Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Gravid i vecka 24

Idag gick vi in i vecka 24 och visst går tiden fort!? Kommer ni ihåg när jag gick ut med min graviditet? Har ni läst bloggen så länge!? Det var precis efter påsk iallafall! Men jag vet att många började misstänka det redan i februari när jag skrev ut mina symptom här på bloggen och även skrev att vi fått en stor nyhet (det var då vi hade gjort testet som jag såklart inte trodde på, haha). 

Iallafall så står det att bebis nu är 30 cm lång och väger cirka 600 gram. Hörseln är väl utvecklad och det börjar bli trångt i livmodern. Bebis skulle nu ha en chans att överleva om han skulle födas för tidigt (vilket vi givetvis håller tummarna för att han absolut inte ska och vill stanna mååånga veckor till i magen) då hans lungor kan börja andas luft i denna vecka. Huden börjar också bli tjockare och täcks av fosterfett. 

Om mig som mamma står det att ont i benen och ryggen är vanligt på grund av foglossning. Man kan också drömma livliga drömmar och behöva kissa allt oftare då det trycks på livmodern. Man kan även uppleva sammandragningar som är helt ofarliga. 

Jag har funderat mycket på det där med vilken vecka man egentligen är i. Nu vet jag att dom flesta går över tiden/föds för tidigt och typ 5% föds på utsatt datum men hur väl stämmer veckorna egentligen? Exempelvis så plussade jag med clearblues digitala test den 22a februari och då stod det 3+ vilket betyder att det var tre veckor sedan jag blev befruktad eller mer och alltså i graviditetsvecka fem eller mer. Sen så fick vi samma BF-datum både i vecka 9 på ultraljud, vecka 14 på KUB och vecka 20 på RUL. Så inget förändrades där heller. Så jag måste vara i vecka 24 helt klart va!? Eller skulle jag liksom kunna vara i vecka 26 eller 21 nu? Min barnmorska säger att det max skiljer ett par dagar hit eller dit baserat på våra ultraljud iallafall. Spelar ju ingen roll egentligen men bara en tanke som slog mig, haha =) Hade varit kul att veta exakt. Någon som vet?

Sen så har vi funderat mycket på 3D-ultraljud och bestämt oss för att vi ska göra ett! Men det finns ju fasiken inte i Göteborg!? Närmsta stället verkar vara i Malmö!? Isåfall får det bli en liten roadtrip med bilen. Har för mig att det bara tar runt fyra timmar att sträck-köra.

Magen idag i vecka 24 (23+0). Kan inte förstå att det är en liten bebis där inne. Älskade knodd som vi längtar efter dig.. <3 Bebissängen i bakgrunden är förresten från kopbarnvagn.se och ljuskronan från inwhite4you.se.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish