Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Vecka 14 och illamående

Hej vänner!

Blir hemma även idag och ska även träffa en läkare nu under eftermiddagen. Jag vägrar att sjukskriva mig men ska ändå bli skönt att prata med någon och se vad dom säger. Igår fick jag inte ner något alls i magen utom lite jordgubbar och juice och idag mår jag litelite bättre men vågar inte börja trycka i mig massor med mat för då vet man aldrig vad som händer. Har varit skönt att vara hemma från jobbet dessa dagar iallafall. Känns jobbigt att jag inte kan vara där fast jag verkligen vill men jag får acceptera att det ser ut såhär i mitt liv just nu. Bebis kommer först och så även mitt mående. Men imorgon hoppas jag att jag är någorlunda på benen igen. Känner mig väldigt svag och trött just nu. 

Annars har jag fått tillbaka min mobil nu som ni kanske ser på bilderna nedan!! Vilken L Y C K A! Har verkligen varit svårt med allt som heter blogg och instagram den senaste tiden. Känns skönt att vara tillbaka på banan! 

Dessa bilder tog jag förresten nyss och nu i vecka 14 kan man faktiskt se att det är någon därinne. Jag är inte längre platt på morgonen utan har en liten, liten kula längst ner. Sen så ser jag SUPERgravid ut på kvällarna (haha) och ser mer eller mindre stor ut från dag till dag men nu är magen som minst såhär stor iallafall. Känns jätteroligt. Igår ”ploppade” även min navel ut och jag som vanligtvis har en väldigt djup navel har på gränsen till utåtnavel nu. Jag kommer inte att ta ut min piercing under graviditeten utan tänkte införskaffa en gravidpiercing. Finns så många fina! Men vi får se hur det känns lite längre fram. Just nu vill jag iallafall ha kvar den. 

I måndags gick vi ju annars in i vecka 14 och såhär står det i min app:

Barnet: Barnet är cirka 8 cm långt från huvud till stjärt och väger cirka 25 gram. Barnet växer mycker snabbt och inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på alla sina leder. Ögonbryn börjar framträda och det börjar växa hår på huvudet. Med ett ultraljudsinstrument mot magen går det att lyssna på barnets hjärta. Barnet dricker av fostervätskan och kissar. Barnet får all sin näring från moderkakan. Moderkakan producerar även hormoner som är viktiga för graviditeten. Som en förberedelse för livet utanför livmodern tränar barnet nu in och ut-andning och fyller lungorna med fostervatten. I sin vattenfyllda värld använder dock inte barnet sin alungor för att förse sig med syre. Det får syre direkt från ditt blod via navelsträngen och moderkakan. 

Mamma: Från ungefär den här veckan är det vanligt att graviditeten syns om du är naken eller har tighta kläder. Alla graviditeter är dock olika så ibland tar det lite längre tid innan graviditeten blir synlig för omvärlden (och ibland går det snabbare). Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av vilket bland annat gör att tarmarnas rörelser blir långsammare. En enkel lösning på detta kan vara att dricka mycket vatten och äta fiberrik kost. Vill du träna så går det hur bra som helst. Lyssna på din kropp, den kommer säga till dig hur mycket du kan ta i. 

Egna tankar: Ja hörrni! Att magen växer är det ju inget snack om. Nu kan jag inte gömma lika lätt att jag är preggo längre (inte för att jag behöver det men ändå) och tighta byxor och tröjor går bort helt. Jag har nästan inga kläder alls som jag trivs i längre och det är rätt jobbigt då min plan är att inte inhandla allt för mycket gravidkläder utan istället spara dom pengarna så att jag kan unna mig massor med snyggt när jag återigen är i form + bebiskläder såklart. Solariet gör mig brunare än någonsin och jag har fått extremt annorlunda pigment i huden. Då menar jag inte att jag har fått mycket hudförändringar utan mer att min hy tar åt sig mer färg och blir brunare snabbare. Jag har börjat förstå mer och mer att jag ska bli mamma och både jag och F brukar ba: ”Vad är det som ligger i magen?!” och den andra ba: ”En beeeeeebis”. Sen börjar vi alltid skratta och lite tårar kommer i ögonen. Det är så overkligt att vi faktiskt ska bli föräldrar. Sen så har jag fortfarande enorma problem med mina hormoner. Är ledsen, arg, sen glad igen och sådär håller det på konstant. Humöret är en riktig berg och dalbana och i övrigt är jag rätt trött (kan ju bero på att jag inte alls mått bra senaste dagarna men ändå). Håller fortfarande på att vänja mig vid min nya kropp och min nya mage + mitt nya humör och mitt nya allmäna mående. Det är mycket att ta in men det känns ändå litelite bättre för var dag som går. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish