Gabriella Joss Gabriella Joss
Mat

Vegansk köttfärssås

Vi är ju vegetarianer här hemma som ni kanske redan vet och ”kött”färssåsen är något som äts flitigt hemma hos oss. I olika varianter varje gång nästan! Det är så kul att testa nytt och det finns lite olika alternativ i min kategori matlagning/bakning som ni hittar här på bloggen nere till höger. Denna nedan är helt vegansk och supersnäll mot magen. Hade bönpasta till så att det blev ÄNNU mer gott och snällt mot magen än vad det redan var. Så glutenfritt också med andra ord. 

Till denna behöver du: 

Anammas färs (Funkar nog med vilken vego-färs som  helst men vi använder alltid den då den säljs i storpack (billigt!) och är absolut godast och mest lättlagad) Den är vegansk och innehåller varken mjölk, ägg eller gluten precis som alla andra produkter i deras sortiment.

– Gul paprika

– Morötter

– Slätkrossade tomater 

iFraich från Oatly (En helt havrebaserad ”creme fraich” som är helt magisk i matlagning! Finns även i form av matlagningsgrädde (även den gjord på havre). Min absoluta favorit när det kommer till matlagning och i maten smakar den fantastiskt!)

– Oregano, olivolja, spiskummin, salt, peppar, honung.

Gör såhär: Stek färsen i olivolja och tillsätt morötterna när den börjat få lite färg. I med paprikabitar och på med krossade tomater. Salta, peppra och krydda med resterande kryddor efter smak och tillsätt även lite honung för att få bort den beska smaken i tomaterna. I med ifraichen och låt puttra i typ fem minuter. Klaaart! Och majs hade jag också på sidan av när jag serverade för det är typ det bästa jag vet till köttfärssås =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish