Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Lista på det som ska fixas innan bebisens ankomst

Dom flesta som ska bli föräldrar känner ju precis som vi och vill ha ALLT på plats när den lilla bebisen anländer. Man vill ha ordning och reda på både hemmet, ekonomin och allt annat runtomkring. Jag tror inte att det spelar allt för stor roll för det lilla barnet egentligen och det mesta kan man nog göra när lillen är här. MEN det är skönt att ha ordning när man har möjligheten att få till allt innan. För ett par dagar sedan skrev jag och F en lista tillsammans på det vi känner att vi vill ha färdigt innan oktober och BF och jag tänkte dela med mig av den här nedan. Mycket av det som ska köpas och inhandlas är det som vi ska stoppa i BBväskan/skötväskan men även en hel del annat nödvändigt behövs. 

Att göra:

– Fixa ljuskronan i sovrummet (just nu har vi inga lampor i den över huvud taget och sladden är inte heller tillräckligt lång). 

– Boka profylaxkurs (vi ska boka den redan till veckan men vet inte säkert vilken vi vill gå ännu, finns ju så många olika i Göteborg)

– Hitta en bra förvaringshylla (tänkte köpa något som liknar en sådan där klassisk IKEA-hylla fast lite snyggare och fylla med stora, vita, ”flätade” lådor som man sedan kan fylla med allt från blöjor till leksaker och böcker). Förvaring är A och O när man bor litet. 

– Packa BBväskan

– Förbereda och packa skötväskan

– Göra iordning massor av matlådor i fyrsen till oss två att äta första tiden då man förmodligen kommer ha fokus på annat än göra mat

Att skaffa:

– Köpa alla glödlampor till ljuskronan

– Skaffa en ”ersättningsmaskin” (vi vill ha en sådan HÄR)

– Köpa blöjor

– Köpa ersättning

– Införskaffa en BB-väska…

-…Och en skötväska

– Köpa mer nappar

– Köpa mer gardiner till vardagsrummet (vi får plats med två till likadana i våra fönster)

– Köpa tvättlappar och våtservetter

– Köpa matlådor i mängder

– Köpa stooora bindor och stora trosor till mig inför förlossningen och tiden efter

– Köpa en termometer

– Införskaffa en mobil till spjälsängen…

-…Och även en sänghimmel till spjälsängen

– Mjukisbyxor till mig

-Intimtvätt och intimservetter

– Tandborste och tandkräm

– Lypsyl och hårsnoddar

– Reseförpackning av schampoo och balsam och hudvård

– Vattenflaska

Som ni ser så är dom nedersta punkterna mest relaterade till BBväskan. Kommer att skriva ett eget inlägg om den sen också när vi väl har ordning på den och kommer nog göra ett inlägg innan där jag ber er om tips också så får vi hjälpas åt att fylla den med allt det nödvändiga. =)

Igår förevigade vi magen lite på bild och bebis sparkade loss där inne. Därav mitt lite fåniga leende, haha. Nu rullar han mest under huden och man känner honom så tydligt. Imorgon går vi in i vecka 31. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish