Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Gravid i vecka 28

Bilder vi tog imorse i samband med att vi spelade in veckans avsnitt av ”gravid vecka för vecka”. 

Nu är vi inne i vecka 28 och det står att bebis lägger på sig fett nu! Bebbe växer för fullt och han blir mer och mer rund. Han har tiodubblat sin vikt på 11 veckor och lägger nu på sig 27 gram per dag ungefär. Hur coolt!? Nio av tio barn som föds vid denna tidpunkt överlever – men vi hoppas verkligen att han vill stanna i magen ett bra tag till. 

Det står att det börjar kännas ordentligt i kroppen att man är gravid nu. Man blir andfådd lättare och det beror på att det ej finns mycket plats för ens lungor och mage. Man kan svettas mer också. Man känner också av bebisen i magen mer och mer och kan känna genom magen vad det är för kroppsdel som ligger mot.

Idag är det 89 dagar kvar till beräknad födelse och jag kommer ihåg hur mycket jag längtade tills vi var nere på tvåsiffrigt. Nu är det liksom 10 dagar sen vi var där. Tiden går så fort! Bebbes totala längd är nu cirka 35 centimeter och han väger 1,1kg i början av veckan och 1,23 kg vid veckans slut. Barnet har vant sig vid mamma och pappas röst vid detta laget. Livmodern är också i en kraftig tillväxtperiod och man kan känna mycket tryck mot bröstkorgen. Det kan vara svårare att sova och bebisen kan hindra en från en god natts sömn vilket stämmer bra! Han sparkar massor på nätterna både på revben och urinblåsa och jag måste vakna och gå på toa allt oftare. Hans rörelser är också kraftigare och hela jag skakar när han sprattlar där inne. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish