Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

En liten update kring graviditeten

– Jag har fått en liten början på min första bristning nu. En väldigt lindrig en måste jag säga. Den sitter INNE I naveln. Låter helt sjukt, jag vet. Ett tunt, rött, pyttepytte-litet sträck som går precis vid kanten av där naveln går in längs med navelns form. Det innebär att den förmodligen inte kommer att synas alls när kroppen blivit sitt ”gamla jag” igen då jag vanligtvis har en rejäl inåtnavel och den kommer sitta i själva ”gropen”. Den har inte ens blivit till en bristning ännu men ser som sagt ut som en liten början på en. F såg den inte alls och jag ser den förmodligen bara för att jag inte har så mycket för mig på dagarna och har tid att granska kroppen från topp till tå. Har jag tur kanske det inte ens är början på en bristning. Vi får väl se längre fram, haha.. 

– Smärtan i bäcken, höfter och rygg är utom denna värld. Har så ont att jag inte ens kan stödja på höger ben vissa gånger. Ibland ilar det till lite extra mycket när jag står upp och då känns det som om jag ska falla ihop. Jag är väldigt smärttålig och när till och med jag gråter av hur ont det gör så gör det faktiskt väldigt.. ont. 

– Halsbrännan är tillbaka och vissa kvällar är det omöjligt att somna på grund av den. Bubbelvatten är min bästa vän i dom lägena då det verkligen lindrar enormt. 

– Bebis rörelser är ofantligt starka nu och har han hicka så guppar hela jag upp och ner. Bestämmer han sig för att lägga till sig så känns det som om han ska bryta ett revben eller två. Tänk att han väger 2,5 kg nu ungefär!? Helt galet ju! 

– Jag har nästan inga kläder alls att ha på mig längre och växlar mellan kanske fyra olika par byxor, fem linnen och tre koftor. Så himla tråkigt! Men gör mig inte så mycket då det är så pass kort tid kvar och jag ändå mest är hemma om dagarna. 

– Dexter förstår att det är en bebis i magen och ligger gärna nära och tittar och lyssnar. Han flyttar sig inte längre när han känner en spark utan ligger kvar och vakar. Zelda har inte visat så mycket tecken på att hon förstår än men det kanske kommer. 

– Jag och F tränar på andning och avslappning varje kväll nu. Det känns så himla viktigt att förbereda sig så gott det går inför förlossningen trots att det är omöjligt att veta vad som ska ske. 

– Jag kanske ska börja vattengympa för gravida. Så himla spännande! Kan jag inte röra mig ovanför vattenytan utan att ha ont kanske jag kan röra mig i vattnet iallafall och vara viktlös för en stund. Kommer att skriva mer om det sen såklart! 

– Just nu har jag inga cravings alls men älskar allt som är syrligt så äpplen och apelsiner känns otroligt gott just nu. 

– Min förlossningsskräck är som bortblåst bara på grund av att jag är så leds på att vara gravid nu. Min graviditet har ju inte varit en dans på rosor och det vet nog ni som läst min blogg sedan start. Vill bara ha ut ongen och det får göra hur ont som helst!

– Mitt doftsinne är typ det bästa i hela världen och jag känner lukter på typ flera mils avstånd. Okej, inte riktigt men nästan iallafall. Lite läskigt men rätt kul och känns typ som en superkraft, haha =)

– Jag har fortfarande ett morgonillamående och måste äta direkt jag vaknar. Annars spyr jag direkt. Trodde faktiskt att det skulle gå över men det har hållt i sig under hela graviditeten!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish