Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Ett väldigt negativt inlägg

Hej fina ni!

Hoppas allt är bra med er! Jag ska starta min dag ordentligt med att klaga lite här inne. Idag vaknade jag och kände mig sådär riktigt tung, kroppen gör ont och magen är i vägen. Hade fått 1000 nya finnar bara över en natt och då snackar vi inte bara ansiktet utan även på bröst/rygg vilket jag aldrig har haft innan jag blev just gravid men sedan april så har dom dykt upp lite här och var med jämna mellanrum. Och det är ju såklart inte bara så att finnarna är fula utan dom gör även ont. Särskilt dom vid munnen, blää.. Känner mig blek, ful, tjock och äcklig. Känslig är jag också idag och har så nära till tårar så det är inte klokt. Råkade glömma att hälla i det smälta smöret i pannkakssmeten imorse och blev såå ledsen för det och kände mig helt misslyckad. För DEN lilla grejen liksom, haha… Hormonerna är verkligen på spel idag och det känns av i hela kroppen. Jag saknar mitt gamla jag och jag saknar att känna mig smidig, snygg och tight. Jag saknar att inte ha ett humör som går upp och ner och jag saknar att känna mig stabil och självständig. För det är nog det sista jag är just nu. Vill bara sitta i famnen och känna mig liten typ. Inga kläder passar och eftersom jag såklart ska envisas att inte köpa gravidkläder (det är ju så jäkla dyrt och dom är dessutom inte så jättefina + att man bara kan ha dom en kort period i livet) så får jag klämma på mig samma, samma, samma hela dagarna. Har ju såklart några ombyten men saknar min garderob och känslan av att känna sig fin i en snygg topp och tighta jeans. Har också ökat från storlek 36 till 38 i trosor nu i samband med graviditeten vilket innebär att jag knappt har några underkläder längre heller som funkar (och ni som har följt min blogg länge vet att jag har typ 10000 par trosor i min garderob och ett smått (läs stort) beroende av just underkläder). Ska lägga en beställning på massor av ”tanttrosor” och string i bomull lite senare idag tänkte jag. Så att jag får leva i något skönt resten av graviditeten! För er som inte visste så blir man ju även enormt svullen där nere jämfört med hur man såg ut innan (eller jag har blivit det iallafall) just för att slemhinnorna blir så blodfyllda (läste jag i min gravidbok).

Så den som kommenterade på min instagram igår att min graviditet är ”lyxig” blev jag faktiskt så jäkla sur på. Den har inte varit lyxig för fem öre mer än att jag har haft lyxen att få jobba hemifrån med bloggen sista tiden och på så vis få vara hemma. Sen så är ju SÅKLART allt jämförbart och jag VET att vissa såklart har det miljoner gånger ”värre” än mig med vattensvullnad, ont i ryggen, foglossning, 25kg i viktuppgång, bristningar och andra krämpor men alla upplever vi saker olika och just idag är jag lite gnällig. Ni som har hängt med här på bloggen ett tag vet att min graviditet har varit så olyxig som det bara går och att jag spytt över 30 gånger per dag större delen av den och varit sjukskriven. Knappt njutit en sekund mer än på fina instagram-bilder men det är ju så man visar sig utåt för det mesta. Kan ju liksom inte lägga upp bilder på min spya och mina stora, röda finnar. Då blir det nog inte så kul stämning därinne. Det är liksom nu dom absolut senaste veckorna jag över huvud taget känt mig som en människa och innan det har jag levt i en ständig ”dimma” av spyor och tårar + ett täcke och kudde på toalettgolvet för att det liksom inte var värt att ens försöka vara i något annat rum på grund av alla spy-attacker. Men ja, det jag ville komma till är att den är allt annat än lyxig iallafall – MEN jag försöker att vara positiv för det mesta och alltid göra det bästa av dagarna, oavsett om det handlar om att jag orkar ett kort pass på gymmet eller att jag får äta vattenmelon med sked i soffan framför tvn.  

Nu har jag gnällt av mig lite så tänkte nämna lite positiva saker med dagen också så att inlägget inte blir för ledssamt:

+ Jag fick äta pannkakor till frukost. Var såå gott och jag var verkligen jättesugen på det när jag vaknade imorse! Mums!

+ Det är regnigt idag så jag behöver inte känna ”pressen” att vara ute utan kan mysa ner mig hemma med fruktfat och film och ha gott samvete.

+ Det är bara fyra dagar kvar tills F får semester. Känns så underbart! Håller tummarna för lite, lite sol iallafall dom veckorna!

+ Nästa måndag levereras vår nya säng fick jag veta nyss! Så himla skönt det ska bli att få en ny efter att ha sovit så oskönt i över ett år. 

+ Det är rent och fint hemma eftersom att jag städade igår och detta gör att jag känner lugnet på ett annat vis än när tvättkorgen är full och toaletten ostädad. 

+ Allt är klart inför bebisens ankomst och det enda vi saknar är ersättning som bebis ska äta + blöjor och lite toalettartiklar. Sen är det såklart alltid lite smått som man vill komplettera och jag skulle vilja ha en sänghimmel till bebis säng (finns en särskild till just den sängen vi har) och även kanske lite mer gosedjur, bodys, byxor, overaller, någon mer åkpåse och annat smått. Men i det stora hela så har vi iallafall det mesta och dom stora grejerna (vagn, säng osv). Jag har även precis fått besked om godkänd föräldrapenning så även det är ordnat vilket är skönt då jag slipper stressa med det. Jag har löst det så att jag tar ut 75% vissa dagar och 50% vissa dagar så att jag kan jobba med bloggen resterande % av dagarna. 

+ Jag och F fick sovmorgon idag och efter frukosten gick vi och la oss i sängen för att sova en stund till. En riktigt mysig morgon!

Om ni nu har orkat läsa hela detta gnälliga inlägg så tackar jag er för det. Känns redan mycket bättre att ha skrivit av sig lite. Stor kram på er och ha en fin dag!

Våra mumsiga minipannkakor som jag slängde ihop imorse. Receptet finns HÄR och är såå gott =) 

Gårdagens mage i vecka 29 (28+0) och på den andra bilden ser ni vad min dag bestod av igår, tvätt, tvätt, städ och lite mer tvätt. Nu är allt rent iallafall =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish