Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

+/- med att vara gravid

Jag tror jag skrev en sådan här lista för inte så längesedan men vi kör en round två då det finns så mycket saker att nämna! =)

+ Folk visar lite extra omtanke oavsett om det är folk man känner eller inte.

– Man kommer inte i sina gamla kläder och får snegla på sin gamla garderob och drömma sig bort lite tills graviditetens slut. 

+/- Man shoppar betydligt mindre (iallafall jag) eftersom det inte finns lika mycket fint som passar, vilket i sin tur leder till att man sparat otrooooligt mycket pengar. Ni som följt mig länge vet hur shoppinggalen jag är egentligen. Kan dock inte avgöra om detta är ett riktigt + eller – så får vara både och. För det är ju kul att shoppa också och man mår bra av det (iallafall jag)!

– Man blir känslig för dofter man tidigare älskade. F kan ju bland annat glömma att han får ha på sig sin parfym. Spyr av tanken på den trots att det var jag som var besatt av den förr och köpte den till honom i första taget. 

– Man får inte åka berg och dal-banor! Vet ni hur ledsen jag är för det eller!? Det är bland det bästa jag vet på sommaren, haha. 

+ Man blir brun mycket snabbare. Och ni vet ju hur besatt jag är av det!! Så skönt att det räcker med fem minuter i solen innan man får färg. Pigmentet i huden är så annorlunda som gravid. 

– Alla finnar. Säger inte mer än så men usch så jobbigt det är! Man känner sig så ful!

– Sminket och håret beter sig annorlunda. Trodde först att det bara var jag men har konstaterat med flera andra gravida att det är samma för dom! Håret lägger sig inte som det ska och sminket ”fäster” inte på samma vis av någon anledning. 

+ Man lär känna så många fina, underbara tjejer som är i samma sits. Det är som om vi gravida dras till varandra och bildar värsta pakten där vi peppar och stöttar i allt från humörsvängningar till kroppsförändringar. Dock så skulle jag aldrig gå med i en sådan där facebook-grupp. Det var någon som la till mig och jag gick ur DIREKT när jag såg inläggen. Bara massor med kvinnor som klagar på sina partners (varför inte gå direkt till sin odrägliga man och ställa lite krav istället för att gnälla på facebook?) och jämför sina graviditeter på ett rätt negativt vis. Det är den uppfattningen JAG fått av sådana grupper – sen kanske någon annan har en annan upplevelse och det är ju bara bra isåfall. 

+ Man får äta vad man vill när man vill och kan enkelt förklara bort det med att man har cravings – vilket faktiskt inte alls är ett påhitt då man blir mer sugen på vissa saker och får plötsliga infall konstant efter mat man inte ens visste fanns förr. 

– Illamåendet från HELVETET! Jag om någon har verkligen upplevt det och bott på toan större delar av min graviditet och det är iiinte kul. 

– Alla fysiska krämpor. Jag har haft rätt tur och har bara lite ryggont ibland men jag vet ju att många får foglossning och andra smärtor. Jag lider med er. 

+ Man får känna den lilla i magen sparka och det kan ju vara den bästa känslan i världen trots att det känns lite alien och overkligt. 

– Man blir andfådd och flåsig av minsta lilla ansträngning. Om jag går upp för fyra trappsteg flåsar jag som om jag sprungit en mil typ, haha. 

– Man blir kissnödig otroligt snabbt av det ständiga trycket och särskilt om bebis får in en rejäl spark rakt på urinblåsan. Då får man springa till toan!

+/- Man är otroligt mycket känsligare och känner knappt igen sig själv vissa gånger. Jag vet inte riktigt heller om denna punkt är + eller – då det är en viktig del i ens personliga utveckling tror jag. Man kommer sig själv närmre samtidigt som det är jobbigt. 

+ Man slipper mensen! Jag har faktiskt glömt bort att jag slipper mensvärk och blod en gång i månaden nu men när jag väl tänker på det så känns det lite lyxigt, haha. Dock så vill man ju ha mens då det är ett tecken på att kroppen funkar men det är ju skönt att slippa en liiiten period i livet iallafall. 

+ Man reflekterar mer över sin egna barndom och över sig själv som människa. Man tänker mycket mer och går djupare in i sig själv. Det har jag iallafall upplevt. 

+ Man kommer sin partner ännu närmre och för mig var det riktigt fint då jag trodde att jag och F var så tighta som vi bara kunde bli. Tänk så fel jag hade. 

När denna bild togs så var jag faktiskt redan gravid. Gick ut med det på bloggen bara några dagar senare tror jag! Vecka 12 var vi i och man hade nog aldrig kunnat gissa att det låg en bebis därinne. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish