Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Sista dagen i vecka 27

Hej fina ni!

Imorgon byter vi vecka igen och går in i vecka 28 (27+0). Känns helt galet att det går så fort. För visst känns det nyss som om jag berättade att jag var gravid!? HÄR är inlägget där jag bekräftade att jag faktiskt var det. Många av er hade ju misstänkt det redan innan så det var ju ingen större chock för alla men ändå, haha 😉 

Hur mår ni idag? Jag mår jättebra! Fick en timmes massage igår innan läggdags och det var så himla skönt. Även fast jag kanske inte ser så stor ut så har jag jätteont i höfterna och i ryggen om dagarna. Har även svårare och svårare att röra på mig. Exempelvis så tog jag en helt vanlig promenad i ”vanligt” tempo igår med hundarna och helt plötsligt fick jag vääärldens håll på höger sida. Var nästan tvungen att stanna upp i några minuter och bara stå. Ja, kroppen förändras verkligen! I appen står det att man går igenom en rejäl tillväxtperiod mellan vecka 28 och 32 så ska bli spännande att se hur det kommer att påverka mig under dessa veckor som kommer framöver. 

Mannen jobbar återigen så jag får en rätt så tråkig dag. Jag är dock ganska nöjd med mitt egna sällskap just nu och ska jag vara ärlig så har jag känt mig mycket mer inåtvänd sedan jag blev just gravid. Det är inte på ett negativt vis alls, absolut inte. Det är bara det att jag faktiskt trivs otroligt bra med att bara ta det lugnt, anpassa dagarna efter mig själv och ja, bara vara med mig själv (och hundarna och magen såklart) och ta till mig av mina känslor och tankar. Träffar ju dom få vännerna jag har här i Göteborg med jämna mellanrum men det är rätt skönt att vara själv och lära känna sig själv också. Jag har haft ett rätt hektiskt liv dom senaste åren med extremt mycket jobb och relationer och har nästan aldrig haft tid för just JAG-tid. Så den har jag verkligen fått ta igen rätt rejält sen jag började gå hemma i slutet av april. I början så hade jag panik! Jag ville skrika och gråta, ut och umgås, vara social och inte vara ensam i ens fem minuter. Ville jobba igen och ville ha den där ”stressen” omkring mig och bara springa från en plats till en annan och alltid ha något att göra. Samtidigt så gick ju inte det eftersom att det var då jag mådde så otroligt DÅLIGT. Kunde spy runt 30 gånger per dag samtidigt som tårarna rann. Bodde i princip inne på toaletten under mina första veckor som sjukskriven från mitt heltidsjobb och trots det kunde jag inte slappna av utan kände en ständig stress över att komma tillbaka till jobbet och komma UT ur lägenheten. 

Det tog jättelång tid för mig att vänja mig vid att ha en relation med bara mig själv då det var längesedan jag var just ensam utan några måsten. Det är så viktigt att ha en relation med sig själv för det är ju trots allt en relation man ska vara i resten av sitt liv. Nu menar jag inte att man ska låsa in sig och sitta ensam men att ”fly” från tankar och känslor genom att hela tiden göra massor av saker mår man inte bra av och för MIG personligen har det varit en stor del av min personliga utveckling att få vara lite ensam under en liten period av mitt liv då jag i princip aldrig har varit det innan. Har liksom alltid haft 40 bollar i luften samtidigt och aldrig riktigt suttit ner och andast ut och känt efter. Jag känner ett otroligt stort lugn i mig själv nu som jag aldrig upplevt tidigare och det är riktigt skönt. Nästan en ”lyxig” känsla. Men ja, ni ska veta att jag längtar tillbaka till jobb och nya äventyr! Finns så mycket jag vill göra! Men först ska jag njuta klart av graviditeten och mammaledigheten. Och just nu njuter jag av min lilla gravidbubbla till fullo.

Annars så ska jag få hem lite nya hudvårdsprodukter efter att ha gjort ett ”hudtest” och jag kommer att visa upp dom och skriva mer om detta när dom väl är här – så håll utkik till veckan! Ska bli kul att få testa lite dyrare och bättre produkter än vad jag har haft innan. Hoppas på att dom ska göra lite underverk på min hy. Och det är ju kul att man kan göra ett test och finna produkter som är anpassade för just ens egna hy.

Imorgon har jag också en tid för nya naglar på förmiddagen och ska bli så mysigt att bara få skvallra lite och prata ut med min fina vän och nageltjej och något annat som händer imorgon är att det ÄNTLIGEN kommer en servicetekniker från BOSCH och (förhoppningsvis) fixar vår tvättmaskin. Vi har ju inte kunnat tvätta på en vecka nu och jag vägrade att ta tiden dom hade ledig i onsdags när F inte var hemma då dom vill att vi ska förklara problemet, visa i maskinen vad vi har gjort själva osv och jag inte har nååågon aning om det. Så väntade hellre ett par dagar extra, haha 😉 Sedan på tisdag väntar en helt vanlig dag och på onsdag har vi en fulldag på SPA med en liten paus mitt på dagen när vi ska hem och mysa lite med hundarna innan det är dags för middag på restaurang. Jag tror att jag ska ha halloumiburgare (jag kollar alltid menyn innan vi bokar bord, hihi) då jag varit så sugen på det i flera dagar nu. Har dessutom hört så mycket bra om just den! Sen är F ledig på torsdagen och jobbar på fredagen och sen ledig igen hela helgen och då är det äääntligen dags för vårt 3D-ultraljud! Som vi längtat! 

Stor kram på er och ha en fin dag!! =)

En avokado fick det bli till mellis igår! Jag ÄLSKAR ”perfekta” avokados och köper alltid ett sådant är tvåpack där dom är just perfekta//Och igår solade magen och jag på balkongen en stund som vanligt. 

 

Sen sov jag även en stund mitt på dagen och vaknade av att lillen sparkade massor. Lyckades fånga lite på video så skickade den till min mamma och F direkt för jag blev så glad över att ÄNTLIGEN fånga rörelserna. Oftast så slutar han sparka och röra sig direkt jag tar fram mobilen. Finns ett litet urklipp ur videon på instagram (@gabriellajoss) för er som vill kika. 

Igår gjorde vi enorma och så goda fruktfat och kollade på film. Lördagsmys när det är som bäst! Många frågar om vi äter upp allt och nej det gör vi oftast inte. Lägger över allt som blir över på ett eget fat och drar över plastfolie, in i kylen och morgonen efter tar jag fram det så kan man plocka lite under dagen då det oftast får stå framme på köksbänken. Mums! Och dessa nya PLOPP som kommit är ju för söta! Gillar CENTER mer egentligen men tyckte dom var så gulliga med sina budskap så kunde inte låta bli, haha. Allt porslin är från inwhite4you.se.

Och finns det något som jag ÄLSKAR så är det solnedgångar. Så vackert! Jag njuter verkligen på kvällspromenaderna när vi har fint väder. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish