Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina vänner!

Jag är uppe tidigt för F jobbar dag idag. Ska försöka sova en stund till sen tror jag men ni anar inte hur svårt det är att somna med en sparkande bebis i magen. Man märker tydligt att han har egna rutiner och ett eget liv trots att han är så liten. Han sparkar som mest på morgonen mellan sex och åtta och vissa kvällar. 

Igår filmade vi ”gravid vecka för vecka” och det blev SÅ mörkt för att klockan var så mycket när jag kollar på klippen nu. Men det får duga då vi verkligen inte hinner filma om det. 

Annars har jag googlat massor om ersättning nu på morgonen och läst på så mycket jag kan kring det. Ska prata med min barnmorska också om det nästa gång men ville ha liiite förkunskaper iallafall innan jag ger mig in i det samtalet. Kan verkligen ingenting om ersättning och det känns som en ännu större djugel än när det var dags att välja barnvagn. Som jag skrev igår så kommer jag mest troligt att välja bort att amma direkt från start. Det är MITT val och jag kommer inte att ta någon skit eller elaka ord för att jag gör det valet. Förstår inte ens varför jag skriver detta då alla har rätt att göra precis som man vill och ingen har anledning att lägga sig i eller tycka/tänka. Eller ja, klart man kan tycka och tänka saker om amning som ämne i sig, men varför lägga sig i hur en annan människa/mamma/familj väljer att göra? Har aldrig riktigt förstått det! Något jag däremot har förstått är att folk alltid har åsikter när det kommer till just barnuppfostran och familjeliv. Jag själv har svårt att förstå varför man ens väljer att bry sig om andras val när det kommer till dom punkterna. Vi lever på 2000-talet och alla är vi olika med olika förutsättningar, tankar och åsikter kring allt. Som sagt vet jag inte ens varför jag går in i försvarsposition direkt men det verkar ju vara ett måste för många att amma av vad jag har förstått och det får det gärna vara också – men inte för mig. Då vet ni det iallafall och åsikter kring hur JAG ska göra eller om varför jag INTE ska göra som jag ska göra kan ni hålla för er själva för det intresseras jag inte av att läsa och kommer inte att göra heller. Samma sak med kommentarer som börjar på ”gud vad egoistisk du är..” eller ”fast du vet väl att..?”. Jag har rätt att bestämma själv och är medveten om det! Åsikter kring hur ni själva gjort och valt att göra får ni dock gärna dela med er kring. För det är alltid lika kul att läsa! Och om ni har några tips kring ersättning/hur det funkar första tiden med ersättning och hur det funkar med mjölken i brösten om man väljer att låta bli får ni också gärna dela med er av. Exempelvis så läste jag någonstans att man kan ta tabletter för att mjölken ska upphöra men det kanske inte gäller om man väljer bort amning direkt från start? Kommentera gärna om ni har erfarenhet av det. 

Önskar er en jättefin dag!! Det ska tydligen bli sol mitt på dagen så får hålla tummarna för att det stämmer. Just nu är det stora, svarta moln på himlen så bådar ju inte så jättegott. Stor kram på er! <3

Jag har verkligen blivit såå kär i LOKA. Vet inte varför!? Köper hem flera liter i veckan men ändå tar det slut direkt. Har ALDRIG och då menar jag verkligen ALDRIG druckit det innan jag blev gravid//Och jag och magen igår kväll. Det spänner åt extra mycket runt magen på kvällarna och det är då den är som störst. 

Och igår gjorde jag grönsaker i ugnen. Det var så gott! Hade zucchini, aubergine, fetaost, små plommontomater (tror jag dom heter?) och champinjoner. Över det hällde jag en blandning på olivolja och kryddor. Verkligen ett bra tips på ”snabb”mat som sköter sig själv i ugnen om man har annat man vill göra under tiden =) Hade kikärtsbiffar och bulgur till. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish