Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Dagens mat

Har inte gjort någon speciell mat idag eller så men tänkte att jag kan dela recept ändå då jag vet att många tycker det är kul när jag gör det! =) Jag kokade bara quinoa som är helt glutenfritt och nyttigt. Innehåller mycket protein och även lite nyttigt fett. Finns i olika färger och vi köper oftast denna ljusa eller en ”blandad” som har lite olika färger i sig. 

Till quinoan gjorde jag lite grönsaker som i princip kan skapa en egen sås + kikärtsbollar med ärtor och majs. Hur gott som helst men framförallt enkelt och nyttigt. Jättebra vardagsmat! Och det blev lite matlådor till F också. Jag använder alltid samma ”grundrecept” när jag gör biffar och bollar av kikärtor, bönor eller linser. Sen varierar jag lite vad jag har i för grönsaker, kryddor och även hur jag blandar kikärtor/bönor/linser. Vissa gånger kan man göra med bara kikärtor och andra med stora vita bönor/kidneybönor. Så man kan blanda lite som man vill och det mesta blir gott. Jag har delat receptet förr men här kommer det igen: 

Kikärtsbollar (blir cirka 20-30 stycken beroende på vilken storlek du gör):

– Två paket färdigkokta kikärtor 

– Ett ägg

– Ströbröd

– Salt, peppar, persilja

– Eventuella grönsaker (jag brukar föredra majs eller ärtor eller broccoli men man kan ha i typ vad man vill)

– Mjöl

Gör såhär: Stavmixra kikärtorna tills dom är släta eller lämna dom lite grövre. Jag mixar dom oftast inte helt släta då jag gillar tuggmotstånd. Rör i ett ägg + salt och peppar och persilja och lägg i valfri mängd grönsaker. Rör om och blanda och tillsätt sedan ströbröd tills ”degen” inte är superkladdig längre och går att ta i. Rulla små bollar som du sedan vänder i mjöl och steker på låg värme i olivolja (eller smör eller rapsolja eller vad man nu vill ha istället). 

Grönsakerna: 

– En zucchini

– En aubergine

– Champinjoner

– En halv röd paprika

– Olivolja, salt, peppar, chilipulver, spiskummin, paprikapulver

Gör såhär: Skär alla grönsaker i lagomt stora bitar, lägg i en kastrull, häll över massor med olja (jag snålar inte på den) och krydda efter smak. Om man steker dom rätt länge så blir det automatiskt till en ”sås” där kryddorna och oljan blandas med grönsakernas naturliga smaker. 

Blev en jättegod och enkel lunch! Och det bästa är att det blir rätt mycket mat så att man kan göra matlådor och ha i kylen om man inte orkar laga mat någon dag =) Tallriken är från inwhite4you.se.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish