Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tio tips för att få en mer välbesökt blogg

Uppdatera ofta – Det gamla klassiska tipset som alltid går hem. Jag som driver en rätt stor blogg ser alltid en enorm skillnad i statistiken beroende på hur jag har skött mitt jobb under dagen. 

Kommentera andra bloggar – Jag kommenterar fortfarande bloggar jag läser! Inte så mycket för att göra reklam för mig själv längre utan mer för att jag vet hur trevligt det är när en läsare visar intresse. Man blir mer taggad på att blogga då och skriva bättre inlägg. Och det är som sagt också ett väldigt bra vis att synas utåt. När man skriver vad man heter så kan man skriva lite mer än ”Moa” och kanske skriva ”Moa – förlovad, matte och mamma” eller liknande. Då ser andra som kommenterar lite mer om vem du är och om detta intresserar dom så kommer dom att klicka sig in på din blogg och förhoppningsvis fastna. 

Visa intresse i dina läsare – Svara på kommentarer, anordna tävlingar, visa att du är engagerad och bryr dig om dom som bryr sig om dig och ditt liv. 

Ha fina, skarpa bilder – Jag tar ju bara kort med min iPhone men så länge bilderna är ljusa, skarpa och fina så spelar det ingen roll om man använder sin mobil eller en systemkamera.

Skriv genomtänka inlägg och variera – Det är tråkigt när allt bara är samma, samma och samma. Variera dig genom att tipsa om kläder, skriva om din vardag, skriva små listor osv. 

Ha en tydlig genre – Även om det är bra att variera sig så kan det även vara bra att visa vad bloggen handlar om. Min blogg är exempelvis en klassisk livsstilsblogg. Bestäm dig för om du ska ha en modeblogg, en blogg om ridning och hästar, en blogg om träning osv. Det kommer du långt på. 

Använd inte samma bilder hela tiden – Gamla bilder blir man trött på efter ett tag. Ta mycket bilder och även om du inte använder just den bilden du tog idag så kanske du får nytta av den lite längre fram i ett annat inlägg. 

Var personlig men inte privat – Jag är ju väldigt personlig och öppen på min blogg och det är mycket uppskattat. Samtidigt är jag rätt hemlighetsfull kring mitt PRIVATliv men kan skriva kring dom flesta ämnena rätt öppet ändå. Bloggar blir tråkiga om man bara skriver vad man ätit under dagen och lägger upp en bild – dag ut och dag in. 

Bli inte söndersponsrad – Om du väl har fått en lite större blogg, grattis! Misstaget jag gjorde precis i början var att ta emot all möjlig skit jag bara fick. Var noga med vilka du samarbetar med och se till så att alla samarbeten/all sponsring går till på rätt vis. Är du osäker så googla, finns massor med information kring regler. 

Ha en fin design – Det är viktigt! Jag är rätt mycket för enkelhet och vill inte ha massor med krimskrams på sidorna men var noga med att du hittar något som passar just dig! Finns många privatpersoner som för en billig peng kan göra en sååå fin design åt dig. Så googla även här om du behöver hjälp!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish