Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Gravid i vecka 21

I måndags bytte vi ju vecka återigen vilket resulterade i att vi hade gått halva graviditeten och alltså var inne i vecka 21 (20+0). Känns helt magiskt! Och det som känns extra kul är just känslan av små sparkar (och ibland lite större sparkar, haha) därinne. Att känna bebis flera gånger per dag. Det gör mig så lycklig! Brukar sitta och le för mig själv som ett fån i soffan när han är igång. Det känns som om inget annat i hela världen spelar någon roll förutom att mitt barn mår bra och jag är i en riktig bebisbubbla. Livet har fått en helt annan mening sedan jag blev gravid och jag kan bara tänka mig hur det kommer att kännas när min lilla knodd väl kommit till världen.

Det står att bebbe i denna vecka är 18 centimeter lång och väger 290 gram i början av veckan och 360 gram i slutet av veckan. Han rör sig nu fritt i fostervätskan och det är vanligt att börja känna mer regelrätta sparkar.  Bebisens första avföring bildas också i bebis tarmar. Sinnersorganen utvecklas och smaklökarna på tungan är färdiga. Bebis börjar reagera på smärta. 

Om mig som mamma står det att man nu kan känna livmodern vid naveln och att det kan bildas råmjölk i brösten. Man ska tänka på hur man ligger och hur man lyfter saker. Vara försiktig med ryggen! Och bäckenet blir mer och mer rörligt på grund av alla hormoner. Halsbränna är vanligt och kan ge sura uppstötningar. Detta beror på att den övre magmunnen blir lite slappare och på att den växande livmodern trycker matsmältningsorganen uppåt. 

Mina egna tankar denna vecka är rätt mycket roligare än innan! Det är ju precis som jag skrev så underbart att känna sparkar varje dag! Så mysigt! Så illamående och liknande spelar inte längre någon roll och jag är väldigt positiv i allmänhet. Sen så mår jag också betydligt mycket bättre än för cirka en månad sen. Då kunde jag liksom spy 30 gånger per dag vissa gånger. Så tacksamt! Sen så är sexlusten tillbaka och har varit dom senaste veckorna. Också jättekul! Och slutligen så är magen rätt hård och går inte längre att dölja. Ibland syns den dock mer och ibland mindre. Med kläder är det nog fortfarande halvsvårt att avgöra om jag är gravid eller inte. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish