Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Att ta reda på barnets kön + 3D-ultraljud

Detta inlägg är efterfrågat och jag vet att många av er undrar om vi kommer försöka se efter om det är en pojke eller flicka som ligger i magen. Svaret är: JA. Vi kommer försöka ta reda på det och om vi inte lyckas se på RUL så kommer jag att vilja göra ännu ett ultraljud. För mig är det inte viktigt om det är en pojke eller en flicka men det er mig möjligheten att preppa, förbereda och planera på ett helt annat vis än om jag inte vet könet. Nu vet ni ju att jag inte tycker att en pojke ska ha blått och en flicka rosa – det är absolut inte så! Men snarare det att jag kommer köpa lite mer ”romantiska” och blommiga kläder + lite klänningar om det är en flicka + börja planera namn och fundera närmre på det. Om det är en pojke så kommer jag köpa mer kläder i ”sailor”-stil och mörkblå/bruna nyanser och även där planera namn på ett annat sätt än vad jag kan göra idag. Så ja, just klädmässigt och prylmässigt känns det rätt skönt att få veta om det är en flicka eller en pojke. Att ta reda på könet tycker jag också gör det hela lite mer verkligt och ger oss en liten ”morot” inför vad som komma skall. Vi har vårt rutinultraljud på min 20årsdag. Så det blir en rolig födelsedagspresent! Efter det kommer vi kunna gå och shoppa lite mer och lite roligare. Både kläder och andra grejer!

F är inte lika sugen som mig på att ta reda på könet men då det inte spelar så stor roll för honom (jämfört med hur stor roll det spelar för mig) så är han absolut helt med på att vi gör det. Jag har även funderat mycket på det där med 3D-ultraljud och det är något som vi båda är jätteintresserade av att göra. Har googlat mycket kring det och tycker bebisarna ser rätt läskiga ut men ändå kul att ha sådana bilder också! Jag vill se och känna mitt barn så mycket som möjligt under graviditeten och vill testa på och prova det mesta som finns på marknaden. Hittils har vi gjort tidigt ultraljud, KUB och lyssnat på hjärtat. Skulle gärna boka in ännu fler ultraljud men då barnmorskan jag pratade med senast sa att bebisen kan bli lite stressad om man gör för många så känns det onödigt. Bebisens hälsa och välmående kommer först. 3D-ultraljud verkar dock inte finnas här i Göteborg utan det får isådanafall bli en resa till antingen Malmö eller Stockholm. Har ni någon erfarenhet av 3Dultraljud? Och kollade ni köner på er bebis? Varför/varför inte?

Ska bli så spännande att få veta mer om dig! Jag undrar så vem du är och hur du ser ut! Här är lilla magen i vecka 16 (15+1). Samma dag som vi lyssnade på hjärtat.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish