Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Vecka 18

Hej på er!

Igår kom vi ju in i vecka 18 och jag tänkte skriva lite om den. Jag tycker tiden går hur fort som helst och det känns som om vi byter vecka typ hela tiden, haha.

Barnet: Barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och väger cirka 125 gram i början av veckan och cirka 160 gram i slutet av veckan. Det är en enormt aktiv period för barnet och det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider på sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda. 

Mamma: Nu känner du kanske barnets rörelser som kurrande i magen eller som lite lätt fladdrande. Det kan dröja ytterligare någon vecka tills du känner dom första fosterrörelserna. Du är troligtvis piggare och har ökad sexlust eftersom dom höga östrogenhalterna i din kropp får blodmängden i bäckenetområdet att öka. 

Egna tankar: Piggare!? NEJ! Ökad sexlust!? Absolut inte! Haha.. Jag har däremot känt av bebisen vid kanske två tillfällen men då mer som ett lätt ”buffande”. Tror såkart att jag har inbillat mig för det känns fortfarande så overkligt att det ligger en liten där inne och slår kullerbyttor. Magen växer och den känns större nu än förra veckan. Den går fortfarande in och ut och det största läget är det ni ser på bilden nedan. Jag längtar så efter rutinultraljudet nu, tror det hela kommer kännas lite mer verkligt då. Annars har jag mest haft migrän och känt mig låg i allmänhet så att man ska vara piggare stämmer inte alls in på mig. 

Bebis i vecka 18 och på bilden till höger ser ni gårdagens fika. Så gott och enkelt och jag är så tacksam över att man kan köpa goda jordgubbar nu.

UPDATE: Vinnaren i DENNA tävling blev Josefine! GRATTIS! Du kommer att bli kontakad på din mail för vidare information!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish