Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Vecka 17

Hej fina ni!

I måndags gick vi ju som sagt in i vecka 17 och det innebär att vi om tre veckor är halvvägs. Så underbart kul! Och lite stressigt också för den delen då jag som sagt har sagt att jag vill ha det mesta ordnat innan sommaren så att jag bara kan njuta till fullo sen. Självklart vill jag ha lite projekt kvar att ordna men det mesta vill jag ha ordning på tills dess. Men vi får se hur det går med det, haha. 

Har precis suttit och gått igenom alla mail som kommit in + lagt lite beställningar i diverse webshoppar. Lite bodys till bebisen, lite inredning till hemmet – ja, lite smått och gott helt enkelt! Kommer visa allt när det landat i brevlådan. Tänkte skriva klart detta inlägg nu och sedan lägga mig och sova en stund. Har hunnit äta nudlar, spy lite, äta lite till och myst med vovvarna. Har även pratat med min barnmorskeklinik och fick veta att min barnmorska har slutat där. Började gråta! Så blödig och känslig är jag! Riktigt tråkigt då jag verkligen hittat en som jag trivs så bra med och som var värd varenda lilla öre. Tycker inte att det finns någon annan som verkar vara ens i närheten så duktig som hon var. Kände verkligen att jag hade hittat rätt så blir tråkigt att byta nu efter halva graviditeten. Har ni som varit gravida i Göteborg några tips!? Sen så nämnde vi även att jag har en vecka kvar av min sjukskrivning och jag fick en tid hos läkare den 13e vid eventuell förlängning. Och mår jag bättre tills dess så får jag helt enkelt bara avboka den tiden. Håller tummarna att jag är piggare då och inte mår dåligt mer. 

Annars så ska jag packa väskan idag inför en lugn helg hos mami. Tåget går tidigt imorgon och vi ska bara vila och mysa. Känner att jag behöver min mamma som mest just nu så känns så bra! Har knappt haft någon mänsklig kontakt under dessa veckor jag varit sjukskriven (mer än F såklart och bästis som var här från Umeå i helgen) och det är riktigt tråkigt då jag vanligtvis är social och mer än gärna umgås med vänner. Men just nu får jag prioritera mitt mående först. Dom flesta har varit så otroligt förstående och jag har verkligen märkt vilka fina personer jag har i min omgivning. Är så tacksam! Sen har ju såklart vissa blivit riktigt sura och tyckt att jag borde orka en fika på stan trots allt. Man får verkligen känna på vilka som finns där för en på riktigt och vilka som inte gör det när man hamnar i sådana här situationer. Jag kommer ju inte att vara gravid eller spysjuk föralltid och jag personligen kan inte förstå hur man inte kan acceptera en sådan sak. 

Och här har vi magen i vecka 17! Tog bilden nu imorse faktiskt. Har en rejäl kula längst ner som man kan känna när jag ligger på rygg men annars så är den väl lika liten som förra veckan, haha. 

Såhär står det i min gravid-app:

Bebis: Barnet är nu 11-12 centimeter långt från huvud till stjärt och väger cirka 90 gram i början av veckan och 120 gram vid veckans slut. Huvudet är ännu stort i förhållande till kroppen, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har vuxit. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper bebisen att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu små naglar. Barnet pumpar runt 24 lite blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. 

Mamma: Din livmoder är nu lika stor som ett bebishuvud. Livmoderns övre del är ungefär mitt emellan ditt blygdben och din navel. Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor känner sig ovanligt varma, får ökad svettning eller blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i nästan eftersom slemhinnorna svullnar vilket tros bero på hög halt av graviditetshormoner. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Så länge som flytningarna är doftfria är det inget att oroa sig för.

Egna tankar: Jag är faktiskt jättetäppt i näsan och känner mig SÅ varm nästan hela tiden. Svettas inte så mycket men känner mig nästan febrig och vill ha ett fönster öppet hela tiden. Flytningar eller förändringar där är inget jag har märkt av ännu men det kanske kommer! Tyckte att det var mer precis i början av graviditeten. Tycker det är så häftigt att bebisen väger 90 gram i början på veckan och 120 gram i slutet! Den växer alltså så att det knakar och det känner jag av då jag fortfarande har rätt mycket växtvärk i livmodern. Som värst var det dock precis i början. Då sträckte det ordentligt hela dagarna för min del! Nu känner jag av det lite ibland bara men riktigt ont gör det. Blir fortfarande lite rädd när det blir så trots att jag vet om att det inte är någon fara. Annars så längtar jag så mycket till RUL nu och tills vi får se vår lilla bebis igen. Sådan lycka!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish