Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Gravid i vecka 19 (18+3)

Godmorgon vänner!

Min mage har börjat säga PANG varje kväll och kommer ut ordentligt. Ska jag vara ärlig så blir jag rädd varje gång det händer för jag är så ovan att se mig själv med en gravidmage. F ba ”ÅH TÄNK ATT VI ÄR GRAVIDA NU” och jo tjena, det har vi ju varit ungefär en halv graviditet nu 😉 Det är svårt att ta in att det faktiskt händer något och det känns nog lika overkligt för mig som för honom. Om ungefär fyra och en halv/fem månader så har vi en liten här hos oss och det känns helt galet. Jag har iallafall fortfarande inte förstått det. 

I vecka 19 så står det att bebis är cirka 15 centimeter lång och väger cirka 170 gram i början av veckan och cirka 220 gram i slutet av veckan. Mjölktänderna är färdigbildade men syns inte, anlagen för dom permanenta tänderna börjar komma. 

Om mig som mamma står det att mitt hår och mina naglar kan reagera positivt på min snabba ämnesomsättning och den ökade blodmängden i kroppen. Och det känner jag faktiskt av! Naglarna och håret växer som ogräs och det är dags att fixa både utväxt och nya naglar snarast, haha. Det står också att hyn påverkas och att man enkelt kan få pigmentförändringar och vara försiktig i solen. Även en mörkare hudrand kan nu börja framträda på magen. Den kallas för linea nigra och bleknar oftast bort efter graviditeten.

Idag ska jag få fina fransar hos allra bästa Emelie. Sen jag blev gravid har vi fått fylla på dom lite oftare och jag är så glad att hon orkar med mig! Det märks alltså inte bara av i hår och naglar utan även i fransarna då dom liksom ”byts ut” oftare och faller av sen jag blev gravid. Det finns mer bilder från igår än dessa tre gravidbilder men jag bjuder på dom i ett annat inlägg som kommer upp under dagen. Känns onödigt att klämma in allt i samma inlägg =)

Stor kram på er och ha en jättefin dag!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish