Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Barnmorskebesök och mammagrupp

Hej fina ni!

Kom hem vid femtiden och sedan dess har jag tagit hand om massor av bloggrelaterat och även hunnit med att svara på alla era kommentarer. Vill verkligen TACKA er för alla fina ord ni lämnar här inne. Oavsett om det är tips, råd, egna tankar, komplimanger eller vad det nu kan vara. Blir lika glad varje gång det trillar in en kommentar. Tack fina ni för att ni är BÄST! 

Graviditeten börjar lida mot sitt slut och jag gör det bästa av varje dag. Jag har ont hela tiden och överallt och har massor med finnar över hela kroppen – men vad gör det om 100 år? Orkar inte isolera mig hemma dag ut och dag in och snaaaaart får jag bli mig själv igen med fräsch hy, fint hår och förhoppningsvis en kropp som kan röra sig utan hugg eller stick runt höfter, ben och rygg. Snart, snart, snart är bebis här! Idag släppte F av mig i centrum och jag mötte upp fina Michelle som är gravid i vecka 30. Det skiljer ganska exakt fyra veckor mellan oss så det var kul att dela tankar och erfarenheter + förhoppningar och rädslor över lunch och fika. Är så kul att möta andra gravida som ska få bebis ungefär samtidigt och det blir nog ännu roligare sen när våra små väl är här. Efter ett par timmar så drog vi vidare till mammagrupp på vår barnmorskemottagning och jag fick träffa ett par andra tjejer som även dom var rätt lika långt gångna. Så mysigt! Kom hem sååå svettig, varm och trött men det har varit en härlig dag! 

Morgonen startade också med ett besök hos vår barnmorska och bebis har fixerat sig och lagt sig tillrätta. Sf-måttet låg på 32 och förra besöket låg det på 29. Magen växer på perfekt med andra ord. Jag vägde mig också FÖRSTA gången sen inskrivningen (som var i början av mars, haha) och innan inskrivningen hade jag faktiskt inte vägt mig på flera, flera år. Vikt för mig har aldrig varit något viktigt och jag har bara haft fokus på hur kroppen faktiskt ser ut och framförallt hur kroppen MÅR. Har aldrig riktigt förtsått den där vikthetsen som finns bland unga tjejer. Så länge kroppen mår bra och ser bra ut (att man känner sig nöjd med sig själv alltså) så är ju siffrorna helt oväsentliga? Men kul att få höra lite siffror ändå bara för ovanlighetens skull idag. Jag vägde tydligen 61 kg vid inskrivningen (början av mars som sagt) och nu väger jag 69 kg i mitten av vecka 34. Så åtta kilo upp under denna graviditet hittils. Blodsockret såg också bra ut och likaså blodtrycket och bebbes hjärta tickade på som det skulle. Är tacksam!

Har för övrigt bestämt mig för att föda i Borås eller Varberg då vi pratade idag på mammagruppen (tillsammans med en barnmorska som höll i det hela) om att det finns en chans att ens partner inte får stanna kvar på BB här i Göteborg.. Anledningen till detta var att det kan vara fullt och slut på ”familjerum”. ALDRIG I LIVET att jag blir lämnad ensam efter förlossningen med en liten bebis. F ska vara med hela vägen. Punkt slut. Så vi ska skriva ut vår journal nästa BM-besök så att vi är redo att åka lite utanför just Göteborg. Sen så konstarerades det också att det oftast inte blir på detta vis och att förstföderskor även prioriteras att få ha kvar sin partner men att det ens finns en risk gör att jag inte tänker chansa. 

Önskar er en underbar kväll! Stor kram till er alla!

Inte mycket som passar längre. Tröja från H&M, byxorna är gamla från nelly.com och långkoftan är gammal från Gina tricot men används flitigt just nu. 

Blev återigen en lunch på Vapiano, haha.. Men pasta funkar ju alltid//Och lite fika till efterrätt! Sååå gott med chokladcheescake!

När jag kom hem så låg denna lilla present från @revedealina (se instagram) i brevlådan. Jättetack till dig för en så fin överraskning! Var som julafton att komma hem.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish