Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon måndag!

Hej på er fina vänner!

Jag hade så enormt svårt att somna igår. Hamnade på ”Djurens Rätt” instagram-sida och läste om massor av hemskheter. Läste även såklart om mycket fint, bland annat om människor som arbetar som djurpoliser och om djur som blivit räddade från slakt och från att bli päls. Det rörde mig jättehårt och det påminde mig också så mycket om varför vi valde att bli vegetarianer här hemma. F och jag pratade om det en jättelång stund vilket var rätt längesedan och det kändes bra att lufta lite tankar och känslor ordentligt kring det hela. Om ni är sugna på att läsa lite mer eller engagera er så kan ni kika in på deras hemsida HÄR. Vi skänker även rätt stora summor pengar varje månad både till Djurens Rätt och WWF. Det är såklart inget man måste göra men man kan välja att skänka allt från en 50-lapp i månaden till någon tusenlapp. Alla kan göra något! Men det viktigaste är ju ändå tankesättet och vad man gör i vardagen tycker jag. Vet inte ens varför jag skriver detta men bloggen är ju trots allt ett ställe där jag luftar tankar och känslor kring allt och ingenting. Men ett litet tips är som sagt att kika in på deras sida om ni har intresse då man kan engagera sig på olika vis eller få svar på frågor om man har några. Man kan även läsa nyheter och lokala nyheter kring vad som händer med djur runtomkring och arbetet som Djurens Rätt gör. 

Får rätt många frågor om hur man ska göra för att bli vegetarian eller välja mer vego till vardags och jag har skrivit om det förr men ska absolut göra ett inlägg lite längre fram igen. Håll utkik! Jättekul att så många är intresserade. Tänkte tills vidare tipsa om instagramkonton/bloggare/youtubers som inspirerar mig i vårt vegetariska liv här hemma. Både stora som små! Hoppas ni hittar någon ny favorit att följa! Klicka på namnet för att komma till personens sida. Vissa av dom har olika sociala kanaler som man kan googla fram.  

Therese LindgrenInspirerar så mycket och sprider många gånger enormt viktiga budskap via sina youtubeklipp. Allt från att tipsa om smink som inte är djurtestat till att visa enkla vegetariska recept i videoformat. Ni kommer till hennes youtubekanal HÄR och hon har nästan 200.000 svenska prenumeranter. 

Ida WargHar rätt nyligen blivit vegetarian och delar med sig kring det vegetariska ur ett hälsoperspektiv då hennes blogg handlar om just träning och hälsa. Massor med goda och härliga recept på nyttig, enkel och vegetarisk mat. Brukar kika in hos henne dagligen. 

Motionerafetto: Finns på både instagram och i bloggformat. Hade ett lååångt uppehåll då hon blev gravid och fick barn men nu är hon äntligen tillbaka vilket glädjer mig enormt! Tipsar om bra vegorecept och mycket veganskt vilket jag uppskattar då vi försöker hålla nere på mjölkprodukter så mycket som möjligt här hemma. Enkel och god mat som alla har tid och möjlighet att göra. 

Javligtgott: En kille som inspirerar över hela nätet med sina recept och visar att vegetarisk mat går att göra i form av grillat, onyttigt, husmanskost och ja.. Det mesta! Allt från att rulla vego-köttbullar till att grilla burgare och koka grytor. Har följt honom länge på både blogg och instagram. 

VegetariansalwayswinDetta konto är ett av mina favoriter på instagram! Jag ÄLSKAR inspirationen dom delar med sig av och allt är 100% veganskt. Hade gärna flyttat in hos dom och ätit deras fantastiska kost. Mums!

Vegetariskvardag: Här brukar jag kika in då och då om idéerna står still för att samla lite ny inspiration och söka i arkivet. Mycket gott!

Har glömt jättemånga då jag finner min inspiration till mat lite överallt men ovan var ett litet urplock iallafall! Och på tal om något helt annat så ska F jobba idag och jag blir själv hemma igen. Idag börjar även min mammaledighet och jag fortsätter att jobba med bloggen på sidan av. Jag har löst det så att jag inte tar ut fulla dagar så jag är ledig en del av dagen och jobbar en del av den. Jag ville mest få igång mammapenningen så tidigt som möjligt för att jag har haft så mycket krångel med försäkringskassan tidigare och vill vara säker på att allt rullar på som det ska. Så att inte första utbetalningen ska komma precis när bebis kommer och något inte blir rätt. Då blir det så stressigt och krångligt att sitta och ringa samtal och försöka lösa allt när lillen är nyfödd. Vill vara säker på att allt fungerar som det ska helt enkelt. Så ja, nu är jag officiellt ”föräldraledig” också. Känns lite overkligt men jättekul ändå! Och då förstår man ju också hur nära det faktiskt är nu! 

Önskar er en helt underbar dag! Min kommer att gå åt att ta det lugnt, städa, testa något nytt recept, kanske baka något gott och mysa framför serier med hundarna och god frukt. Regnet öser ner utanför fönstret också och det känns för en gångs skull otroligt mysigt. Stor kram på er!

Och dessa bilder tog jag igår på magen i vecka 32 (31+6). Idag är vi inne i vecka 33 och det är ju galet hur fort tiden går. Underkläderna har jag fått från glammom.se.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish