommendera detta till alla gravida! Ett stort plus enligt mig var också att passet hölls i av en barnmorska som man kunde fråga om det mesta och som även la fokus på andning och berättade lite kring förlossning och rädsla. Så, så, så nöjd är jag! Ni kan läsa mer om deras olika kurser/pass på deras hemsida magplasket.se (klicka på länken för att komma till sidan).

Jag och magen tränade i en svart bikini från todiefor.com igår. Deras bikinis finns även HÄR

Det var gruppens tredje pass men mitt första och jag fick med mig lite smått hem som dom andra fått vid tidigare tillfälle. Så kul! =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish