Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ny vecka

Hej på er!

Idag går vi in i ännu en ny vecka och måndagar för oss innebär ju inte bara ny vecka utan också ny GRAVID-vecka! =) Så lite senare kommer bilder på magen + text med tankar osv nu när vi går in i vecka 24. Överraskade F med frukost imorse också då jag vaknade rätt tidigt. Lite mackor med ost, grönsaker, juice och smoothie. Blev jättegott och mysigt. Vi åt framför Johan Falk (vi är typ på avsnitt fyra nu), sen läste vi lite gravidbok om förlossning och innan han åkte till jobbet nyss hann vi ta en lååång dusch ihop. Jättemysigt! Ska snart städa undan efter frukosten och göra lite allmänt fint hemma och sen ska jag vila och kanske sova lite. Har rejäl migrän idag och dessutom ett illamående på det som heter duga. Det kom dock för någon timme sedan, mådde helt okej imorse. Känns som om jag tjatar hela tiden om mina gravid-problem men allt är inte alltid rosa fluff-fluff. Känner mig lat och tråkig och har fortfarande så himla svårt att acceptera att jag mår så pass illa många gånger. Skuldbelägger mig själv jättemycket. Det jobbigaste är att det går så mycket i perioder! Ibland mår jag helt okej och tänker ”ÄNTLIGEN är det över” och ibland tar det över helt igen och jag blir sängliggandes och orkar knappt röra ett finger + får bo inne på toaletten och spy. Kommer dock ihåg i början när det var som värst i vecka 18-20. Då spydde jag 30 gånger per dag ungefär, tänderna ilade konstant och jag grät hela tiden för att jag kände mig så maktlös som inte kunde påverka hur jag mådde alls. Så det är ju absolut bättre än det! Och det tröstar jag mig med. Men kan inte leva ett helt normalt liv än vilket jag tycker är så otroligt tråkigt.

Och förresten! På tal om något roligare! SÅ MYCKET KOMMENTARER SOM KOMMIT IN!! WOW! Ni är ju helt underbara! Är myyyycket roligare att blogga när man får positiv respons, så fortsätt gärna så, hihi. Sen förstår jag att man har mycket att göra nu i sommartider, reser mycket och hittar på roliga saker men det är alltid lika kul att läsa vad ni har att skriva. Så tack för det! Blir så glad =)

Annars så firar jag och F vår bröllopsdag (två år som gifta!) den 20e juli och om jag mår bättre då och orkar så ska vi unna oss en dag på SPA. Vågar dock inte boka något än men det verkade finnas rätt mycket tider. Har googlat jättemycket och kommit fram till att det antingen blir Sankt Jörgens Spa eller Arken Spa här i Göteborg. Har ni varit på något av dessa? Är jättetacksam för alla recensioner jag kan få då det inte fanns allt för mycket info på nätet! Men båda verkar jättebra. Om ni har tips på andra SPAn här omkring får ni såklart jättegärna tipsa om dom också! Vi vill inte sova över utan bara vara där över dagen!

Hade på mig en jätteskön klänning igår från Gina Tricot! Dock från förra årets rea. Hittade dock en exakt likadan HÄR som även fanns i andra färger HÄR och HÄR. Koftan är också från Gina Tricot (också förra året, haha). Finns liknande HÄR. Skorna är heeelt vanliga converse som är låga och helvita. Finns HÄR och HÄR. Finns även en hög modell som jag också har men som jag dock inte tycker är lika sköna, HÄR

Igår hade vi kvällsmys i soffan i vanlig ordning och här är kaggen och Dexter. Dexter la huvudet på magen igår och somnade. Då blev jag helt tårögd, haha.

Något som också gjorde mig tårögd var när F kom hem med detta. Blev så glad för han känner mig så väl. När vi pratade på lunchen hade jag gnällt lite om hur sugen jag var på choklad, melon och jordgubbar och han köpte hem alla mina favoriter. Älskar kokos”bollar”, chips med rödlök/creme fraich, ballerinakex och naturgodis (cashewnötter i vit choklad + kokos i choklad är mina favvisar). Och sen mina tre favvo-frukter! Nektariner, jordgubbar och vattenmelon. 

Och som jag skrev så överraskade jag tillbaka med lite frulle på sängen imorse. Enkelt och gott =) Osten är ett jättetips till alla er vegetarianer! Det var min mamma som introducerade mig för den och jag är helt fast! Den innehåller alltså inte löpe (löpe=kalvmage och finns i dom flesta ostar idag tyvärr) som andra ostar gör utan något ur växtvärlden som har samma effekt som löpe. Den är rätt dyr men vi äter inte ost jätteofta så ibland får man lyxa lite. 

Och smoothien är gjord på jordgubbar (som jag kokade först), kokosdryck från alpro och banan + is (för kylans skull) precis som vanligt. Det är mitt standardrecept som jag tycker är godast. Nyttigt också utan massa mejeriprodukter! Tanken var att det även skulle vara hallon i men efter att jag hade kokat bären så hällde jag av dom i durkslag och då försvann alla hallonbitar genom hålen, haha.. Jag är bra smart ibland! Skyller på att jag var nyvaken.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish