Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Gravid i vecka 32

Igår gick vi in i vecka 32 och idag är det exakt 61 dagar kvar till beräknad födelse. Ganska exakt två månader helt enkelt. Bebisen är ungefär 42 centimeter och väger i början av veckan 1,79 kg och i slutet av veckan 1,95 kg. Barnets alla fem sinnen fungerar nu och barnet sover stor del av tiden och fortsätter att träna på att andas och stänga och öppna ögonen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. 

Om mig som mamma står det nu att man kan förvånas över hur stor magen kan bli. Man ska vila så mycket man kan och man ökar snabbt i vikt nu. Jag känner mig riktigt tung och på senaste tiden har jag känt av foglossningen. Har sluppit den helt tidigare under min graviditet men nu jäklar har den kommit på rejält. Första gången jag kände av den var under tiden i Umeå då det verkligen skar och kändes lite som elstötar. Så svårt att förklara! Men ont gör det.. Illamåendet är som bortblåst nu när vi kommit en bit in i sista trimestern (tack gode gud för det) förutom på morgonkvisten då jag fortfarande kan känna mig dålig. Den känslan försvinner dock efter lite frukost. Det är jag enormt tacksam för då ni som följt mig ett tag vet hur jobbigt jag haft det med just illamåendet och kräkningar. Dock så vågar jag inte ta ut glädjen i förskott då det gått mycket upp och ner i perioder på den fronten. 

Såren på tungan har försvunnit! Hade så mycket sår på både tunga och tandkött där ett tag. Kunde gråta för att det sved så mycket när jag åt. Det är dock normalt under graviditeten att man blir känslig i just munnen. Nu har jag däremot fått lite utslag på benen som kliar. Ser ut som små, små finnar.. Skiter egentligen i dom men det är jobbigt när jag kliar på nätterna när jag sover och vaknar med sveda och blod under naglarna.. Haha.. Hoppas det går över snart det med. 

Känns galet att ha en liten bebis i MIN mage. Att han växer där inne och blir allt större. Jag är liksom inte bara ”jag” just nu utan hemmet till en liten människa som är en blandning av mig och min man. Så häftigt! Fortfarande så svårt att smälta trots att han rör sig konstant och påminner mig om sin närvaro. Är så spänd och nyfiken på vem han är.

Bilder på magen nu i vecka 32 (31+2). Från och med nu ska bebis öka med runt 250 gram i veckan. Det är riktigt mycket så ska bli kul att se hur min kropp tar det hela. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish