Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

När man känner sig sådär extra känslig

Godmorgon vänner!

Jag vet inte vad det är med mig men jag KAN INTE sova längre än till klockan sex! Sen är jag uppe, spyr lite, äter lite, spyr lite till, går runt här hemma och plockar, lägger mig i soffan, tar en clementin osv. Förstår inte varför! Spelar ingen roll om jag har sovit två timmar eller tolv timmar – det blir samma sak oavsett. Sen att jag kan sova mitt på dagen hur länge som helst är ju en annan sak, haha. 

Vaknade med en sådan där jobbig klump i magen iallafall. Känner mig så himla känslig och hormonell så att det inte är klokt. Minsta lilla så börjar jag gråta. Spelar ingen roll vad det handlar om och jag känner inte igen mig själv. Vill typ gömma mig under täcket, sluta blogga och jobba, bli helt anonym och bara ligga hemma under en filt och vara blödig och småledsen. Vet inte vad det är med mig! Någon annan gravid som känt likadant?

Igår var vi i Slottsskogen och gick runt, tror det blev en promenad på typ två timmar. Jätteskönt! Både vi och hundarna var helt slut när vi kom hem. Vilade ett par timmar och sen bar det av till gymmet och efter det köpte vi min nuvarande favorit fryspizza. Åt middag och vilade sedan resten av kvällen. F jobbar hela helgen nu och jag ska bara ta det lugnt idag. Sen i helgen ska jag träffa två fina vänner – en på lördag och en på söndag. Jag orkar ju inte ses under längre perioder men ett litet tag är ju värt så mycket ändå. Bara få prata av sig och vara. 

Världens bästa i hela världen. Tack för att du finns och alltid tar hand om mig och om oss. Jag älskar dig helt oförklarligt mycket. <3

Sen åt vi morötter också! Det och clementiner har varit mina cravings som hängt med längst av alla//Och hundarna ÄLSKAR morötter! Helt sjukt. Sen så älskar Dexter melon också. Då står han bredvid och skriker och skriker. Det och morötter är verkligen det bästa han vet, haha. Zelda gillar hundgodis mest. 

Daimglass köpte vi också igår, det är min favoritglass tror jag//Och soffläge var som sagt vår största aktivitet under dagen

Här är den! Min favorilunch/middag/fika osv. Jag är helt såld på fryspizza. Samtidigt så spyr jag av tanken på vanlig pizza, haha.. Så det är ju lite knäppt.

Annars så vill jag skriva lite om näthat också. Nu får ju jag väldigt lite hat men ibland ramlar dom in. Har dock ordnat en spärr där jag väljer vilka ord som ”sållas” bort och kommentarer som innehåller dom orden faller bort direkt och kommer inte fram. Sen går jag inte heller igenom kommentarerna själv längre, har en vän som fick mitt lösenord som tar bort allt skit på en gång så att jag slipper se det. Så elaka ord når mig inte alls, vilket jag tycker är bra. Ingen förtjänar att läsa sådant och det handlar inte ens om att man faktiskt tar åt sig utan snarare om att man bara inte ska se sådant dag ut och dag in. Det mår ingen bra av. Läste runt på massor med andra bloggar och pratade även med en annan tjej som driver en blogg och precis har fött sitt tredje barn. Hon får mycket skitkommentarer själv (vilken bloggare får inte det!?) men det jag reagerade så otroligt på är att folk sitter och skriver att hennes NYFÖDDA bebis ser äcklig, ful, mongolid och störd ut. Att bebisen är det fulaste dom skådat. Att dom sitter och kollar på bilder på barnet med sina vänner och skrattar. Hur fan kan man!? Alltså jag blir helt chockad. Jag blir tillräckligt chockad av att läsa kommentarer från vuxna till vuxna, där man skrattar åt någon eller skriver elaka saker om någons utseende, personlighet eller något annat. Men sedan att skriva så till en nyfödd BEBIS!? Som inte ens är en månad gammal. Jag blir så äcklad så att det vänds i hela magen. Det är sådant som får mig att vilja lägga sociala medier helt på hyllan och bara leva ett liv skyddat med min familj. Jag vet inte vad dessa personer har för problem men jag gissar på att dom inte är helt friska och förmodligen bär på någon psykisk störning. Vad får man ut av att skriva så till någon och framförallt till ett oskyldigt, nyfött barn!? Mår man bättre då över sitt egna liv när man går och lägger sig på kvällarna? Eller så kanske man helt enkelt inte kan få barn själv och mår bättre av att hata andras bebisar? Jag har faktiskt inga svar alls då det är så pass sjukt i mina ögon. Det är skrämmande och det får mig även att tänka till på om jag verkligen kommer att vilja visa mitt barn. Nu är jag inte mamma ännu mer än att bebisen ligger i min mage och är cirka 18 veckor men det viktigaste för mig redan nu är att bebisen är skyddad och trygg. 

Sen när det kommer till allt detta hatet så brukar jag alltid tänka att personen som kommenterar elakt förmodligen är en person som har känt dig tidigare och som du kanske har skadat/gjort illa på något vis under ditt liv. Kanske ett ex, en gammal bästa vän, en gammal klasskompis eller vad vet jag. Eller ja, jag hoppas att det är så! För att sitta och skriva sjuka saker till en helt FRÄMMANDE människa som man följer via internet är enligt mig så psykiskt sjukt att det inte är klokt. Så jag ber till högre makter att dom flesta nättroll som trollar på bloggar har någon form av koppling till personen som driver bloggen. Jag tycker det är tillräckligt sjukt redan där men skulle det inte vara så är det ju så sjukt att det spräcker alla skalor. Kom också ihåg att man aldrig är anonym på nätet. Jag hade ett troll för ett par veckor sedan som vi spårade på IP-adressen och hittade vilken internet-leverantör hon hade. Sen så hittade vi också att hon bodde i Skåne och till sist adressen. Det visade sig att denna tjej är väldigt ung och förmodligen precis lärt sig att skriva elaka saker på nätet. Vi skickade ett mail till henne på facebook och hon bad om ursäkt och blev så enormt rädd. Jag har en man som kan spåra IP-adresser och i allmänhet kan hitta det mesta via sin dator så för mig är även det en enorm trygghet då vi alltid kan hitta boven bakom det elaka. Det är enklare än vad man tror om man är kunnig. 

Iallafall så vill jag avsluta inlägget positivt med att tipsa om några bloggar som jag följer och tycker om massor, både stora och små (mest mammabloggar kanske men det är kanske inte så konstigt just nu, hihi). Bara för att sprida lite nätkärlek. För det behövs det verkligen sååå mycket av i denna internetvärld!

Stina-Lee – Denna blogg har jag följt SÅ länge! I så många år! Hon är så klok och bloggen är genomgó och gemytlig på alla vis. Delar med sig av det mesta när det kommer till vardag och mammaliv. Tror att det är fler än mig som läser denna.

Annelie Westberg – Vi har följt varandra genom hela graviditeten och hon har BF ett par veckor före mig. Så himla kul! En liten pojke väntar hon och man får följa med på hennes resa och i hennes tankar. 

Mammasangel – Har följt denna fantastiska kvinna i något år nu och hon är ju magisk! Samlar så mycket inspiration därifrån så det är inte klokt. Kan sitta och klicka runt i arkivet och bara läsa, läsa och kolla på bilder. En stark favorit hos mig.

Eamh – Även vi har följt varandra under graviditeten och hon är ett par veckor före mig. Kikar in flera gånger per dag och det är bra uppdatering dessutom vilket såklart gör bloggen ännu bättre. 

Alexandra Bring – En tjej som precis som jag är från Umeå och som jag verkligen BEUNDRAR! Har lyckats så otroligt bra med sitt liv, sin träning och sin blogg och jag är sååå avundsjuk på hennes fina kropp och lyxiga resor (MEN jag sitter inte och skriver elaka kommentarer för det utan beundrar henne och blir inspirerad istället ;))

Linda Blom – En så enormt mysig blogg och vi har följt varandra ett bra tag. Sen fick vi träffas på ett event för ett par veckor sen och hon är verkligen en riktigt genomgó och driven tjej. 

Blondinbella – Ser så mycket upp till denna målmedvetna och duktiga kvinna! Herregud så mycket hon har hunnit med och ska vara så stolt över sig själv. Är lite avundsjuk även här men motiveras så enormt av att läsa hennes inlägg, se hennes positiva inställning och allt driv hon har. En stor favoritblogg hos mig och säkert hos många andra som läser min blogg. 

Paula Uribe – När jag blev gravid skrev jag faktiskt till henne på facebook då jag vet att hon var i samma sits som mig när hon blev gravid. Fick tips och råd så det knakade! En helt fantastisk människa och en underbar blogg. Älskar att hon faktiskt precis som jag balanserar ett ”normalt” liv med sitt bloggande. Inspirerar mig så mycket dagligen. 

Jennyh – En så otroligt mysig gravidblogg som jag hittade nyligen! Hon har precis fått sin underbara dotter och man får hänga med i deras vardag. 

Sen så läser jag myyyycket fler bloggar och särskilt nu när jag går hemma bara. Men här är ett litet, litet urplock på några jag kikar in hos varje dag för att bli glad, samla inspiration eller bara av ren nyfikenhet vad dom har för sig. 

Nu ska jag väcka F och sedan ska vi gå ut med hundarna och äta lite frukost. Stor kram på er så hörs vi under dagen!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish