Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmÀnt

Svaren del 2

Hej Gabriella! Vad roligt med frĂ„gestund 🙂 Jag har tidigare skickat en mail till dig angĂ„ende denna frĂ„ga, men har inte fĂ„tt svar, du har nog för mycket pĂ„ agendan och det förstĂ„r jag! Jag undrar vad du gör pĂ„ dagarna nĂ€r F jobbar. Har sjĂ€lv gĂ„tt över tvĂ„ veckor nu hemma medan mannen har jobbat. HĂ„ller pĂ„ att klĂ€ttra pĂ„ vĂ€ggarna! Jag behöver tips till vad man kan hitta pĂ„ som inte innehĂ„ller stĂ€dning och matlagning (det kommer man inte undan nĂ€r man gĂ„r hemma). Tack för vĂ€rldens bĂ€sta blogg!

Åh, ber om ursĂ€kt för det men jag fĂ„r cirka 50 mail per dag och hinner tyvĂ€rr inte svara. DĂ„ skulle jag fĂ„ sitta med det konstant! Hoppas du förstĂ„r! Jag jobbar ju hemifrĂ„n med bloggen. SĂ„ Ă€r ju inte riktigt ”ledig” dĂ„ jag för tillfĂ€llet Ă€r obetalt ledig frĂ„n mitt ”vanliga” jobb och bloggen blir min enda inkomst i dagslĂ€get. SĂ„ jag jobbar med den och resterande tiden sĂ„ gör jag (tyvĂ€rr) bara ”trĂ„kiga” saker som dom du nĂ€mner, haha.. StĂ€dar, lagar mat, stĂ€dar lite till, rensar lite. Kollar pĂ„ TV, myser med hundarna, lĂ€ser tidningar, gĂ„r ut och gĂ„r pĂ„ lĂ„nga promenader (ocksĂ„ med hundarna), lagar lite mer mat.. Ja, rĂ€tt trĂ„kig vardag med andra ord. TĂ€nkte snart köpa hem massor av böcker och strĂ€cklĂ€sa! Med tanke pĂ„ att jag ska gĂ„ hemma tills förlossningen sĂ„ kan det ju vara bra att ha nĂ„got kul att göra och lĂ€sa Ă€r ju det bĂ€sta som finns. Ber om ursĂ€kt att jag inte har roligare tips att ge Ă€n sĂ„ och hoppas verkligen du kommer pĂ„ nĂ„got kul att göra, stor kram! Och tack för alla fina orden! VĂ€rmer sĂ„ mycket! 

Hej! Tycker du att din blogg har förĂ€ndrats sen den blev ”stor” och Ă€r det lika enkelt att ha god kontakt med lĂ€sarna dĂ„ de Ă€r sĂ„ mĂ„nga nu? Stor kram frĂ„n mig, du verkar vara en sĂ„n underbar mĂ€nniska!

Hej! Tack snÀlla för dom fina orden, blir sÄ glad sÄ du anar inte! Jag tycker absolut att jag har lika bra kontakt med er lÀsare som jag hade innan och svarar fortfarande pÄ kommentarer och uppdaterar bloggen ofta. NÄgot jag dÀremot tycker Àr trÄkigt Àr att jag inte hinner svara pÄ alla mail lÀngre. FÄr som sagt runt 50 stycken per dag och skulle jag sita med det sÄ hinner jag inget annat dÄ jag vill svara ordentligt om jag faktiskt ska svara. Annars sÄ har inget förÀndrats! Stor kram!

Hej Gabriella! Skrev hĂ€r vid förra frĂ„gestunden med F, tĂ€nkte jag skulle frĂ„ga nĂ„gra frĂ„gor till dig ocksĂ„! Vilket datum har ni fĂ„tt berĂ€knat nĂ€r eran prins ska komma? Skulle du inte kunna göra lite mer inlĂ€gg pĂ„ bloggen om hur du tar hand om din hy nu nĂ€r du Ă€r gravid? Du har ju skrivit om allt frĂ„n finnar till diverse.. Tycker sĂ„ synd om dig! ❀ NĂ€r fĂ„r du trĂ€ffa din familj nĂ€sta gĂ„ng? Har du och F planerat nĂ„gonting och göra innan prinsens ankomst? 😘 tacksam för svar, hoppas du blir bĂ€ttre, önskar er all lycka och kĂ€rlek. Kram❀

Hej! Vad kul att du vill stĂ€lla lite frĂ„gor Ă€ven till mig. Om ni vill lĂ€sa nĂ€r F svarade pĂ„ frĂ„gor (han hade en frĂ„gestund hĂ€r pĂ„ bloggen i maj) sĂ„ kan ni lĂ€sa HÄR. VĂ„r bebis Ă€r berĂ€knad att komma 18/10 men han fĂ„r gĂ€rna komma lite tidigare Ă€n sĂ„! Jag sköter min hy precis pĂ„ samma vis som innan dĂ„ alla utbrott och sĂ„ beror pĂ„ hormoner. I förra inlĂ€gget dĂ€r jag svarade pĂ„ frĂ„gor som kom upp pĂ„ bloggen igĂ„r sĂ„ har jag lĂ€nkat till ett inlĂ€gg om hur jag sköter min hy och vilka produkter jag har. Jag fĂ„r trĂ€ffa min familj igen i början av augusti nĂ€r dom kommer hit och i början av september Ă„terigen nĂ€r jag ska till UmeĂ„. Vi har inte planerat sĂ„ mycket mer Ă€n att bara njuta av all tid vi har tillsammans innan vi blir tre stycken. Äta massor av middagar ute, gĂ„ pĂ„ bio, gĂ„ pĂ„ SPA och andra mysiga saker. Kram och tack för fina ord!

Hur lÀnge försökte ni bli med barn , för det var vÀl planerat? Kommer du visa bilder pÄ bebisen pÄ blogg/instagram? Vad skulle den hetat om det blev en flicka? :))

Vi hade oskyddat sex i ett och ett halvt Är innan vi plussade. Det var planerat fast ÀndÄ inte. Vi hade lagt drömmen om bebis lite pÄ hyllan dÄ det inte tog sig pÄ sÄ lÀnge. Vet faktiskt inte! I början var vi sÀkra pÄ att vi skulle visa honom men nu börjar osÀkerheten komma. Jag kommer vara vÀldigt mÄn om hans integritet i vilket fall som helst och inte exponera honom för mycket. Tror dock att man Àr vÀldigt, vÀldigt stolt nÀr man vÀl fÄtt bebis och vill visa sitt mirakel för hela vÀrlden sÄ vi fÄr se lite hur vi gör nÀr han vÀl Àr hÀr. LÀgger den frÄgan pÄ is ett tag. Nova Noelle Joss hade han fÄtt heta dÄ. Kram!

Vad har du för tankar kring extra ultraljud under graviditeten? Menar dĂ„ alltsĂ„ de som inte sker i medicinsk syfte? Har sett att du har gjort flera ultraljud och Ă€ven kommer göra ett 3D-ultraljud för ”nöjes skull”. Det Ă€r ju trots allt sĂ„ att ultraljud inte Ă€r helt riskfritt för fostret och Ă€ndĂ„ vĂ€ljer ni och mĂ„nga andra att göra tvĂ„ UL utöver de medicinska kub och rul?

Jag ser inget av dom ultraljuden vi gjort som nĂ„got vi gjort ”för nöjes skull”. Det enda som vi kommer göra ”för nöjes skull” Ă€r 3Dultraljudet och att en sĂ„dan möjlighet finns tycker jag Ă€r helt underbart. Det första ultraljudet i vecka nio kĂ€ndes viktigt dĂ„ vi ville se att bebis mĂ„dde bra och att allt var som det ska + att det faktiskt VAR en bebis i magen. KUB gjorde vi för att fĂ„ kika pĂ„ bebis igen, konstatera att bebis var frisk och kry och likasĂ„ RUL. Jag ser alla ultraljud som nĂ„got positivt och inget i livet Ă€r ju riskfritt om man ska tĂ€nka sĂ„. Det Ă€r inte skadligt för bebis mer Ă€n att man ”stör” lillen lite. Min BM och lĂ€kare har iallafall varit positiva till alla ultraljuden och hade det varit ”farligt” sĂ„ hade nog inte blivande förĂ€ldrar blivit erbjudna att göra denna typer av undersökningar. Kram!

Jag och magen i vecka 20 och pÄ ultraljudet ser ni bebis i vecka 20. Vi gjorde vÄrt RUL pÄ min 20Ärsdag sÄ jag och bebbe fick fylla 20 tillsammans, haha.

Undrar om vad du skulle tycka om du framöver fÄr bristningar pÄ magen?

Jag skulle bli enormt ledsen och förmodligen grÄta en del. För mig som mÀnniska Àr det viktigaste att trivas i min kropp och mig sjÀlv bÄde till det inre och till det yttre och det skulle jag inte göra med bristningar. Det skulle ta tid för mig att acceptera det och jag hoppas pÄ att dom ska hÄlla sig borta (vilket dom gjort hittils) samtidig som jag Àr instÀlld pÄ att det kan hÀnda nÀr som helst. 

FÄr man lÀgga till dig som vÀn pÄ Facebook? Eller vill du helst ha den privat? Bara undrar för hade varit sjukt kul att vara vÀn med sin förebild.

Ja absolut, det fÄr man göra! Vill ju vara vÀn med er allihopa! DÀremot sÄ har jag inte tid att svara pÄ ALLA meddelanden jag fÄr dÀr trots att jag gÀrna skulle vilja. SÄ det hoppas jag att ni förstÄr! Men annars fÄr ni sÄklart lÀgga till mig. 

Hej 🙂 vilka Ă€r dina favorit bloggar? Hur mĂ„nga barn vill du ha? Vad kan du ofta störa dig pĂ„? Kraaam.

Hej! Har typ inga ”favoriter” men följer mĂ„nga bloggar. Men mest dom stora bloggarna som alla andra ocksĂ„ lĂ€ser. Jag vill nog ha tvĂ„ eller tre barn. Jag stör mig pĂ„ lĂ„ngsamma mĂ€nniskor som blockerar hela vĂ€gen nĂ€r man har brĂ„ttomt och vill ta sig fram och jag stör mig pĂ„ folk som inte visar omtanke eller respekt mot folk i sin omgivning. Stör mig pĂ„ massoooor av saker men dĂ€r har du tvĂ„ av dom, haha 😉 Kram!

Hej! Hur mycket fĂ„r du in pĂ„ bloggen en ”normal” mĂ„nad? Hur tĂ€nker ni kring sparande till bebisen? FörstĂ„r om frĂ„gor Ă€r privata sĂ„ du behöver inte svara. Tack för en superbra blogg, kram

Mellan 20.000-25.000 efter skatt fÄr jag ut om man rÀknar in all blogginkomst via fakturering till företag, olika program för att tjÀna pengar osv. Ibland mer och ibland mindre. Vi kommer att spara till bebisen. Kram!

Hej. SĂ€llan du visar bilder pĂ„ hela dig, alltsĂ„ Ă€ven ansiktet. Och oftast nĂ€r du gör det sĂ„ gör du den hör grimasen nĂ€r du liksom pussar mot kameran. Är det för att du inte vill bli för igenkĂ€nd? Eller ngt komplex? Du Ă€r superfin och vill gĂ€rna se fler vanliga ansiktsbilder det Ă€r dĂ€rför jag frĂ„gar 🙂

Hej! Jag trivs inte pĂ„ bild och video och Ă€r inte fotogenisk för fem öre. Trivs bĂ€ttre med mitt utseende i verkligheten. Och angĂ„ende grimaserna sĂ„ blir jag hellre ”ful med flit” Ă€n försöker vara fin och misslyckas, haha 😉 Jag tar inte sĂ„ mycket selfies heller, har aldrig varit min grej. Kram!

Hej, varför bestĂ€mde ni er för att bli vegetarianer?â˜ș MĂ„nga kramar!! 🙂 🙂

Hej! Vi anser att djur Àr vÀnner och inte mat dÄ dom precis som vi mÀnniskor har hjÀrta, hjÀrna och kÀnslor. För mig skulle det vara som att Àta mina egna hundar om jag skulle stoppa i mig delar frÄn en gris eller en ko. Dom har sÄ snÀlla fina ögon, kan Àlska och kÀnna precis som vi, kan ha ont i magen, vara ledsna eller sakna sin familj. SÄ det Àr dÀr vÄra frÀmsta tankar kring att vara vegetarianer ligger. Sen sÄ mÄr jag betydligt mycket bÀttre i kroppen och det gör Àven F! Men det Àr ingen anledning till varför vi blev vegetarianer utan snarare bara en positiv effekt som det hela hade. Stor kram! 

Om du vill vÀlja att bli vÀrldsmÀstare pÄ vilken sport du ville, vad hade du dÄ valt?

Oj, vilken kul frÄga! Kanske nÄgot inom dans! Jag Àlskar att dansa sÄ hade nog valt nÄgot sÄdant. 

Om det imorgon stod pĂ„ Expressens förstasida ”Ny gymnasielinje öppnas- Sociala medier med inriktning bloggning” vad hade din Ă„sikt om det varit?

AlltsĂ„ en hel inriktning om det? Iiiingen aning. Alla kan ju inte bli ”kĂ€nda bloggare” och leva pĂ„ sin blogg sĂ„ tror inte att det kĂ€nns sĂ„ vettigt. DĂ€remot sĂ„ skulle man kunna ha en kurs eller liknande inom det dĂ„ det trots allt gĂ„r att utveckla till ett jobb och en inkomstkĂ€lla om man har rĂ€tt verktyg och om folk finner en intressant.

Hade du kunnat tÀnka dig att ha en minigris som husdjur?

Ja verkligen! SÄ mysigt! Men inte i lÀgenhet utan bara om vi hade hus med stor gÄrd pÄ landet typ.

Saknar du att jobba? jag gĂ„r ocksĂ„ varit sjukskriven ett tag men kĂ€nner att det liksom kliar i fingrar och ben av att bara vara hemma…

Jag Àr ju inte sjukskriven lÀngre utan bara ledig frÄn mitt heltidsjobb fram tills förlossningen. Jag jobbar pÄ med bloggen varje dag och tjÀnar pengar via den sÄ för mig blir det inte riktigt att vara helt ledig utan jag har nÄgot att göra ÀndÄ. Kram!

Hur tror du din klÀdstil kommer vara nÀr du Àr 70+? Om du var tvungen att kapa antingen en meter pÄ dina ben eller pÄ dina armar, vad hade du valt? Fötter och hÀnder hade fortfarande varit kvar? Om du fick vÀlja vilken doft som helst pÄ alla rengöringsmedel och diskmedel du anvÀnder; vad hade du valt dÄ? Vilken tycker du Àr den finaste fÀrgen pÄ hÀstar? Vilka Àr dina favoritappar pÄ mobilen? Vilken kvinnlig kÀndis tycker du ser bÀst ut?

Ingen aning! Kommer nog att klĂ€ mig efter Ă„lder och kroppsform men inget jag funderar pĂ„ nu. Inget av det helst! Men om jag var tvungen sĂ„ benen tror jag. Men nej, inget av dom. Äpple eller typ smultron elelr jordgubbe! Ingen aning, tycker alla hĂ€star och djur Ă€r fina pĂ„ sitt egna vis. Min favoritapp Ă€r instagram! Jag tycker att alla kvinnliga kĂ€ndisar Ă€r snygga och frĂ€scha sĂ„ svĂ„rt att vĂ€lja en bara. 

Skulle inte du kunna visa bild pĂ„ er balkong? Har typ aldrig riktigt sett hur den ser ut. Eller om du kan visa i ett avsnitt av gravid vecka för vecka eller nĂ„got. Kram! 🙂

Jag har visat lite av den i ett avsnitt av gravid vecka för vecka nÀr jag visade upp vÄr lÀgenhet sÄ kika dÀr! Kram! =)

NÀr förlovade ni er?

21:a maj 2012 förlovade vi oss. Och gifte oss 20:e juli 2013. 

Hur gjorde ni med hundarna nĂ€r ni bĂ„da jobbade? LĂ€t ni dem vara ensamma lĂ€ngre stunder eller hade ni med dem eller jobbade ni oftast inte samtidigt eller ja hur fick ni ihop det pusslet? 🙂 kram!

F jobbar kvÀll och jag jobbar dag och pÄ sÄ vis slipper dom vara hemma sjÀlva mer Àn ett par timmar, kram!

Konstig frÄga men vad kommer din mans namn ifrÄn? Har aldrig hört namnet förut, fint och orginellt!

Det Àr ett ryskt namn och han Àr döpt efter författaren Fjodor Dostojevskij. Kram!

Mitt Àlskade hjÀrta som heter Fjodor i förnamn och Markus i mellannamn, haha. Jag heter Gabriella (nÀhÀ) och Elsa i mellannamn. 

Hej! Tröttnat du aldrig pĂ„ vattenmelon och frukt nĂ€r du Ă€ter det varje dag? KĂ€nner inte du att ni kommer missa massa saker nĂ€r ni skaffar barn sĂ„ tidigt? Som att resa, plugga pĂ„ universitet, festa osv. Hur ser ni till framtiden? Har ni planer att plugga vidare och vad vill ni jobba med i framtiden? 🙂

Hej! NÀ, det gör jag inte. DÄ hade jag nog inte fortsatt Àta det =) KÀnner snarare tvÀrtom att jag tar vara pÄ mitt liv dÄ familj och kÀrlek Àr det viktigaste i mitt liv och min dröm Àr att leva Svensson-livet med det lilla extra. Plugga vidare och resa kommer jag att kunna göra Àven med en familj (kommer snarare att bli Ànnu roligare med dom) och att festa Àr inte riktigt min grej och ÀndÄ inget jag kÀnner att jag vill göra mer Àn nÄgra gÄnger per Är (gjorde inte det ofta innan jag blev gravid heller). Kram!

Tror du pÄ sjÀlsfrÀnder/tvillingsjÀlar?

Ja, det gör jag!

Hej! BĂ€sta bodylotionen? Varför tycker du inte om att ha ”fĂ€rger” pĂ„ din inredning och babyklĂ€der? Tycker du att det Ă€r viktigt att handla ekologiskt? Vad anser du att gör en blogg speciell? Skulle du/ni kunna tĂ€nka er flera djur t.ex. Katt, marsvin ? Tycker du inte att du lĂ€gger ner mycket tid av ditt liv pĂ„ bloggen och Ă€r det vĂ€rt det? Du har en underbar blogg, ta hand om er! Kram

Hej! Jag Àlskar bodylotions frÄn The Body Shop. SÄ alla dom! Jag tycker inte att det Àr fint med iögonfallande fÀrger utan gillar med naturliga fÀrger. Alla Àr ju olika och skrikiga fÀrger Àr inte riktigt min grej. Nej, jag tycker inte att det Àr sÄ viktigt trots att jag kanske borde det. En blogg blir speciell nÀr personen bakom lÀgger ner tid och sjÀl i den och Àven kan uttrycka sig vÀl i skrift och ta fina bilder. Nej, just nu vill vi inte ha fler djur men i framtiden sÄ vill jag adoptera djur som behöver hjÀlp frÄn andra lÀndet. Det blir dock nÀr vi bor i hus. Jo, jag lÀgger ner mycket tid pÄ bloggen men tjÀnar bÄde pengar och inspiration pÄ den sÄ det Àr vÀrt det alla dagar i veckan. Bloggen Àr bland det bÀsta jag vet och mitt största intresse i princip dÄ jag Àlskar att skriva och fota. Stor kram och tack snÀlla! 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej pÄ dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag Àr 25 Är, lycklig i livet och mamma till tvÄ underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mÀklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det Àr kul att hÀnga med i bÄde med och motgÄng, ta del av min trÀning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish